Kodėl „JJRC JJPRO X5“ šiuo metu yra vienas perkamiausių dronu iš Kinijos? Kuo jis ypatingas, kaip valdomas, kodėl jam labai padeda GPS funkcija, kaip ji kalibruojama ir kokie bendri įspūdžiai („JJRC JJPRO X5“ apžvalga, Video)  (1)

„JJRC JJPRO X5“ - tai kompaktiškas mėgėjiškas dronas su GPS, 1080p kamera, 6 ašių giroskopu ir 1800 mAh baterija. Gražus, puikiomis charakteristikomis pasižymintis dronas dabar siūlomas su didelėmis nuolaidomis, tad labai vilioja kaina, bet ar jis yra pakankamai geras?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„JJRC JJPRO X5“ – tai biudžetinės klasės dronas, skirtas pradedantiesiems pilotams, kurie nori išmokti bepiločių orlaivių valdymo subtilybių ir imti filmuoti iš oro. Šis itin kompaktiškas dronas sveria vos 400 gramų, nes yra labai mažas ir turi plastiko korpusą.

„JJRC JJPRO X5“ yra vienas perkamiausių dronų iš Kinijos - pagal populiarumą patenka į TOP 5 perkamiausius dronus ir nusileidžia tik DJI ir Xiaomi dronams, tačiau pastarieji kainuoja nuo 2 iki 10 kartų brangiau. Imant modelius iki 200€, tai pats perkamiausias ir populiariausias dronas. Kuo jis toks ypatingas, nežiūrint itin geros kainos - dabar siūlomas vos už 125€ su 2 baterijų komplektu

„Youtube“ kanalas „CAPTAIN DRONE“ nusprendė jį išbandyti ir viską išsiaiškinti. 

„JJRC JJPRO X5“ atkeliauja su pulteliu, atsarginiais propeleriais, keliais įrankiais, įkrovikliu ir instrukcijomis. Dronas turi 1800 mAh bateriją, kurios pakanka 18 skrydžio minučių. Tuo tarpu pultelis naudoja 4 AA tipo baterijas. Pultelis yra pakankamai standartinis ir naudoja telefono ekraną bei „Wi-Fi“ funkciją. Tai reiškia, kad pultelio antenos neatlieka jokios funkcijos. Vaizdas iš 1080p kameros perduodamas 200-300 metrų atstumu, o pats dronas gali būti valdomas 500-600 metrų atstumu.

„JJRC JJPRO X5“ turi GPS funkciją. Tai dronui suteikia stabilumo, tačiau pirmiausia GPS reikia sukalibruoti. Tai padaroma tris kartus droną apsukus. Kalibravimas yra labai greitas ir paprastas - jokių žinių ar įrankių tam nereikia.

Po to „JJRC JJPRO X5“ gali pradėti skraidyti. Dronas pats išlaiko skrydžio aukštį ir vietą, nes naudoja GPS duomenis. Tai reiškia, kad jis pats savarankiškai kovoja su vėju. Įdomu tai, kad GPS galima išjungti. Taip pagerinsite savo piloto įgūdžius, tačiau vėjas ims stipriai blaškyti droną. Aišku, prie stabilumo prisideda šešių ašių giroskopas.

„JJRC JJPRO X5“ turi kelias įdomias funkcijas. Pavyzdžiui, jis gali suktis aplink, filmuodamas kokį nors centre esantį objektą. Jis taip pat gali sekti jus. „JJRC JJPRO X5“ žino, kur yra telefonas ir jį seka. Tai daro pakankamai sklandžiai, net jei imsite bėgti ar važiuosite dviračiu. Aišku, reikėtų atsiminti, kad kuo greičiau judėsite, tuo dronui bus sunkiau jus filmuoti.

„JJRC JJPRO X5“ taip pat pats gali sugrįžti pas pilotą. Tam tereikia paspausti vieną mygtuką. Dronas sugrįžta ir kai ima sekti baterija arba nutrūksta ryšys su pulteliu. Apžvalgos autorius tai imitavo pultelį tiesiog išjungdamas. Dronas greitai sugrįžo atgal ir ketino leistis, tačiau tuomet pilotas vėl įjungė pultelį ir atstatė ryšį.

Nuspaudus mygtuką dronas pats sugrįžta į vietą, iš kurios buvo pakilęs. „JJRC JJPRO X5“ neturi labai tikslios nusileidimo sistemos, tačiau nusileidžia apie 1 metro spinduliu nuo pakilimo aikštelės,  o tai yra pakankamai tikslu.

„JJRC JJPRO X5“ turi 1080p kamerą, kuri filmuoja pakankamai gerai. Ji turi labai platų objektyvą, gali daryti nuotraukas ir vaizdo įrašus. Deja, bet „JJRC JJPRO X5“ neturi gimbalo. Kameros modulis yra sumontuotas su pora mažų guminių amortizatorių, kurie šiek tiek sumažina vibraciją, tačiau rimtos vaizdo stabilizacijos šis dronas neturi (11:33).

„JJRC JJPRO X5“ kamera yra reguliuojama tik aukštyn-žemyn. Ji gali pažvelgti tiesiai po dronu, tačiau į šonus nesisukioja. Aišku, galima pasukti visą droną. Svarbu atsiminti, kad kameros rankomis judinti nereikėtų - taip galima ką nors sulaužyti.

„JJRC JJPRO X5“ yra labai kompaktiškas - sveria mažiau nei 400 g. Jis nėra sulankstomas, tačiau turėtų tilpti kuprinėje.

Apibendrinant - tai yra tiesiog kokybiškas kompaktišas filmuojantis dronas su GPS, kuriuo gali naudotis ir pradedantieji, ir pažengę pilotai. O už savo kainą, kai ji siekia mažiau nei 150€, surasti dar geresnį variantą yra labai sunku. Norint aukštesnės klasės drono su vaizdo stabilizatoriais ir gimbalu, reikėtų pereiti į kur kas aukštesnę klasę, pvz., „Xiaomi Mi Drone 4K“, bet jis jau kainuoja 418.30€.  O startuoti nuo tokios kainos dronų jau rizikinga - pirmiau reikėtų išmokti pilotuoti su kažkuo pigiau ir čia „JJRC JJPRO X5“ yra vienas geriausių variantų. 

„JJRC JJPRO X5“ kaina

  • Gearbest“ - €124,60
  • 19 % nuolaida, siuntimas į Lietuvą - €7,53.
  • AliExpress - 169€
  • Lietuvoje neparduodamas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)