„Xiaomi“ sukūrė naują šedevrą: dviejų maršrutizatorių komplektas - tarpusavyje bendrauja per elektros tinklą, palaiko 2,4 GHz ir 5 GHz dažnius ir visiškai automatiškai sukuria geriausią įmanomą ryšio kanalą („Xiaomi Mesh“ kaina, Specifikacijos, Video)  (1)

„Xiaomi Mesh 2.4 + 5GHz WiFi Smart Router“ – tai naujos kartos maršrutizatorius, kuris turi tiek tris gigabitines (1000 Mbps) RJ-45 jungtis, tiek pilnavertį IEEE 802.11ac WiFi palaikymą, tiek siųstuvus/imtuvus dirbančius 2,4 GHz ir 5 GHz dažnių ruože. Svarbu atkreipti dėmesį, kad komplektą sudaro du maršrutizatoriai, kurie tarpusavyje bendrauja standartiniu elektros tinklu, taip garantuodami kokybišką tarpusavio ryšio kanalą bei maksimalų belaidžio ryšio pralaidumą kitiems prisijungusiems įrenginiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 „Xiaomi Mesh“ kaina

  • Gearbest“ – 180 €.
  • Dabar parduodamas su 12% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas prioritetine linija už 0,34 €.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Be maršrutizatoriaus šiuo metu išsiversti neįmanoma. Be to, taip pat tenka pripažinti, kad juos paruošti darbui ne visada yra taip paprasta kaip gali pasirodyti iš pirmo karto. Didesnių namų šeimininkai dar susiduria ir su nepakankamu belaidžio ryšio aprėpties klausimu, o tuomet tenka pirkti papildomus prietaisus norint sustiprinti ar siekiant išplėsti signalo aprėptį. Smagu pranešti, kad nuo šiol visas šias galinčias kilti problemas tiesiog galima išspręsti su vienu „Xiaomi Mesh“ maršrutizatoriaus komplektu.

„Xiaomi Mesh“ komplektą sudaro du maršrutizatoriai, kurių kiekvienas šiuo atveju užtikrina IEEE 802.11ac WiFi palaikymą, turi po tris 1000 Mbps pralaidumo RJ-45 jungtis bei taip pat dar siūlo „powerline“ techninio sprendimo palaikymą. Jeigu jau kada nors anksčiau teko domėtis WiFi signalo aprėpties didinimu, tuomet greičiausiai teko girdėti ir apie „powerline“ tipo adapterius. Šių adapterių pagalba galima perduoti interneto ryšio signalą tiesiog paprastu elektros linijos kabeliu.

„Xiaomi Mesh“ atveju šis sprendimas leidžia maršrutizatorius tarpusavyje sujungti laidiniu tinklu, taip visą belaidžio ryšio pralaidumą paliekant tik kitiems prisijungusiems įrenginiams. Be to, toks principas „Xiaomi Mesh“ leidžia eliminuoti potencialas problemas, kurios paprastai kyla sudarant ryšio kanalą tarp santykinai toli vienas nuo kito nutolusių maršrutizatorių belaidžiu būdu. Pavyzdžiui, šiuo atveju vieną „Xiaomi Mesh“ laisvai galima statyti viename aukšte, o kitą jau kitame – elektros linija sudarytas susijungimas tarp maršrutizatorių bus stabilus, o vartotojai galės džiaugtis ta pačia interneto prieiga visame name.

Labai įdomu ir tai, kad „Xiaomi Mesh“ geba automatiškai identifikuoti WAN ir LAN susijungimą. Priminsime, kad kituose maršrutizatoriuose interneto tiekėjo RJ-45 kabelį visada be išimties tenka jungti į specialų pažymėtą WAN prievadą. Tuo tarpu „Xiaomi Mesh“ atveju tai yra visiškai nesvarbu, nes maršrutizatorius pats automatiškai aptinką susijungimą su internetu, o tuomet visus likusius laisvus prievadus automatiškai priskiria vidiniam LAN tinklui.

Būtina pridėti ir tai, kad „Xiaomi Mesh“ maršrutizatorius palaiko ne tik 2,4 GHz, bet ir 5 GHz dažnių ruožą. Tai nėra didelė naujiena, tačiau greičiausiai jau esate pastebėję, kad naujesnės kartos maršrutizatoriai sukuria du atskirus prieigos taškus, kurių vienas skirtas 2,4 GHz, o kitas 5 GHz. Problema yra ta, kad daugelis vartotojų tiesiog nežino ar jų kompiuteris bei išmanusis telefonas palaiko 5 GHz dažnių ruožą, todėl visada be išimties jungiasi prie 2,4 GHz dažnių ruožo prieigos taško.

Tokias problemas galėsite tiesiog pamiršti, jeigu įsigysite „Xiaomi Mesh“. Šis maršrutizatorius ypatingas tuo, nes geba tiek 2,4 GHz, tiek 5 GHz dažnių ruožo tinklą atvaizduoti po vieno pavadinimo prieigos tašku. Tai iš tiesų naudingas sprendimas, kuris visiškai automatiškai bet kuriam prisijungiančiam įrenginiui sukuria geriausią įmanomą ryšio kanalą be tiesioginio vartojo įsikišimo. Čia kaip ir prieš tai aptartu atveju daugiausiai išlošia mažiau patirties turintys vartotojai, kurie tiesiog nori naudotis internetu ir nėra pasiryžę sukti sau galvos dėl papildomų techninių niuansų.

Galiausiai norisi pridėti dar ir tai, kad „Xiaomi Mesh“ maršrutizatorius turi įdiegtą tėvų kontrolės sistemą. Naudojantis šia sistema tėvai turi galimybę sudaryti tvarkaraščius, kada vienas ar kitas tinklo įrenginys gali prisijungti prie maršrutizatoriaus bei turi teisę naudotis internetu. Analogiškai lygiai taip pat egzistuoja galimybė, kuri leidžia apriboti prieigą savo vaikams prie pasirinktų interneto tinklalapių, o esant poreikiui taip pat galima apriboti ir įrenginiui išskiriamą tinklo pralaidumą.

Trumpai: „Xiaomi Mesh“ specifikacijos

  • Dažniai: 2,4 GHz ir 5 GHz.
  • RJ-45 našumas: 1000 Mbps.
  • Jungčių skaičius: 3x RJ-45.
  • Tinklo protokolai: 802.11k, 802.11v, IEEE 802.11a, IEEE 802.11ac, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n, IEEE 802.3, IEEE 802.3U, IPv6.
  • WiFi šifravimas: 64/128 Bit WEP, WEP, WPA-PSK, WPA2, WPA2-PSK, WPS.
  • Papildomos funkcijos: dviejų dažnių, „powerline“ techninio sprendimo palaikymas, vienas SSID prieigai abiem dažniais, pilnavertis IPv6 palaikymas, palaiko iki 248 įrenginių vienu metu.
  • Matmenys ir svoris: 18,2 x 12 x 8 cm; 600 g.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(7)
(0)

Komentarai (1)