„Iki visiško tobulumo trūksta, bet už tokią kainą geresnio sporto laikrodžio nerasite“. EKG jutiklis, kraujo spaudimo matavimas, 1,54 ekranas ir daugybė sporto režimų („NO.1 DT28“ apžvalga, Video, dvigubai pigiau nei Lietuvoje)  ()

„Šiuolaikiniai laikrodžiai nėra vien tik stiliaus, įvaizdžio dalis. Dabar jie tampa mažu kompiuteriu ant riešo ir šiandien pakalbėsime apie vieną tokį įdomų modelį. Iš arčiau susipažinsime su NO.1 kompanijos išmaniuoju laikrodžiu DT28, turinčiu daugybę įdomių funkcijų, kuriomis gali pasigirti tik gerokai brangesni laikrodžiai. NO.1 DT28 netgi palaiko EKG (elektrokardiagramos funkcija) ir matuoja kraujo spaudimą. Tik ar 25 eurus kainuojantis išmanusis laikrodis gali šias funkcijas atlikti kokybiškai? Pasižiūrėkime įdėmiau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakuotės turinys

„NO.1 DT28“ laikrodis supakuotas kompaktiškoje kartoninėje dėžutėje. Patį pakuotės turinį sudaro „NO.1 DT28“ išmanusis laikrodis, įkroviklis ir naudojimosi instrukcija keliomis kalbomis (yra anglų kalba).

Kalbant apie pagrindines „NO.1 DT28“ technines charakteristikas, tai jis turi 1,54 colių įstrižainės spalvotą 240 x 240 raiškos ekraną, „Nordic NRF52832“ procesorių, atsparus vandeniui (IP68 standartas), palaiko „Bluetooth 4.2“ technologinį sprendimą ir nuskenavus QR kodą galima atsisiųsti programėlę.

Taip pat palaiko įvairias funkcijas, kaip muzikos valdymą, daugybę sporto režimų, matuoja širdies ritmą, elektrokardiogramą, kraujo spaudimą, deguonies koncentraciją kraujyje, praneša apie gautas žinutes ir taip toliau.

„NO.1 DT28“ išvaizda

Laikrodžio ekranas yra apvalus, viršutinė korpuso dalis pagaminta iš cinko metalo, o apatinė iš polikarbonato. Dirželius galima rinktis tiek silikoninius, tiek metalinius, o pats laikrodis gali būti juodos arba sidabrinės spalvos.

„NO.1 DT28“ sveria 59 gramus ir kadangi garantuojama apsauga nuo vandens (IP68), tai jis turi ištverti ir panardinimą iki 10 metrų.

Laikrodžio apačioje yra įrengti jo įkrovimo ir visi jutiklių kontaktai. Laikrodžio įkrovimui naudojamas pakuotėje esantis kokybiškas įkrovimo laidas su magnetiniu laikikliu.

Kalbant kiek plačiau apie „NO.1 DT28“ dirželį, tai apžvalgininkas testuoja laikrodį su metaliniu dirželiu ir teigia, kad jo kokybė yra labai gera ir pats užsegimo mechanizmas pagamintas iš metalo, yra kokybiškas.

„NO.1 DT28“ ekranas, valdymas ir funkcijos

Apžvalgininkas teigia, kad nors laikrodis yra apvalios formos, bet realus ekranas išliko kvadratinės formos.

„Tai, žinoma, nėra itin džiugi naujiena, bet ekrano dydis yra pakankamas ir naudotis patogu. Ekrano dydis siekia 1,54 colius, o skiriamoji geba 240 x 240 pikselių. Be to, ryškumas visada gali būti reguliuojamas ir yra 5 ryškumo lygiai.“

Apžvalgininkui patinka tai, kad visas funkcijas galima valdyti braukiant pirštu per „NO.1 DT28“ ekraną ir spaudžiant jo šone esančius mygtukus. Pačiame meniu yra daugybė galimybių valdyti šį išmanųjį laikrodį ir pateikiama gana daug informacijos.

Tad štai kokios pagrindinės „NO.1 DT28“ funkcijos: žingsniamatis, informacija apie miego kokybę, orų prognozę, aukštį, UV lygį, oro slėgį, matuojamas širdies ritmas, EKG, deguonies kiekis kraujyje, yra žadintuvas, chronometras, laikmatis, geba nuotoliniu būdu valdyti muzikos grotuvą, kamerą, randa telefoną, galima atlikti mokėjimus (Alipay), primena apie per ilgą užsisėdėjimą vienoje vietoje ir palaiko 8 sporto režimus.

