Titaninės diafragmos, gerai atkuriami žemi tonai, didžiulė baterija ir patogus naudojimasis - pagal garsą tai vienos geriausių ausinių už 20€, nors ir turi trūkumų („Alfawise JH – 803“ apžvalga)  ()

Titaninės diafragmos geresniam garsui, ypač gerai atkuriami žemi tonai, didžiulė baterija ir itin patogus naudojimasis. Ar tikrai ant ausų dedamos „Alfawise JH – 803“ ausinės yra tokios geros? Išbandžius šias ausines užplūsta dvejopi jausmai - garsas už tokią kainą tikrai geras, bet ne viskas jau taip puiku, kaip teigia gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys, pagaminimo kokybė

Alfawise JH – 803“ ausinės atkeliavo tvarkingoje, bet neišraiškingoje pakuotėje. Akivaizdu, jog gamintojas mažai skiria dėmesio ausinių dėžutės išvaizdai.

Ant jos pavaizduotos pačios ausinės ir surašytos esminės ausinių savybės. Nieko ypatingo ir įmantraus.

Įsigyjant sau ausines šis dalykas turbūt didelės reikšmės neturi. Juk svarbiausia kokia ausinių pagaminimo kokybė ar gerai jos darbuojasi ir kokia garso kokybė.

Kai kurie dalykai tikrai nudžiugino, bet yra ir liūdnesnių momentų. Tačiau apie viską iš eilės.

Pakuotėje randame 3,5 mm audio laidą, microUSB įkrovimo laidą, naudojimosi instrukciją su techninėmis specifikacijomis (anglų kalba), ausinių nešiojimui skirtą medžiaginį maišelį (medžiaga panaši į zomšą, nors negaliu garantuoti) ir pačias „Alfawise JH – 803“ ausines.

Kalbant apie 3,5 mm audio laidą, tai jis yra 1,22 m ilgio, gana įprasto storio, guminis, nedengtas kokia nors medžiaga.

Ties kištukais yra pastorinimai ir tai užtikrina, jog laidas tarnaus ilgiau.

Ausinių įkrovimo laidas – microUSB-USB – yra 52 cm ilgio. Standartinis, kokybiškomis jungtimis, laidas vidutinio minkštumo. 3,5 mm laidas yra šiek tiek minkštesnis ir paslankesnis.

Svarbiausias dalykas yra „Alfawise JH – 803“ ausinės. Jos yra pasukamos ir sulankstomos.

Iš pradžių man tai pasirodė ne itin reikalingas dalykas, bet kai pasiėmiau šias ausines į kelionę – iškart supratau tokios konstrukcijos privalumus.

Sulanksčius „Alfawise JH – 803“ ausines, jos lengvai telpa į medžiaginį maišelį ir užima itin nedaug vietos.

Lengvai telpa į krepšį ar kuprinę. Išsiėmei kelionės metu ausines, prijungei „Bluetooth“ ryšiu prie įrenginio ir klausaisi muzikos. Patogus dalykas.

Kalbant apie pačių ausinių pagaminimo kokybę, tai kaip už 20 eurų – ji yra tikrai gera.

Ausinių korpusas yra pagamintas iš tvirto plastiko, lankelis ir ausinių kaušeliai dengti dirbtine oda ir yra paminkštinimai, o pats ausinių lankelio ištraukimo – reguliavimo mechanizmas yra metalinis.

Kaip, beje, ir patys ausinių vyriai. Jie taip pat metaliniai ir tokios kainos kategorijos ausinėms prideda solidumo.

Lankelio reguliavimo mechanizmus atrodo pagamintas tikrai tvirtai ir kokybiškai. Jaučiama, kaip ausinės yra fiksuojamos, jas po truputi ištraukinėjant.

Deja, bet nėra jokios gradacijos ir neaišku, kuriame čia dabar griovelyje yra kairioji ausinė, o kuriame dešinioji. Gradavimas tikrai praverstų, bet tai tikrai nėra kritinis trūkumas. Užsidedame ausines ant galvos ir tada nusireguliuojame, kad jas būtų patogu dėvėti.

Visi valdymo mygtukai yra ant dešiniojo ausinių kaušelio. Įjungimo/išjungimo, garso didinimo ir mažinimo.

