Tai ne tik žaislas vaikams, bet ir pramoga suaugusiems: „turbūt geriausias pagal kainą ir kokybę RC automobiliukas įgūdžių formavimui, bet pažengusiems yra kita rekomendacija“ („HB-P1801“ apžvalga, Video)  (2)

„HB-P1801“ yra radijo bangomis valdomas visureigis, kuris pirkėjus džiugina ne vien tik itin tvirtu rėmu ir gebėjimu lėkti 20 km/h greičiu, bet ir dideliu pravažumu bei lengvu valdymu. Tačiau pasižiūrėkime ką apie šį visureigį sako ir kritiškieji apžvalgininkai bei kaip „HB-P1801“ važinėja labai sudėtingomis oro sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad jis jau turėjo vieną radijo bangomis valdomą automobilį („WLtoys A959“), tačiau nusprendė išbandyti ir šį visureigį „HB-P1801“.

Tai rimtas PVC gumos padangas turintis automobiliukas, kuris itin gerai sukimba su bet kokia danga ir tinka tiek lenktynėms, tiek norint įveikti įvairias kliūtis.

Radijo bangomis valdomas „HB-P1801“ turi po vieną variklį kiekvienai ašiai, o važiuoklė yra nepriklausoma ir su spyruoklėmis. Tačiau apie visą tai kiek vėliau – pradėkime nuo pačios pakuotės turinio.

Pakuotėje randame „HB-P1801“ automobiliuką, instrukciją anglų kalba, europietišką įkroviklį ir šauniai atrodantį nuotolinio valdymo pultelį.

Pastarasis yra maitinamas trimis AA tipo baterijomis ir apžvalgininkas teigia, kad jos pakuotėje jau buvo. Visgi, Gearbest nurodo, kad jų pakuotėje šių baterijų nebus ir jas teks įsigyti atskirai.

Pats valdymo pultas yra pagamintas iš plastiko ir juo pilnai galima valdyti „HB-P1801“ automobiliuką: ekceleravimas, važiavimas atgal, važiavimo krypties nurodymas.

Signalas automobiliukui yra perduodamas 2,4 GHz ryšiu ir gamintojas teigia, kad „HB-P1801“ nuo valdymo pultelio gali nutolti iki 50 metrų, tačiau apžvalgininkas teigia, kad praktinis testavimas rodo, jog realus rezultatas siekia iki 26 metrų.

Apžvalgininkas teigia, kad tai yra visai geras rezultatas, juolab, kad „HB-P1801“ automobiliukas yra skirtas ne nuvažiuoti didelius atstumus, o įveikti tam tikras kliūtis, tad ir didelio atstumo nereikia.

Svarbu pabrėžti, kad automobiliukas yra maitinamas 700 mAh talpos Ni-Cd 4,8V baterijos, kuri jau yra pakuotėje ir jos pirkti atskirai nereikės. Gamintojas teigia, kad jos užtenka 20 minučių, o įkrauti užtruks iki 5 valandų.

Apžvalgininkas teigia, kad praktiškai baterijų energijos užtenka 20-25 minutėms, o jas įkrovė per 4 valandas.

Kalbant apie pačio „HB-P1801“ automobiliuko išvaizdą, tai ji apžvalgininkui labai patinka - „automobilis atrodo labai kietai“.

Jo matmenys yra 26 x 16 cm, o aukštis 12 cm. Sveria apie 0,5 kilogramo. Korpusas yra plastikinis, o mašinos varžteliai, spyruoklės, amortizatoriai ir jų kaiščiai yra metaliniai.

Ratai yra 3 cm pločio, pagaminti iš PVC medžiagos ir jų viduje tuščia. Ratų pasukimo mechanizmas yra taip pat plastikinis ir apžvalgininkas atkreipia dėmesį, kad nors didžioji automobilio dalis yra plastikinė, tačiau tokio tipo ir kainos automobilyje kitko ir negalima tikėtis.

Jo kaina yra žema ir „HB-P1801“ pritaikytas važinėtis sudėtingais paviršiais, o ne lygiais ir esant dideliam greičiui.

