Pačios perkamiausios 2018 metų išmaniosios apyrankės iki 50€: kas geriau - „Huawei Honor 4“ ar „Xiaomi Mi Band 3“? Kuo jos skiriasi, kuo panašios, kodėl viena yra brangesnė ir kokius trūkumus surado apžvalgininkai (Apžvalga, Video)  ()

„Huawei Honor 4“ ar „Xiaomi Mi Band 3“? Tiek pirkėjai, tiek apžvalgininkai pastebi, kad šios dvi populiarios apyrankės yra labai panašios savo techninėmis specifikacijomis ir kaina. Tad kuri išmanioji apyrankė geresnė? Pasirodo, kad detaliau išbandžius šias apyrankes, atsiskleidžia akivaizdūs jų skirtumai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš karto verta pastebėti, kad „Xiaomi Mi Band 3“ išmanioji apyrankė rinkoje pasirodė vasaros pradžioje, tuo tarpu „Huawei Honor 4“ išmanioji apyrankė yra visiškai naujas produktas. Tačiau abi šios apyrankės iki šiol yra pačios geriausios 2018 metų vidutinės klasės apyrankės iki 50€ ir neabejotinai, bus pačios perkamiausios šiais metais. Priminsime, kad jos patenka į TOP 8 geriausių kiniškų apyrankių sąrašą - čia rasite geriausias kainas ir nuolaidų kuponus 11.11 akcijos metu.

Tad nors išsamių bei kokybiškų apžvalgų apie šią apyrankę dar tik atsiranda, jau yra tokių apžvalgininkų, kurie spėjo ištestuoti ir tarpusavyje palyginti šias dvi itin populiarias ir ganėtinai panašias apyrankes.

Pasižiūrėkime kokie šių apyrankių skirtumai, panašumai, ir kokiose srityse jos yra itin geros.

Apyrankių ekranų skirtumai

„Huawei Honor 4“ apyrankė turi 0,95 colių įstrižainės spalvotą AMOLED ekraną, kuris yra jautrus prisilietimams, o „Xiaomi Mi Band 3“ – 0,78 colių įstrižainės, nespalvoto tipo ir į prisilietimus reaguojantį OLED ekraną. Tad akivaizdu, jog spalvotas „Honor 4“ ekranas atrodo kur kas geriau.

Kalbant apie ekranų ryškumą, apžvalgininkas teigia, kad kambario sąlygomis abi apyrankės yra vienodai geros – informacija jų ekranuose matoma vienodai gerai.

Lauko sąlygomis, esant itin ryškiam saulės apšvietimui, abiejų apyrankių ekranuose yra ganėtinai sunku įžiūrėti pateikiamą informaciją, tačiau apžvalgininkas suteikia šiokį tokį pranašumą „Honor 4“.

Kita sritis, kurioje taip pat laimi „Honor 4“ apyrankė yra jos valdymas. Apžvalgininkas teigia, kad perėjimas nuo vienos funkcijos prie kitos, ekrano reagavimas į prisilietimus yra kokybiškesnis „Honor 4“ apyrankės, o tai yra itin svarbu daugeliui vartotojų.

Techninės apyrankių specifikacijos ir funkcijos

Apžvalgininkas apie techninius apyrankių parametrus neišsiplečia, kadangi jie yra gana panašūs, pavyzdžiui: abi turi vienodus 5ATM reitingus ir palaiko „Bluetooth 4.2“ ryšius.

Tad abi apyrankės gali būti susietos su išmaniaisiais telefonais ir informuoti apie gaunamus skambučius bei SMS pranešimus. Abejose apyrankėse galima nutildyti skambutį ir jį atmesti – atsiliepti nėra galimybės.

Taip pat apžvalgininkas pastebėjo, kad nors „Honor 4“ apyrankės ekranas yra didesnis, bet pateikiamos informacijos apie gautus pranešimus yra mažiau nei, kad telpa „Mi Band 3“ apyrankės ekranėlyje.

Dar vienas įdomus skirtumas, kad „Mi Band 3“ rodo informaciją apie gautas žinutes ir praleistus skambučius, tuo tarpu „Honor 4“ rodo informaciją tik apie gautas žinutes, o tai yra gana keistas dalykas, nes juk skambinimo metu ši apyrankė informuoja apie tai.

Kalbant apie apyrankių sporto režimus, laimėtojas yra „Honor 4“ išmanioji apyrankė. „Mi Band 3“ turi 5 sporto režimus, o „Honor 4“ užtikrina platesnį skirtingų sporto režimų pasirinkimą.

Taip pat verta pastebėti, kad „Mi Band 3“ atveju, kai pasirenkamas sporto režimas, automatiškai yra nustatomi ir kiti parametrai, kaip širdies ritmo matavimas ir panašiai. „Honor 4“ atveju šios funkcijos yra labiau atskirtos ir jas galima derinti pagal savo poreikius.