Jais naudojamasi tuo atveju, kai ausinės yra susietos „Bluetooth“ ryšiu. Jei prijungtos 3,5 mm audio laidu, tada visas valdymas vyksta pačiame įrenginyje.

Ant šio kaušelio taip pat yra mikrofonas, tad ausines galima naudoti, kaip laisvų rankų įrangą ir kalbėtis telefonu. Yra 3,5 mm audio jungtis, microUSB jungtis, skirta įkrauti 400 mAh talpos baterijai ir LED indikatorius.

Pastarasis mirksi (raudonai-mėlynai), kai yra poruojamas, o suporuotas šviečia mėlynai. Baterijos įkrovimo metu šviečia raudonai, pilnai įkrovus bateriją – mėlynai.

Įjungimo/išjungimo mygtukas yra šiek tiek stambesnis ir labiau išsikišęs į išorę. Taip lengviau orientuotis kuris čia mygtukas yra kuris, kai ausinės uždėtos ant galvos, bet yra vienas trūkumas.

Patys mygtukai yra triukšmingi. Kai didinu ar mažinu garsą, dešiniojoje ausyje tie paspaudimai girdisi ganėtinai aiškiai.

Net ir garsiai grojama daina nesugeba konkuruoti su šiuo garsu. Ne itin malonus dalykas, nors iš kitos pusės argi dažnai reikia tuos mygtukais spausti. Nustatei norimą garso lygį ir viskas.

Dėvėjimo patogus

Jei manęs po pirmos dienos su „Alfawise JH – 803“ ausinėmis būtų kas paklausęs ar jas dėvėti patogu, būčiau atsakęs, kad nelabai. Po poros savaičių visiškai pakeičiau savo nuomonę ir jau žinau kodėl.

Iki šiol naudojausi paprastomis, laidinėmis ir į ausis įstatomomis ausinėmis. Mano ausys buvo nepripratusios, kad jas apgobtų ausinių kaušeliai. Juolab, kad muzikos per dieną klausausi po keletą valandų, tad iš pradžių „Alfawise JH – 803“ ausinės šiek tiek spaudė ausis.

Dabar mano ausys jau apsiprato ir naudotis „Alfawise JH – 803“ ausinėmis yra malonu. Kaip už 20 eurų jos yra ganėtinai patogios ir sveria tik 190 gramų.

Žinoma, verta atkreipti dėmesį, kad jos apgobia mano ausis. Manosios yra ganėtinai nedidelės ir jas lengvai apgobia šių ausinių kaušeliai. Bet jei jūsų ausys yra didesnės – tada ausinės nesugebės jų apgobti.

Kad būtų kiek aiškiau, ausinių kaušelio skersmuo nuo vieno krašto iki kito yra 9 cm (iš viršaus žemyn) ir 7 cm (iš kairės į dešinę).

Pačios ausinės aplinkos triukšmo slopinimo technologijos nepalaiko, bet kai šitaip apgobia ausis, klausantis muzikos praktiškai nieko negirdžiu aplinkui.

Jei ausys butų didesnės ir „Alfawise JH – 803“ ausinės tiesiog užsidėtų ant ausų, bet jų neapgobtų – tikėtina, jog aplinkos triukšmo izoliavimo lygis būtų žemesnis. Nors to nei patvirtinti, nei paneigti negaliu.

Bendrai, man dėvėti „Alfawise JH – 803“ ausines yra patogu. Jos gerai apgobia ausis, lankelis nespaudžia, kokybiškai priglunda ir ausinės laikosi tvirtai.

Techniniai dalykai, poravimas su įrenginiais ir garso kokybė

„Alfawise JH – 803“ ausines galima naudoti įprastai, tiesiog prijungus su 3,5 mm audio laidu arba naudoti, kaip belaides ausines. Jei su laidu kaip ir viskas aišku, tai belaidžiu būdu yra kiek įdomiau.

„Alfawise JH – 803“ ausinės palaiko „Bluetooth 4.1“. Senesnis standartas, užtat ausines man pavyko susieti su visais turimais įrenginiais.

Tiek su „Linux Endless OS“, „Windows 10“, „MIUI 10“ ir kitomis operacinėmis sistemomis dirbančiais įrenginiais.

