Atsiliepimas po 9 mėn naudojimo: „išbandžiau pačią įvairiausią muziką ir žanrus - garso kokybė yra labai gera, o kaip už 16€, turbūt geriau ir neįmanoma“. Turbūt vienos geriausių laidinių ausinių iki 20€ iš „Xiaomi“ („Xiaomi Pro 2 Earphones“ apžvalga, Video)  ()

„Aš šiomis ausinėmis naudojuosi jau kokius 8-9 mėnesius. Ir šios ausinės yra aktualios dar ir dabar. Jos vadinasi Xiaomi Pro 2 Earphones, bet tiesą pasakius kone kiekvienoje parduotuvėje rasite skirtingus šių ausinių pavadinimus. Svarbiausia atkreipti, kad būtų nurodytas QTEJ03JY indeksas ir tada tikrai nesuklysite. Tad šiandien aš jums papasakosiu kokiomis savybėmis pasižymi šios ausinės, su kokiais prietaisais aš jas naudojau, kokia garso kokybė klausantis skirtingos muzikos ir apskritai, ar verta į šias ausines atkreipti dėmesį.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys ir kodėl tokios svarbios ausinių pagalvėlės

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo pakuotės turinio ir teigia, kad ausinių dėžutė atkeliavo tvarkinga, nepažeista ir „atrodo simpatiškai. Dabar Xiaomi kone visas laidines ausines taip pakuoja ir jas tikrai ne gėda kam nors padovanoti.“

Pakuotėje yra „Xiaomi Pro 2 Earphones (QTEJ03JY)“ ausinės ir papildomos ausinių pagalvėlės. Tad pačias ausines galima prisitaikyti pagal savo ausų landos dydį.

Sean Blog iškart atkreipia dėmesį, kad „būna tokių atvejų, jog nusiperku ausines, o jų keičiamos pagalvėlės tokios didelės, kad ausinės netelpa į ausis. Net ir aprengtos mažiausiomis pagalvėlėmis. Mano ganėtinai mažos ausų landos, bet su šiomis Xiaomi ausinėmis tokių problemų nepatyriau. Jos puikiai telpa.

Tai yra labai svarbus momentas. Jei nusipirksite ausines, nesvarbu kokias, bet išsirinksite netinkamo dydžio ausinių pagalvėlės – jūsų nuomonė apie tas ausines iškart bus neigiama ir nepatirsite tikrojo muzikos klausymo malonumo.

Jei ausinės netinkamai sėdi ausų landose, labai stipriai nukenčia žemi tonai ir garso stiprumas. Man pačiam taip buvo nutikę ne vieną kartą, tad atkreipkite į tai dėmesį.“

Prie kokių įrenginių buvo prijungtos ausinės ir kokios muzikos galima klausytis?

Šiuo metu apžvalgininkas šias ausines naudoja drauge su „Xiaomi Redmi Note 7“ išmaniuoju telefonu.

„Jis užtikrina gerą garsą, o geriausias garsas per šias ausines buvo klausantis muzikos su Galaxy S8+. Jis geras tuo, kad palaiko aptx, bet ir naujausi Xiaomi telefonai jau palaiko šį kodeką. Net ir nebūtinai flagmanai.

Štai Mi Max 3 ir mano jau minimas Note 7 palaiko aptx, tad galima drąsiai pirkti Bluetooth ausines ir garso kokybė per ausines bus puiki.

Anksčiau tik brangiausi flagmanai galėjo užtikrinti gerą garsą, bet dabar jau ir nebrangiuose telefonuose yra palaikomos technologijos, kurios leis maksimaliai mėgautis muzika.“

Kalbant apie muzikos žanrus, tai Sean Blog per šias „Xiaomi Pro 2 Earphones (QTEJ03JY)“ ausines klausėsi roko, pop muzikos, džiazo, elektronikos, senų dainų, labai geros kokybės garso įrašų ir ne itin geros kokybės, iš „Youtube“ ir taip toliau.