Širdies ritmo matavimo tikslumas ir apyrankių testavimas

Apžvalgininkas vienu metu (ramybės būsenoje aut. past.) matavo savo širdies ritmą ir teigia, kad „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankė tai daro kiek lėčiau nei „Huawei Honor 4“, tačiau pateikiami duomenys yra praktiškai vienodi. Tad tai yra gerai – apyrankės vienodai teisingai matuoja širdies ritmą.

Apžvalgininkas norėjo pasižiūrėti, kaip apyrankės matuoja širdies ritmą ir po tam tikros fizinės veiklos, tad jis atliko keletą atsispaudimų ir vėl vienu metu su abejomis apyrankėmis pamatavo savo širdies ritmą. Rezultatai taip pat buvo praktiškai identiški, tad šiuo aspektu apyrankės praktiškai nesiskiria.

Miego kokybės sekimo skirtumai

Miego kokybės sekimas ir duomenų pateikimas programėlėse yra gana panašus: abi programėlės pateikia detalius duomenis ir galima matyti kada užmigta, atsibusta, skirtingus miego gilumo etapus ir jų trukmę. Tačiau yra įdomus skirtumas: nors abi apyrankės užfiksavo praktiškai identišką laiką, vertinant kada buvo užmigta ir atsibusta, tačiau giliojo miego laiko trukmė skirėsi gana ženkliai.

Gilusis miegas „Mi Band 3“ atveju truko beveik 3 valandas, o „Honor 4“ atveju – 48 minutes. Čia vertėtų atkreipti dėmesį į vieną detalę – kaip matyti iš pateiktų apžvalgininko rezultatų ir naudojamų programėlių, „Mi Band 3“ programėlėje nėra pateikiama REM miego fazės (neramus miegas – tarp gilaus miego ir lengvo miego) duomenų. Tokie REM duomenys yra pateikiami „Huawei Honor 4“ programėlėje ir iš principo, tai detalesnis miego kokybės vertinimas. „Mi Band 3“ programėlėje prie giliojo miego yra priskiriamas REM miego režimas, nors vertinant objektyviai, to daryti nevertėtų, kadangi tai skirtingos miego fazės.

Žingsnių skaičiavimo tikslumas ir testavimas

Apžvalgininkas šias dvi apyrankes dėvėjo vienu metu visą dieną, norėdamas pasižiūrėti kokie bus nueitų žingsnių skirtumai. „Mi Band 3“ suskaičiavo 8014 žingsnių, o „Honor 4“ – 8278 žingsnius, tad itin didelio skirtumo nėra.

Kitu testavimu apžvalgininkas siekė pasižiūrėti, kaip apyrankės reaguoja, kai jas dėvintis asmuo važiuoja transporto priemone. Apžvalgininkas su motociklu nuvažiavo iki parduotuvės, šiek tiek pavaikštinėjo ir štai kokius gavo rezultatus.

Nors abi apyrankės, važiuojant motociklu, šiek tiek priskaičiavo žingsnių (deja, bet tai daro daugelis išmaniųjų apyrankių ir išmaniųjų laikrodžių), tačiau „Mi Band 3“ apyrankė darbavosi kiek tiksliau.

Apyrankių programėlės ir baterijų skirtumai

Apžvalgininkas teigia, kad tiek „Huawei Honor 4“ išmanioji programėlė „Huawei Health“, tiek „Xiaomi Mi Band 3“ išmanioji programėlė „Mi Fit“ pateikia daug išsamios informacijos ir kažkokių rimtesnių skirtumų ar trūkumų jis nepastebi. Taip pat primename, kad „Mi Band 3“ palaiko ir kitas išmaniąsias programėles, kuriose pateikiama dar daugiau informacijos.

Kalbant apie apyrankių baterijų skirtumus, apžvalgininkas daug komentuoti dar nedrįsta, kadangi „Honor 4“ apyranke naudojasi vos keletą dienų. Tačiau jos tikrai užtenka 6 dienoms, jei yra naudojamos visos funkcijos ir sekamas miegas, o be miego sekimo baterijos užteks iki 14 dienų, tad tai yra visai geri rezultatai.

Na, o „Mi Band 3“ baterijos budėjimo režime užtenka iki 20 dienų, o ja intensyviai naudojantis – iki 12 dienų.

Tad tokie būtų pagrindiniai šių dviejų išmaniųjų apyrankių skirtumai ir panašumai. Akivaizdu, jog šios dvi išmaniosios apyrankės yra tikrai panašios, bet jau yra aišku, kad jos turi ir skirtumų, kurie tikrai vers dar ne vieną apžvalgininką testuoti šias apyrankes.

Primename, kad detalią techninę informaciją apie „Xiaomi Mi Band 3“ apyrankę galite rasti čia, o apie „Huawei Honor 4“ čia.

Geriausios kainos 11.11 išpardavimo metu

„Huawei Honor 4“

  • Lietuvoje - nepadarduodama
  • Gearbest - 35.24€
  • 27% nuolaida, nemokamas pristatymas į Lietuvą registruotu paštu
  • Geekbuying 36.07€
  • 50% nuolaida, nemokamas pristatymas registruotu paštu

„Xiaomi Mi Band 3“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()