Dvigubai pigiau nei pats pigiausias ir paprasčiausias šviestuvas iš Xiaomi, tačiau toks pat šviesos srautas, reguliuojama temperatūra ir valdymas per „Google Home“ asistentą („Utorch UT30“ apžvalga ir instrukcija, kaip prijungti prie „Google Home“ asistento, Video)  (1)

Jei ieškote geros kainos išmaniųjų LED šviestuvų, pirmiausia apsižiūrėkite Kinijos rinkoje - čia galima surasti tikrai pigių ir kokybiškų šviestuvų, kurie vertinami visame pasaulyje. Pirmiausia tai „Xiaomi“ dukterinės kompanijos „Yeelight“ išmanieji LED šviestuvai, kurie užtikrina net 95 CRI. Nors dėl jų kokybės nekyla abejonių, bet ir jų kaina ne pati mažiausia. Tad kartais verta pasižvalgyti ir į kitų gamintojų pasiūlymus, tokių kaip kaip „Utorch“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu Gearbest skelbia akciją kai kuriems „Utorch“ šviestuvams ir pirmiausia į akis krenta „Utorch UT30“. Jis parduodamas su ženklai nuolaida tiesiai iš Lenkijos sandėlio. O svarbiausia, „Utorch UT30“ šviestuvas yra labai panašus į itin populiarų „Yeelight YLXD01YL“ šviestuvą, tačiau „Utorch UT30“ yra šiek tiek plokštesnis, truputi platesnis ir beveik du kartus pigesnis.

Apie „Yeelight YLXD01YL“ daug kalbėti neverta - šiuo metu tai turbūt vienas geriausių išmaniųjų šviestuvų iš Kinijos: turi beveik 1400 atsiliepimų, „Red Dot“ bei „IF Award“ apdovanojimai, pirkėjų pagyros ir labai teigiami apžvalgininkų įvertinimai. Išsamiau galite paskaityti „Xiaomi Yeelight Smart YLXD01YL 320“ apžvalgose

O ką gali pasiūlyti iš išvaizdos labai panašus, bet dvigubai pigesnis „Utorch UT30“? Šioje „Utorch UT30“ šviestuvo apžvalgoje sužinosime kuo jis pasižymi, kam jis yra tinkamiausias, kaip jį valdyti ir kaip prijungti prie „Google Home“ asistento.

„Utorch UT30“ galingumas yra 18 W ir jo viduje išdėlioti LED šviestukai trimis juostomis (0:45 min.).

Kiekvienoje šioje LED juostoje yra 4 šviestukai šviečiantys baltai ir 4 šviestukai šviečiantys gelsvai.

Nors parduotuvės specifikacijose rašoma, kad „Utorch UT30“ šviestuvas užtikrina 2000 liumenų ryškumą, iš tikro 30 cm diametro šviestuvas šviečia kiek silpniau - jo maksimalus šviesos srautas siekia 1680 Lm (tai atitinka vieną 100W galios kaitrinę lemputę). O štai 40 cm šviestuvas užtikrina jau 2240 Lm apšvietimą. 

Taip pat jis turi reguliuojamą šviesos temperatūrą nuo 3000K iki 6500K ir viskas gali būti kontroliuojama nuotolinio valdymo pulteliu, išmaniuoju telefonu – atsisiuntus programėlę ir prisijungus per „WiFi“ arba pasitelkus „Amazon Alexa“ ar „Google Home“ virtualius asistentus.

Beje, kalbant apie pačią „Utorch UT30“ pakuotę, tai viskas supakuota tvarkingai ir šviestuvas atkeliavo saugiai bei nepažeistas. Gamintojas į pakuotę pridėjo itin daug apsauginių minkštų įdėklų, tad „Utorch UT30“ visos kelionės metu yra labai gerai apsaugotas (1:15 min.).

Taip pat pakuotėje yra reikalingi šviestuvo pritvirtinimui prie lubų varžtai ir matinis bei permatomas šviestuvo gaubtas (1:50 min.). Pastarąjį reikia šiek tiek sulenkti ir įstatyti į patį šviestuvą, tačiau apžvalgininkas tai pataria daryti tuo atveju, kai pats „Utorch UT30“ šviestuvas jau bus pilnai įrengtas, prijungti visi reikalingi laidai ir „Utorch UT30“ pritvirtintas prie lubų, kadangi šį gaubtą įdėti yra lengva, tačiau išimti tampa jau sudėtingiau.

Na, o pačių laidų prijungimas prie „Utorch UT30“ šviestuvo yra visai paprastas ir lengvas. Tereikia spustelėti specialų šviestuve esantį laido spaustuką ir į jį įstatyti laidą (2:25 min.).

Apžvalgininkas pasidarė laikiną „Utorch UT30“ pajungimą ir įjungė šį šviestuvą – jis iškart pradeda šviesti maksimaliu ryškumu (2:37 min.).

Dar verta paminėti, kad pakuotėje yra naudojimosi instrukcija anglų kalba ir QR kodas, kurį nuskenavus galima atsisiųsti „Smart Life“ programėlę.

