Štai koks turi būti tikras profesionalus elektrinis suktuvas elektronikos ardymui? Reguliuojama užsukimo jėga, valdomas per programėlę, labai patogus korpusas ir gera kaina („XiaodongXD S1“ kaina, Specifikacijos, Video)  (4)

„XiaodongXD S1“ – tai kompaktiškų matmenų (8,56 x 3,7 x 6,4 cm) elektrinis atsuktuvas su 1600 mAh talpos baterija, kuris pas pirkėją iš karto atkeliauja su 18 keičiamų galvučių komplektu. Šis atsuktuvas bene labiausiai ypatingas tampa todėl, kad leidžia keistis sukimo momentą ir taip apsaugo varžtus ir detales nuo pažeidimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „XiaodongXD S1“ specifikacija

  • Valdymas: ant korpuso integruotais mygtukais arba išmaniojo telefono taikomąją programa.
  • Sukimo momentas: keičiamas 0,04 – 0,20 Nm ribose.
  • Baterija: 1600 mAh.
  • Komplektacija: atsuktuvas, USB laidas, 18 galvučių komplektas.
  • Papildomos funkcijos: integruotas LED pašvietimas; specialus dėklas atsuktuvo korpuse dviem galvutėms laikyti; valdymas išmaniuoju telefonu; reguliuojama užsukimo jėga.
  • Matmenys ir svoris: 8,56 x 3,7 x 6,4 cm; 105 g.

„XiaodongXD S1“ kaina

  • Gearbest“ – 35,60 €.
  • Dabar parduodamas su 43% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas registruotu paštu už 1,09 €.
  • AliExpress“ – 34,59 €.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Norime to ar ne, bet greičiausiai daugeliui laikas nuo laiko tenka ardyti elektroninius įrenginius. Vis dėlto tai padaryti yra gana sunku, jeigu vis dar neturite pilnavertiško atsuktuvų komplekto. Šį nepatogumą dabar galima lengvai išspręsti, o jeigu nuspręsite įsigyti „XiaodongXD S1“ atsuktuvą, papildomai dar galėsite džiaugtis ir kitomis naudingomis funkcijomis.

Bene svarbiausia „XiaodongXD S1“ išskirtinė funkcija – keičiamas sukimo momentas 0,04 – 0,20 Nm. ribose. Šis elektrinis atsuktuvas turi 5 pavaras, kurių kiekviena leidžia pasiekti skirtingą sukimo momentą. Reguliuojama užsukimo jėga yra iš tiesų naudinga funkcija, o ypač tada, kai kalbame apie smulkių elektroninių komponentų surinkimą ar ardymą. Stipriau pasukus galima sugadinti sriegį, silpniau – varžtas gali atsisukti pats.

Kokia jėga sukti? Ardydami pradėkite atsukinėti varžtus nuo pačios silpniausios jėgos – jei suktuvas pajėgia atsukti, vadinasi, tokia jėga ir reikia užsukti. Jei nepajėgia, pakopa paidinkite sukimo momentą ir vėl bandykite. Kai tik varžtas atsisuks, pasižymėkite, kokia jėga buvo panaudota.

Trumpai tariant, ši funkcija garantuoja, kad smulkių varžtelių nepersuksite per stipriai. O tai tam tikrai atvejais yra gana pavojinga, nes per stipriai prisukti varžtais gali sukelti elektroninių mikroschemų deformacijas ar netgi negrįžtamus pažeidimus.

Šiuo atveju įdomu ir tai, kad „XiaodongXD S1“ gali būti valdomas ne tik ant korpuso integruotais mygtukais, bet dar ir į išmanųjį telefoną diegiama taikomąją programa. Pavyzdžiui, jos pagalba sukimo momentą galima reguliuoti dar tiksliau. Be to, ši taikomoji programa taip pat leidžia keisti atsuktuvo sukimo kryptį, įjungti LED pašvietimą bei turi kitas naudingas funkcijas.

Svarbu pabrėžti dar ir tai, kad elektrinis atsuktuvas „XiaodongXD S1“ turi integruotą įkraunamą 1600 mAh talpos ličio jonų bateriją, kuri be papildomos įkrovos gali tarnauti net apie 4 valandas. Tai išties labai geras rezultatas įvertinus dar ir tai, kad „XiaodongXD S1“ korpuse yra integruotas ir pašvietimui skirtas LED.

Iš rimtesnių šio atsuktuvo konkurentų turbūt yra tik „Xiaomi Wowstick 1F“. Jis irgi spėjo sulaukti pirkėjų pripažinimo,  bet dabar „XiaodongXD S1“ jam metė rimtą iššūkį. „Xiaomi Wowstick 1F“ turi daugybę modifikacijų ir kai kurios turi privalumą dėl didesnio keičiamų galvučių komplekto (56 prieš 18). Tuo tarpu „XiaodongXD S1“ pranašumą įgauna dėl galimybės leidžiančios keisti užsukimo jėgą ir maloniai stebina bene dvigubai ilgiau be papildomos įkrovos tarnaujančia baterija (4 val. prieš 2 val.).

Yra akivaizdu, kad „XiaodongXD S1“ pagal funkcionalumą šiuo metu yra bene vienas geriausių elektrinių atsuktuvų iš Kinijos. Tą patį galima pasakyti ir apie kainą – pagal savo funkcionalumą ir galimybes  „XiaodongXD S1“ kol kas yra labai geros kainos suktuvas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai (4)