Geriausiai pirkėjų vertinama laisvų rankų įranga - kuo visus taip pakerėjo „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ ir kaip ji gali padėti išvengti teisių praradimo? (Video)  ()

Kartais reikia kalbėti telefonu, tačiau reikalingos abi rankos. Jums pažįstamos tokios situacijos - vairuojate, ką nors laikote abiem rankomis, naudojatės kompiuteriu ir tiesiog negalite laikyti telefono prie ausies. Išeitis - patogi „Bluetooth“ ausinė. „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ yra geriausiai pirkėjų vertinamas įrenginys savo kategorijoje, bet kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Xiaomi Mi LYEJ02LM“ - tai lengva, nedidelė belaidė ausinė. Ji sveria vos 6,5 gramus, todėl jos net nepajusite. Ši ausinė yra pagaminta iš ABS plastiko, kuris yra atsparus prakaitui. Ant korpuso yra pora mygtukų garso lygiui reguliuoti arba perjungti dainai.

Pati ausinė turi kabliuką, kuris padeda jai neiškristi iš ausies kaušelio. Apskritai, „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ dizainas yra labai paprastas, bet kartu ir modernus. Šis įrenginys nepatrauks žvilgsnių, tačiau kartu ir neatbaidys.

Verta pakalbėti ir apie tai, kas slypi įrenginio viduje. Ten yra nedidelis garsiakalbis, sukurtas specialiai pokalbiams telefonu. Jis geriausiai groja vidutinius tonus. Tai reiškia, kad balsą girdėsite aiškiai, tačiau, jei tikrai norisi, ši ausinė tinka ir muzikos klausymui.

Čia taip pat yra ir pažangus „Bluetooth“ modulis, užtikrinantis, kad ausinė puikiai veiks net būdama per 10 metrų nuo įrenginio. Galiausiai, svarbu paminėti ir 50 mAh bateriją. Ji yra visai maža - ji pasirinkta siekiant išlaikyti nedidelį įrenginio svorį. Visgi, šios baterijos pakanka 3-4 darbo valandoms.

„Xiaomi Mi LYEJ02LM“ yra funkcionali ausinė, kuria naudotis turėtų būti labai patogu. Vienu metu prie jos gali prisijungti net du įrenginiai. Mygtukai leidžia pakelti ragelį, baigti skambutį, perskambinti, padidinti pokalbio garsą. Šią ausinę taip pat lengva pritaikyti prie savo ausies kaušelio formos, nes pakuotėje yra trys skirtingo dydžio kabliukų poros.

„Xiaomi Mi LYEJ02LM“ yra puikiai pirkėjų vertinamas gaminys. Gearbest.com portale ši ausinė įvertinta 4,89 žvaigždutėmis iš 5 galimų. Tai - vienas perkamiausių tokio tipo gaminių. Ir nereikia dėl to stebėtis, nes „Xiaomi Mi LYEJ02LM“ pasižymi ir labai patrauklia kaina - dabar su didele nuolaida ši ausinė kainuoja vos €11.

„Xiaomi Mi LYEJ02LM“ ausinės video apžvalga

Verta priminti, kad šįmet Lietuvos policija pažadėjo itin atidžiai stebėti ką vairuotojai daro prie vairo ir bausti be pasigailėjimo, jei pamato planšetinių kompiuterių naudojimą, žinučių rašymą, valgymą, kalbėjimą su telefonu ar kitokius pašalinius veiksmus, nukreipiančius ir blaškančius vairuotojo dėmesį.

Kelių eismo taisyklių 20 punkte nurodyta, kad motorinių transporto priemonių, traktorių, savaeigių mašinų vairuotojams draudžiama naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, jeigu jomis naudojamasi rankomis, išskyrus tuos atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis išjungtas. Tai reiškia, kad kalbėti mobiliuoju telefonu, naršyti internete, rašyti trumpąsias žinutes ar kitaip naudotis mobiliojo ryšio priemone rankomis galima tik saugiai sustojus leistinoje vietoje ir išjungus vairuojamo automobilio variklį. Taip pat Kelių eismo taisyklėse nurodyta, tad vairuotojas turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų. Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatyme apybrėža, kad vairavimas – tai veiksmai, kuriais valdoma transporto priemonė. Taigi, nei valgymas, nei gėrimų vartojimas, nei kitokia veikla, nesusijusi su transporto priemonės valdymu, negali būti atliekama.

Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 417 straipsnio 4 dalyje yra numatyta atsakomybė už draudimo vairuotojams naudotis mobiliojo ryšio priemonėmis, kai jomis naudojamasi rankomis (išskyrus atvejus, kai stovinčios transporto priemonės variklis yra išjungtas) nesilaikymą. Tokie veiksmai užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų, taip pat už šį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Kelių policijos pareigūnai praėjusiais metais nustatė 16 329 tokius pažeidimus. Šiais metais pareigūnai nubaudė daugiau negu 2 tūkstančius mobiliojo ryšio priemonėmis besinaudojančius vairuotojus, dešimtys vairuotojų neteko teisės vairuoti. 

Taigi, mąstant logiškai, verčiau įsigyti kokybišką laisvų rankų įrangą, nei rizikuoti baudomis ar teisių praradimu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(12)
(-2)

Komentarai ()