Be to, „NO.1 DT28“ praneša ir apie gautus skambučius bei SMS ir socialinių tinklų žinutes. Laikrodis pradeda vibruoti ir taip informuoja apie gautą pranešimą.

Žinoma, visą detalią informaciją yra geriausia analizuoti „DT.NO1“ programėlėje. Pastarojoje yra aiškiai bei išsamiai pateikiama informacija apie nueitus žingsnius, atstumą, sudegintas kalorijas. Taip pat galima matyti širdies pulso ir deguonies kiekio kraujyje rezultatus.

EKG rezultatus galima matyti tik išmaniojoje programėlėje, tačiau jie yra labai išsamūs.

Apžvalgininkas teigia, kad „NO.1 DT28 kraujo spaudimo rezultatai yra geri, laikrodis dirba ganėtinai tiksliai. Tik, deja, nėra kalibravimo galimybės.“

„NO.1 DT28“ geba fiksuoti gilaus ir lengvo miego fazes, „tačiau norint aktyvuoti šią funkciją, reikės įjungti naktinį režimą. Norėdami tai padaryti, braukite per ekraną iš viršaus į apačią ir aktyvuokite mėnulio piktogramą.“

O kaip gi „NO.1 DT28“ matuoja oro slėgį, UV lygį, aukštį ir kaip pateikia orų prognozę?

Visos šios funkcijos tampa aktyvios, jei „NO.1 DT28“ laikrodis yra prijungtas prie išmaniojo telefono. „Ir jei orų prognozė yra gana tiksli, tai UV, aukščio bei slėgio rodmenys neaišku iš kur paimami.“

Žadintuvą galima įjungti per išmaniąją programėlę ir nustatyti iki 5 žadinimo laikų. Laikrodis pradeda vibruoti ir taip jus pažadins.

„NO.1 DT28“ turi 250 mAh talpos bateriją ir ji pilnai yra įkraunama per 1,5-2 valandas. Energijos užtenka 7-8 dienoms ir, žinoma, viskas priklauso nuo naudojimo intensyvumo.

Smagus dalykas, kad „NO.1 DT28“ palaiko programinius atnaujinimus, tad gamintojas ištaiso atsiradusius programinius trūkumus bei dar labiau pagerina laikrodžio veikimą.

Bendrai, apžvalgininkas yra patenkintas „DT.NO1“ programėle - „ji yra intuityvi, aiški, patogi naudotis.“

Širdies pulso, kraujo spaudimo testas ir galutinis žodis

Apžvalgininkas nusprendė pasižiūrėti, kaip tiksliai „NO.1 DT28“ matuoja širdies pulsą bei kraujo spaudimą ir „NO.1 DT28“ gautus rezultatus palygino su specialiai tam skirtu medicininiu „Omron M2 Basic“ kraujo spaudimo matuokliu.

Iš pateiktos informacijos matyti, kad „NO.1 DT28“ širdies pulso rezultatas buvo 74-75, o „Omron M2 Basic“ - 73-75. Tad rezultatai praktiškai identiški.

Kraujo spaudimo atveju „NO.1 DT28“ parodė 117/69 mm/Hg ir 120/68 mm/Hg, o „Omron M2 Basic“ - 135/80 mm/Hg ir 141/85 mm/Hg. Šiuo atveju skirtumai yra ženklesni.

„Galiu pasakyti, kad NO.1 DT28 yra visai geras išmanusis laikrodis, pasižymintis puikiu funkcionalumu, gera programine įranga ir išsamios informacijos pateikimu programėlėje.

Pagaminimo kokybė gera, laikrodis klasikinio dizaino, su madinga apyranke (silikonine arba metaline). Na, o smulkius laikrodžio trūkumus kompensuoja puiki kaina - geresnio laikrodžio už tokią kainą nelabai ir žinau.

Su kraujo spaudimo matavimo tikslumu dar reikėtų padirbėti. Bet, manau, kad gamintojas dar padirbės su programine įranga, tad greitoje ateityje turėtume gauti atnaujinimą.“

Speciali akcija

„NO.1 DT28“ išmanusis laikrodis:

  • Gearbest19,99 € ,
    • 23 % nuolaida (tradiciškai Kinijoje kainuoja apie 25€),
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
    • Lietuvoje - apie 50€
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(12)
(-11)

Komentarai ()