Kuo iš tikro kiniška „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankės versija skiriasi nuo globalios, ar verta dairytis į NFC versiją ir kaip gerokai sutaupyti („Xiaomi Mi Band 4“ apžvalga, versijų palyginimas, Video, Nuolaidų kuponai)  ()

Turbūt mažai kas yra negirdėjęs apie naująją „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankę, bet daugeliui iškyla keletas klausimų. Pirkti globalią ar kinišką išmaniosios apyrankės versiją? Juk jų kaina skiriasi. O kaip dėl NFC versijos, galėsiu atlikti mokėjimus? Būtent į šiuos klausimus ir atsako apžvalgininkas, kuris aiškiai nurodo apyrankių skirtumus ir ko iš jų galima tikėtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, šiuo metu Kinijos parduotuvėse galima įsigyti trijų versijų „Xiaomi Mi Band 4“ išmaniąją apyrankę: kiniškos versijos, globalios ir su NFC.

Kalbant apie kainas, tai pati pigiausia ir yra būtent kiniška apyrankės versija. Globali versija keletų eurų yra brangesnė, o versija su NFC jau kainuoja 15 ar daugiau eurų.

Kurią rinktis? Koks tarp jų skirtumas? Štai šis apžvalgininkas ir paaiškina esminius šių „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankių skirtumus.

Kiniška „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankės versija

Ši apyrankė rinkoje pasirodė prieš mėnesį laiko, palaiko anglų bei kinų kalbas, neturi NFC ir iš esmės yra skirta Kinijos rinkai.

Taip pat ši apyrankė neturi mikrofono, tad nepalaiko balso asistento. Kadangi visų šių dalykų kiniška versija neturi – ji yra ženkliai pigesnė.

Kiniška „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankės versija su NFC

Ją atskirti nuo kitų „Mi Band 4“ apyrankių yra visai paprasta. Jei apyrankės mygtukas yra su „O“ ženkliuku – apyrankė be NFC, o jei su apversta „U“ raide – tada „Mi Band 4“ palaiko NFC.

„Labai geras kompanijos sprendimas – iškart aišku ir lengva atskirti apyrankes.“

Tad apyrankė su NFC greičiau naudoja turimos baterijos energiją, kadangi palaiko šią technologiją ir ji reikalauja papildomos energijos.

„Tik reikalas tame, kad realiai NFC pasinaudosite tik Kinijoje. Europoje ar bet kurioje kitoje pasaulio vietoje už Kinijos ribų, šis dalykas iš esmės tampa nenaudingu.“

Ši apyrankės versija palaiko kinų ir anglų kalbas, taip pat yra mikrofonas, tad jau palaiko ir balso asistentą. Atsakyti į balso skambučius negalima!

„Vėlgi, kaip galite numanyti – jis kalba tik kinų kalba. Jei ją mokate – tada galima svarstyti ir šį modelį. Bet turbūt daugelis nemokame šios kalbos, tad vėl ši funkcija mums neduoda jokios naudos.“

Akivaizdu, kad visi šie „Xiaomi Mi Band 4“ NFC versijos privalumai pakelia jos kainą, kuri yra apčiuopiamai didesnė, palyginus su įprasta kiniška apyrankės versija.

Globali „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankės versija

Koks gi jos skirtumas nuo kiniškos versijos? Apžvalgininkas teigia, kad praktiškai vienintelis – globali apyrankės versija iškart palaiko skirtingas kalbas.

Jei pirmą kartą įjungus kinišką apyrankę matysime hieroglifus ir per išmaniąją „Mi Fit“ programėlę reikės ją susieti ir pakeisti kalbą į anglų, tai globali apyrankės versija iškart informaciją pateiks anglų kalba.

„Ir kitas skirtumas – apyrankių pakuotės. Ant globalios versijos pakuotės informacija pateikta anglų kalba. Ir čia praktiškai baigiasi visi globalios versijos pliusai.

Čia nėra specialiai Europai skirto NFC, tad tikrai parduotuvėje negalėsite atlikti mokėjimų su šia apyranke. Juolab, kad joje apskritai nėra NFC.

O dabar svarbiausias dalykas. Sakiau, kad kiniška apyrankės versija palaiko kinų ir anglų kalbas. Ką gi – čia yra vienas labai svarbus momentas.

Vos tik įjungsite kinišką apyrankės versiją, ji rodys hieroglifus. Tada atsisiunčiame ir įsidiegiame Mi Fit programėlę, susiejame su apyranke (tereikės tiesiog intuityviai ant apyrankės ekranėlio paspausti mygtuką) ir kiniška apyrankės versija tampa daugiakalbe.