„Išbandžiau pačią įvairiausią muziką ir žanrus. Galiu pasakyti, kad didelio skirtumo nepajutau ir garso kokybė yra labai gera. Vienas gal minusiukas, kad kartais užeina toks jausmas, kad tarsi klausyčiausi muzikos ganėtinai uždaroje erdvėje. Tad garsas nėra labai erdvus.

Žinoma, verta atkreipti dėmesį, kad aš šių Xiaomi ausinių garso kokybę dabar lyginu su gerokai brangesnėmis ir mano turimomis Sony MDR-XB700 bei kitomis – etaloninėmis ausinėmis, kurios kainuoja šimtus eurų.“

Pagaminimo kokybė, techiniai dalykai, naudojimosi patogumas ir dar apie garso kokybę

Apžvalgininkas teigia, kad šias ausines dažniausiai nešiojosi su savimi ir laikė jas krepšyje

„Ir iškart galiu patvirtinti, kad jos taip stipriai nesusipina, kaip kitos laidinės ausinės. Tai jau yra pliusas, kad nereikia paskui kokį pusvalandį bandyti išnarplioti tuos mazgus.

Kitas svarbus dalykas, kad pačių ausinių korpusas yra metalinis. Dėl kokybės – jokių priekaištų. Žinoma, per visą šį laiką metalini korpusas šiek tiek apsibraižė, bet nuolat naudojant ausines, kitaip ir būti negalėjo (5:30 min.).“

„Vertinant bendrai, per visą šį laiką ausinės niekur nesulūžo, nesugedo, laidas nenutrūko, valdymo mygtukai veikia ir toliau kokybiškai. Šiek tiek baiminausi, kad medžiaga dengtas laidas nusitrins, bet ir dabar jis yra labai geros kokybės.

Taip pat noriu atkreipti dėmesį į storą ausinių laidą. Tai yra milžiniškas pliusas, nes su plonu laidu dažnai būna, kad jis tiesiog nutraukiamas. Štai ir dabar filmuojant šią apžvalgą mano Redmi Note 7 tiesiog pasikabino ant šių ausinių (6:04 min.) ir nieko blogo nenutiko.

Skaičių mėgėjams reikėtų pasakyti, kad ausinės palaiko nuo 20 iki 20000 Hz. Tai reiškia, kad ausinės suteikia gerus žemus tonus, nors ir negaliu sakyti, kad jų čia yra labai daug.

Dėl vidutinių tonų, tai jų yra tikrai pakankamai. Nors kai kuriais atvejais galėtų būti šiek tiek daugiau. Sunku pasakyti nuo ko tai priklauso – muzikos žanro ar įrenginio, prie kurio prijungtos ausinės, bet kai kada vidutinių tonų norisi daugiau.

Ausinių laido ilgis siekia 1,25 m. ir to pilnai užtenka. Esu 190 cm ūgio, dažniausiai telefonas būna kelnių kišenėje ir prie jo prijungtos šios Xiaomi ausinės. Jų ilgio pilnai užtenka, kad galėčiau patogiai klausytis muzikos.

Taip pat yra daugiafunkcis valdymo pultelis, su kuriuo galima kontroliuoti muziką, garsą, atsiliepti į skambučius ir kalbėtis, kadangi šiame pulte yra mikrofonas. Viską ką reikia aš galiu daryti ir nereikia išimti telefono, kad atlikčiau vieną ar kitą veiksmą.“

„32 omai mane šiek tiek nuvylė. Kuo jų daugiau, tuo geresnė garso kokybė. Viskas čia, kaip ir aišku. Ir pačios geriausios ausinės turi 100, 200, 300 ir dar daugiau. Visgi, geriau jau šiose ausinėse, kurios iš esmės yra skirtos mobiliesiems telefonams, būtų ne 32, bet 24 omai.

Klausiate kodėl? Nes ne visi prietaisai gali susidoroti su 32 omais ir jūs tiesiog nejausite naudos. Pavyzdžiui, jei garso takelio kompozicija yra labai sena, žemos kompresijos ir panašiai, tada garso stiprumo per šias ausines gali ir pritrūkti. Muzikinio takelio garsas nebus toks garsus.