Tereikia nuspausti ir porą sekundžių palaikyti ausinių įjungimo/išjungimo mygtuką, ausinių balso asistentė angliškai pasako „Power On“, tada bet kokiame savo įrenginyje įjungiame „Bluetooth“, pridedame „JH-803“ ausines, asistentė praneša, kad poruojami įrenginiai ir po poros sekundžių poravimas baigtas.

Sekantį kartą viskas vyksta automatiškai. Norint išjungti ausines, vėl reikia nuspaudus palaikyti įjungimo/išjungimo mygtuką, balso asistentė pasako „Power Off“ ir ausinės išsijungia. Beje, „Bluetooth“ ryšys yra stabilus ir nuo įrenginio galiu nutolti iki 7-8 metrų atstumu.

Kokios nors specialios programėlės „Alfawise JH – 803“ ausinės neturi, tačiau jas susiejus su išmaniuoju telefonu, galima matyti kiek dar yra likę baterijos energijos. Naudingas dalykas.

Kalbant apie „Alfawise JH – 803“ turimą 400 mAh talpos bateriją, tai ji yra tikrai didelė ir gamintojas teigia, jog jos užtenka klausytis muzikos iki 20 valandų. Ypatingai tiksliai nesekiau laiko, bet panašu, jog tai yra arti tiesos. Apie 18-19 valandų šių ausinių baterijos tikrai užteks. Įkrovimas užtrunka truputi daugiau nei 3 valandas.

Naudojant ausines, kai jos yra prijungtos „Bluetooth“ ryšiu, garso stiprumą, perjungti, sustabdyti ir paleisti dainas galima su ant ausinių esančiais mygtukais.

Taip pat galima atsiliepti į skambutį, baigti pokalbį, atmesti skambutį ir automatiškai paskambinti paskutiniu numeriu, kuriuo buvo skambinta. Patogu, bet vargiai tuo naudositės.

Deja, mikrofono kokybė yra prasta. Savo pašnekovą girdžiu ganėtinai prastai, su tam tikrais pertrūkiais ir neaiškiai.

Lygiais tas pats vyksta ir mano pašnekovo telefone – jis mane labai prastai girdi. Tad „Alfawise JH – 803“ ausinių mikrofonas yra prastos kokybės ir kaip laisvų rankų įrangą galima naudoti tik iš bėdos.

O kaip gi garso kokybė? Ar malonu klausytis muzikos? Yra uždelsimas?

Įdomiausioji ausinių testavimo dalis – suteikiamo garso kokybė. Tuo pačiu tai ir labai sunki testavimo dalis, nes yra itin sunku žodžiais nusakyti kokia gi ta garso kokybė.

Viena yra aišku, „Alfawise JH – 803“ garso kokybė yra geresnė, kai muzikos klausomasi ausines prijungus laidu. „Bluetooth“ ryšiu garso kokybė suprastėja.

„Alfawise JH – 803“ užtikrina 20-20000 Hz dažnį, 32 omų varžą ir 80 dB garso stiprumą. Ypatingai gamintojo pabrėžiami turimi 40 mm garsiakalbiai ir titatinės diafragmos, kurios užtikrina kokybišką dažnių spektrą ir stipresnius žemus tonus.

Ką gi, tiesos tame yra. Klausytis muzikos, kai „Alfawise JH – 803“ ausinės yra prijungtos prie įrenginio 3,5 mm audio laidu, yra tikrai malonu.

Klausiausi pačios įvairiausios muzikos: roko, metalo, pop muzikos, klasikinės, lyrinės, klubinės, elektronininės, seno gero rokenrolo, iš telefono, kompiuterio, „Youtube“ ir taip toliau. Uždelsimo nėra ir garso kokybė maloni. Ir žaisti žaidimus su šiomis ausinėmis yra malonu – garsas gana kokybiškas.

Kaip už 20 eurų, to garso stiprumo yra ganėtinai daug. Maksimaliai klausytis muzikos man net neprisireikė. Galios tikrai užtenka, geri vidutiniai, žemi ir aukšti tonai. Nors žemų tonų ir galėtų būti daugiau. Sakyčiau, kad garso kokybė tikrai gera. Aišku, turėkite galvoje, kad jas vertinu 20 eurų kategorijoje.

Štai prijungus jas belaidžiu būdu, garso kokybė krenta. „Alfawise JH – 803“ palaiko „Bluetooth 4.1“ ryšį ir HFPV1.6, HSPV1.2, A2DPV1.2, AVRCPV1.0 bei DIV1.3 protokolus. Nėra aptx, kuris užtikrina aukštos kokybės duomenų perdavimą ir nenukenčia garso kokybė.