Tai yra, kokia nustatyta telefono kalba, tokia kalba bus Mi Fit programėlėje ir kiniškoje Mi Band 4 apyrankėje. Štai mano atveju kiniški hieroglifai pavirto rusų kalba.“

„Ir kokia iš visos šios informacijos išvada? Labai paprasta. Kad nėra jokios prasmės leisti uždirbti vietiniams prekeiviams, kurie užkelia kainą ir sako: „Ei, pas mus globali apyrankės versija, pirk ją, o ne kinišką“.

Galima drąsiai pirkti kinišką apyrankės versija iš bet kurios kiniškos internetinės parduotuvės ir gauti lygiai tas pačias funkcijas, kurias užtikrina ir globali versija. Juk patys pamatėte, kad skirtumo praktiškai nėra.“

O kaip gi gyvai atskirti kinišką „Mi Band 4“ versiją nuo globalios?

Apžvalgininkas pasidalina dar keletų minčių, kaip vizualiai atskirti šias apyrankes.

„Tad jeigu jau labai norite globalios apyrankės versijos, štai kaip galima ją atskirti nuo kiniškos:

1 –  ant globalios apyrankės pakuotės bus informacija pateikta anglų kalba,

2 – globalios apyrankės naudojimosi instrukcija bus ganėtinai stora ir skirtingomis kalbomis. Kiniškoje versijoje tėra trumpa instrukcija ir tik kinų kalba,

3 – būtina atkreipti dėmesį į ekranėlį ir jame esantį valdymo mygtuką. Jei apyrankės mygtukas yra su „O“ ženkliuku – apyrankė be NFC ir gali būti kiniškos arba globalios versijos, o jei su apversta „U“ raide – tada „Mi Band 4“ palaiko NFC ir yra tikrai kiniškos versijos. Pastarąjį variantą iškart atmetame,

4 – toliau žiūrime į apyrankės nugarinę dalį, kur yra visi davikliai. Ir tik globalios versijos apyrankės nugarėlėje yra pavaizduota, jog šios apyrankės negalima išmesti tiesiog į konteinerį ir CE ženklas. Jei apyrankės nugarėlėje neišgraviruoti šie užrašai – tai yra kiniška apyrankės versija.“

„Ir dar vienas patikrinimo būdas būtų toks. Jums tereikia išjungti Mi Band 4 apyrankę, pilnai atstatyti gamyklinius nustatymus ir jei apyrankę įjungus matysite kiniškus hieroglifus – tai yra kiniška apyrankės versija. Jei matysite angliškus užrašus – tai yra globali apyrankės versija.

Tad mano galutinė išvada yra labai aiški. Neverta permokėti ten, kur nereikia. Juk kiniška Mi Band 4 versija, tai ne tas pats, kas perkant kinišką išmanųjį telefoną, kur tikrai nebus reikalingo B20 dažnio ir panašiai.

Šiuo atveju tai visiškai negalioja kiniškai Mi Band 4 versijai, nes ji niekuo nesiskiria nuo globalios versijos. Tereikia pasikeisti telefono kalbą ir apyrankės kalba pasikeis. Tad kam permokėti? Manau, kad atsakymas akivaizdus.“

Speciali akcija ir sąlygos

Kiniška „Xiaomi Mi Band 4“ versija:

  • Gearbest - 29,42 €,
    • su nuolaidos kuponu GBXM3299,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą, pristato labai greitai - per 8-15 d.d.
  • Aliexpress28,70 €,
    • 0,81 € už siuntimą į Lietuvą, siunčia ilgai, atkeliaus per 18-29 d.d.

Globali ​„Xiaomi Mi Band 4“ versija:

  • Gearbest - 35,66 €,
    • su nuolaidos kuponu GBXM3999,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą, pristato vidutiniškai - per 12-25 d.d.
  • Aliexpress33,57 €,
    • 0,81 € už siuntimą į Lietuvą, siunčia ilgai, atkeliaus per 18-29 d.d.

Kiniška ​„Xiaomi Mi Band 4“ versija su NFC:

  • Gearbest - 45,47 €,
    • su nuolaidos kuponu GBBAND4NFC,
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą, pristato vidutiniškai - per 12-25 d.d.
  • Aliexpress - 48,78 €,
    • 0,29 € už siuntimą į Lietuvą, siunčia ilgai, atkeliaus per 15-40 d.d.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()