Belieka atsisiųsti programėlę, susikurti savo paskyrą, nurodyti el. pašto adresą arba telefono numerį, ir surandame iš didelio įrenginių sąrašo savo šviestuvą „Utorch UT30“.

Tada belieka suporuoti „WiFi“ ryšiu „Utorch UT30“ šviestuvą ir jūsų telefone turimą „Smart Life“ programėlę. Kai vyksta įrenginių poravimas, „Utorch UT30“ pradeda mirksėti.

Beje, jei esate prisijungę prie 5 Ghz, tai reikia laikinai persijungti prie 2.4 GHz „WiFi“ ryšio, įvesti slaptažodį ir palaukti porą minučių, kol bus baigtas įrenginių poravimas.

Baigus poravimą, „Utorch UT30“ šviestuvas atsiras įrenginių sąraše („All Devices“) ir dabar su išmaniuoju telefonu galima jį valdyti: įjungti/išjungti, kontroliuoti ryškumą ir spalvų temperatūrą.

Taip pat yra galimybė „Utorch UT30“ šviestuvą suporuoti su trečiųjų šalių sistemomis, kaip „Amazon Alexa“ ar „Google Home“ virtualiais asistentais bei susiejus šviestuvą su kitais namų įrenginiais kurti įvairius scenarijus.

Apžvalgininko tie virtualūs asistentai ypatingai nedomina, ypač turint galvoje, kad programėlėje ir taip yra viskas ko reikia, bei galimybės viename telefone turėti daugybę įvairių įrenginių, juos kontroliuoti bei kurti įvairius scenarijus. Tačiau apžvalgininkas pasidomėjo ką internete kalba kiti vartotojai ir kaip naudotis „Google Home“.

Jis iškart rekomenduoja atsisiųsti kitą išmaniąją programėlę „Tuja Smart“, su kuria lygiai taip pat galima valdyti „Utorch UT30“ šviestuvą. Ji praktiškai identiška „Smart Life“ programėlei, tačiau yra esminis skirtumas.

„Tuja Smart“ programėlės paskyroje yra galimybė aktyvuoti „Google Home“ asistentą. Kaip tą padaryti, apžvalgininkas pademonstruoja nuo 5:31 minutės.

Faile „configuration.yaml“ reikia surasti „tuya:“ ir ties „username:“ nurodyti savo elektroninį paštą, ties „password:“ - slaptažodį, o ties „country_code:“ - šalies kodą. Mūsų atveju tai būtų 370. Belieka perkrauti sistemą ir prietaisų sąraše atsiranda „Utorch UT30“ šviestuvo pavadinimas, kurį taip pat galima keisti bei galimybė reguliuoti spalvų temperatūrą, ryškumą ir kitus parametrus.

Kalbant apie pačio šviestuvo reagavimą į duodamas komandas, apžvalgininkas tvirtina, kad „Utorch UT30“ reaguoja praktiškai momentaliai, o kaip šviečia šis šviestuvas, esant skirtingiems ryškumo ir spalvų temperatūros pasirinkimams, galite pasižiūrėti nuo 6:52 min.

Apžvalgininkas pabrėžia, kad „gana sunku parodyti švietimo ryškumą, kadangi jį filmuojanti kamera automatiškai prisitaiko prie ryškumo, tačiau vis tiek galima matyti kaip kinta šviesos ryškumas ir jos temperatūra.“

Gamintojas nurodo, kad „Utorch UT30“ turėtų užtekti 12 m2 metrų kambariui, tačiau apžvalgininkas mano, jog realiai jo pilnai užteks iki 10 m2 plotui. Tad jis puikiai tinka balkone, tualete ir vonioje. Tik svarbu, kad nepatektų į šį šviestuvą vandens.

Galutinis verdiktas

„Atsižvelgiant į tai, kad Utorch UT30 šviestuvo kaina yra du kartus mažesnė, palyginus su Yeelight YLXD01YL, kuris yra pats pigiausias ir paprasčiausias šviestuvas iš Xiaomi išmaniųjų namų sistemos, tai šis Utorch šviestuvas yra labai geras pasirinkimas mažiems kambariams.

Plius, Utorch UT30 valdymas yra paprastas ir jo integracija į išmaniųjų namų sistemą (susiejimą su kitais įrenginiais, įvairių scenarijų kūrimas ir pan. aut. past.) yra paprasta ir nesudėtinga.“

Kaina ir sąlygos

Utorch UT30“ 30 cm dydžio (18W, 1680lm, 3000 - 6500K):

  • Gearbest - 34,71 €;
  • 34 proc. nuolaida;
  • iš Lenkijos sandėlio atsiųs už 5,26 €.

„Utorch UT30“ 40 cm dydžio (24W, 2240lm, 3000 - 6500K):

  • Gearbest - 33,82 €
  • 16 proc. nuolaida;
  • iš Kinijos sandėlio atsiųs už 9,15 €.

Palyginimui „Yeelight YLXD01YL“ (28W, 95CRI, 2000lm, 2700-6500K):

  • Gearbest - 62,30 €;
  • 20 proc. nuolaida;
  • iš Čekijos sandėlio atsiųs už 5,26 €.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(3)
(7)

Komentarai (1)