Tad tai jaučiama, „Alfawise JH – 803“ ausinėse garso kokybė krenta, kai jos yra prijungtos „Bluetooth“ ryšiu.

Iškart išryškėja vidutiniai ir aukšti tonai. Žemi tonai nukenčia ir jų sumažėja. Bendra garso takelio detalizacija krenta ir klausytis maksimaliu garso režimu yra labai sudėtinga. Ausinės pradeda spigiai rėkti. Tad belaidžiu būdu šias ausines galima naudoti, bet itin didelės garso kokybės tikėtis neverta. Žemų tonų ir sunkios muzikos mėgėjams toks garsas ne itin patiks.

Su laidu prijungtos ausinės darbuojasi gerokai geriau ir čia jau didesnė garso takelio detalizacija, daugiau girdima detalių, garsas yra sodresnis ir galima drąsiai klausytis pačios įvairiausios muzikos. Žinoma, tikriems žemų tonų maniakams šios ausinės pasirodys per silpnos, bet mes kalbame apie 20 eurų produktą, o ne tokias ausines, kurios kainuoja 10 kartų brangiau.

Keletas minčių pabaigai

Pliusai:

  • kokybiški 3,5 mm ir microUSB-USB laidai;
  • patogus medžiaginis maišelis, skirtas nešioti ausinėms;
  • ausinės pasukamos bei sulankstomos;
  • su paminkštintu lankeliu ir minkštais ausinių kaušeliais;
  • lengvos - sveria tik 190 gramus;
  • patogios dėvėti ilgą laiką, gerai priglunda ir tvirtai laikosi;
  • kokybiškai pagamintos, vyriai ir lankelis yra metaliniai;
  • talpi 400 mAh talpos baterija, kurios energijos užtenka iki 19 valandų;
  • galima muzikos klausytis tiek su 3,5 mm laidu, tiek belaidžiu „Bluetooth“ ryšiu;
  • lengvai susiejamos su įvairiais įrenginiais;
  • nors nėra aplinkos triukšmo slopinimo technologijos, bet klausantis muzikos praktiškai nieko aplinkui nesigirdi;
  • gera garso kokybė, kai ausinės prijungtos su 3,5 mm audio laidu;
  • malonu klausytis pačios įvairiausios muzikos: pakankamai stiprūs žemi tonai, kokybiški vidutiniai tonai ir nerėkiantys aukšti tonai;
  • gera muzikos kūrinių detalizacija, garsas yra sodrus;
  • žaidžiant žaidimus garso kokybė gera, nėra uždelsimo.

Pastebėjimai ir tam tikri minusai:

  • galėtų lankelis būti graduotas;
  • valdymo mygtukai gana kokybiški, bet kai yra spaudžiami - girdisi nemalonus garsas;
  • galima naudoti, kaip laivų rankų įrangą, bet mikrofono kokybė yra prasta;
  • ausinės gerai apgobia mažesnes ausis, bet didesnių ausų jos nesugebės apgobti ir bus tiesiog uždedamos;
  • nepalaiko aptx garso kodavimo technologijos ir belaidžiu būdu klausantis muzikos jos kokybė suprastėja - nukenčia žemi tonai ir išryškėja vidutiniai bei aukšti.

Vertinant trumpai, įprastam kasdieniam naudojimui „Alfawise JH – 803“ ausinių tikrai pakanka. Jei studijuojate bei dirbate prie kompiuterio, mėgstate tuo metu klausytis muzikos ir nenorite trukdyti kitiems, o dar labiau nenorite, kad kiti jums trukdytų – tada „Alfawise JH – 803“ yra puikus biudžetinis pasirinkimas.

Už 20 eurų tikrai dar reikėtų paieškoti tokios kokybės ausinių, net ir turint galvoje, kad jų pasirinkimas rinkoje yra nežmoniškai didelis.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Gearbest.com už galimybę išbandyti „Alfawise JH – 803“ ausines. Jei susidomėjote šiomis ausinėmis ir norite jas įsigyti sau ar artimiesiems, šiuo metu jas galima įsigyti vos už 19,10 €. Įprastai jos kainuoja apie 23 €.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()