Tačiau jei naudojatės 2018-2019 metų išmaniaisiais telefonais, tai tokių problemų tikrai nebus. Garantuoju 100 %. Bet jei turite seną išmanųjį telefoną, tai atkreipkite į šį aspektą dėmesį. Žinoma, jei klausotės modernios muzikos, su normalia kompresija, tada jokių problemų nebus ir su senesniu telefonu.“

Pačios ausinės sveria apie 14 gramų ir „ausyje šių ausinių aš net nejaučiu. Galiu su jomis prasėdėti visą dieną, klausytis muzikos, redaguoti vaizdo įrašus ir net nejaučiu, kad jos yra mano ausyse. Ausų visiškai neskauda.

Buvo kitų Xiaomi ausinių, nuo kurių man ausys pradėdavo skaudėti po 3-4 valandų, tačiau tik ne su šitomis ausinėmis. Jos labai gerai ir patogiai laikosi mano ausyse. Net nežinau ar dar įmanoma buvo padaryti lengvesnes ausines.

Jos yra pagamintos iš metalo. Aš jas ne kartą buvau numetęs, ant jų atsisėdęs ir taip toliau. Jos visiškai nenukentėjo ir būtent ausinės iš metalo yra tai – ko reikia.“

Sean Blog taip pat teigia, kad su šiomis ausinėmis klausėsi muzikos žiemos metu ir „jos nei užšalo, nei ką. Klausytis muzikos labai malonu.“

Kai kam gali pasirodyti, kad ausinės yra kiek didokos, bet „atkreipkite dėmesį, kad tai ausinės su hibridiniais garsiakalbiais, tad kitaip ir būti negalėjo.“

Tai ar yra trūkumų?

Apžvalgininkas teigia, kad šiose „Xiaomi Pro 2 Earphones (QTEJ03JY)“ yra turbūt vienintelis rimtesnis minusas, tai jų L formos 3,5 mm kištukas.

„Žinau, kad daug kas iš jūsų mėgsta tokius ausinių kištukus, bet yra ne ką mažiau žmonių, kurie nemėgsta tokių kištukų. Aš irgi jų nemėgstu ir dėl paprastos priežasties.

Kai telefoną įdedame į kelnių kišenę, laidas prie pačio kištuko užsilenkia. Tai visai nemalonus dalykas. Žinoma, jei telefonas guli ant stalo, tada jokių problemų. Bet jei jis yra kelnių ar striukės kišenėje – tada jau yra nepatogumas.

Gerai, kad Xiaomi prie pačio kištuko sustiprino laidą. Bet nuo intensyvaus naudojimo per 8-9 mėnesius jau ir šioje vietoje atsirado šioks toks laido nusidėvėjimas. Va būtent tokia kaina yra tų L formos ausinių kištukų.“

Ir keletas minčių pabaigai...

„Tad vertinant bendrai, šios Xiaomi ausinės yra tikrai vertos dėmesio. Mano paminėti minusai ne kritiniai, dėl kurių galima būtų sakyti, kad šios ausinės nevertos dėmesio. Taip tikrai nėra.

Kalbant apie garso kokybę, man šių ausinių garsas patiko. Tokioje kainų kategorijoje netgi labai geras. Žinoma yra tam tikrų minusų, kuriuos jau paminėjau, bet mes juk kalbame apie 20 dolerių kainuojančias ausines. Būtent tiek aš už jas mokėjau. Jei jos kainuotų 50 dolerių ir skleistų tokį garsą – tada turbūt jų nerekomenduočiau. Brangios ausinės jau turi erdvinį pojūtį, bet šioje kainų grupėje pasiekti tokių dalykų tiesiog neįmanoma. 

Tad tokioje kainų kategorijoje, tai yra puikus pasirinkimas.“

Kaina ir sąlygos

„Xiaomi Pro 2 Earphones (QTEJ03JY)“ ausinės:

Aliexpress - nuo 16 €,

  • siuntimas į Lietuvą kainuos 1,51 €.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()