Tad norint įveikti įvairias kliūtis, „nereikia turėti super tvirtumo ir čia yra svarbios kitos savybės, kaip ypač geras pakabos veikimas.“

Apžvalgininkas pabrėžia, kad „HB-P1801“ pakaba veikia puikiai ir šiam automobiliui yra lengva įveikti praktiškai bet kokią kliūtį. Kiekvienas ratas atskirai pakyla 6 cm, nepriklausomai nuo to, ar pakyla kiti ratai.

Tai reiškia, kad įveikdamas kliūtis, automobilis išlaikys didžiausią aukščio skirtumą, kuris bus nustatomas pagal pakabą, o ne visą korpusą, todėl automobilio užstrigimo ar apvirtimo atvejų praktiškai nebus.

Čia galite pasižiūrėti kaip yra testuojamas „HB-P1801“ automobilis. Jis važinėja ant sniego ir įveikia ganėtinai sudėtingas kliūtis. Taip pat apžvalgininkas teigia, kad nors automobilis neturi apsaugos nuo vandens, tačiau per visą tą laiką kol važinėjosi snieguotu lauku, tik automobilio ratai ir truputi korpuso aplipo sniegu. Ir automobiliui nieko nenutiko, jis dirbo toliau.

Žinoma, važinėtis sniegu iš esmės nerekomenduojama ir tai nėra pats geriausias būdas testuoti „HB-P1801“ automobilį, tačiau ir „tokios ekstremalios sąlygos parodo šio mažylio galimybes. Jei jis vos kelis kartus užstrigo, esant tokioms sąlygoms, tai ant akmenų ir smėlio jis važiuos dar geriau“.

Tokias apžvalgininko mintis gali patvirtinti ir kitas, „HB-P1801“ automobilį ištestavęs apžvalgininkas. Šiame vaizdo įraše „HB-P1801“ važinėjasi per akmenuotą paviršių.

Gamintojas teigia, kad maksimalus „HB-P1801“ automobilio greitis siekia 20 km/h, tačiau apžvalgininkas teigia, jog realiomis sąlygomis vargiai pasieksime tokį greitį - „jis yra artimesnis 10 km/h, tačiau primenu, kad HB-P1801 yra skirtas važinėtis nelygiais paviršiais“.

Galutinis verdiktas

„HB-P1801 turi akivaizdžius privalumus: žemą kainą, neįprastą ir „kietą“ išvaizdą, gerą važiavimo kokybę, ilgą (palyginus su kitais automobiliais) baterijų tarnavimo laiką.

Išsami techninė informacija apie „HB-P1801“ automobilį:

„Tai tikras žvėris – gali pervažiuoti bet ką, o už tokią kainą turbūt nėra lygių“. 20 km/val. greitis, nepriklausoma važiuoklė ir keturi varomi ratai - šis radijo bangomis valdomas visureigis yra pasiruošęs viskam (HB-P1801 kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)

Visgi, yra ir tam tikrų minusų: kone viskas pagaminta iš plastiko, korpuse galėtų būti ir didesnė baterija bei tuo pačiu talpesnė, kadangi laisvos vietos dar yra, nepatogus HB-P1801 baterijos keitimas (pakuotėje galėtų būti reikalingas atsuktuvas, nors tikriausiai daugelis namuose turi tokį daiktą).

Vertinant bendrai - HB-P1801 yra tikrai dėmesio vertas automobiliukas. Jis yra ypač tinkamas tiems, kurie nori automobiliuką priversti važiuoti įvairiais sudėtingais ir kalnuotais maršrutais, o ne tiesiog gainioti lygiu keliu.

Tai yra puikus pasirinkimas tiems, kuriems HB-P1801 bus pirmasis tokio tipo automobiliukas. O pažengusiems tokių automobiliukų valdytojams rekomenduoju atkreipti dėmesį į itin populiarų WLtoys A959.“

Kaina ir sąlygos

„HB-P1801“:

  • „Gearbest“ - 21,36 €.
  • 21 % nuolaida, nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • AliExpress - 22-43€

„WLtoys A959“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (2)