Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: asmeniniai įspūdžiai apie „OnePlus 7 Pro“, aukščiausios kokybės „Xiaomi“ atsuktuvai ir galingiausias robotas dulkių siurblys, kokį tik teko testuoti (9 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „OnePlus 7 Pro“ išmanusis telefonas - „7 priežastys kodėl aš myliu šį telefoną“;

- „OnePlus 7 Pro“ išmanusis telefonas - dar viena apžvalga įdomi savo išsamumu ir testų rezultatais;

- „Xiaomi Mi Play“ išmanusis telefonas - kodėl telefono pavadinimas neatitinka turinio;

- „Meizu POP 2“ belaidės ausinės - apžvalga įdomi dėl to, kad ausinės yra palyginamos su ankstesniąja karta;

- „Lemfo M1“ - belaidės ausinės ir išmanusis laikrodis viename, tikras terminatorius;

- „WUBEN TP10“ - „taktinis“ rašiklis ir žibintuvėlis viename, apžvalgininkas: „galvojau jį kam nors padovanosiu, bet dabar aš jį tikrai pasiliksiu sau“;

- „Xiaomi Mijia Wiha“ atsuktuvas - „tiesiog fantastiškas daiktas“;

- „Xiaomi Mijia Bluetooth Smart LED Nightlight“ - naktinė lempa: paprastas pritvirtinimas, maloniai šviečia ir galimybė valdyti su išmaniąja programėle;

- „Roborock S6“ - naujausias robotos dulkių siurblys iš „Xiaomi“, apžvalgininkas: „tai galingiausias robotas dulkių siurblys, kokį tik esu testavęs. Iš tiesų įspūdingi valymo rezultatai“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji telefonai

„OnePlus 7 Pro“ išmanusis telefonas ir toliau apžvalgininkams kelia itin didelį susidomėjimą.

šią savaitę radome dvi kokybiškas apžvalgos, kuriose pasidalinama asmeniniais įspūdžiais apie šį įspūdingą išmanųjį telefoną.

Taip pat dėmesio susilaukė ir išraiškingu pavadinimu pasižymintis „Xiaomi Mi Play“ išmanusis telefonas.

„OnePlus 7 Pro“ išmanusis telefonas - „7 priežastys kodėl aš myliu šį telefoną“

Gearbest - nuo 609,96 € 

Pirmasis apžvalgininkas jau kuris laikas naudojasi šiuo išmaniuoju telefonu, tad šįkart pasidalina savo asmeniniais pastebėjimas.

Jam labai patinka „OnePlus 7 Pro“ ir jis išskirias 7 pagrindinius šio išmanaus telefono privalumus:

„Pats pirmas dalykas yra pirštų atspaudų skaitytuvas OnePlus 7 Pro ekrane. Aš juo per dieną naudojuosi labai dažnai ir jis veikia labai greitai. Galiu pasakyti, kad su šiuo telefonu pasiekėme tą ribą, kai ekrane esantis pirštų atspaudų skaitytuvo darbo greitis pasiekė tokį patį greitį, kaip ir įprasti, telefonų korpusuose esantys skaitytuvai.

Antrasis dalykas – 90Hz ekranas. Jis yra nuostabus. Tiesiog trūksta net žodžių apsakyti koks jis yra geras ir tai ypač pasijaučia skaitant ilgus tekstus bei žaidžiant žaidimus.

Trečias dalykas – programinė įranga. Labai patinka, kad yra galimybė apie iškilusias problemas greitai pranešti kompanijai, paieškoti atsakymų ir padiskutuoti jų forume – tai kažkas panašaus į tai, ką turi Xiaomi. Taip pat OnePlus palaiko nuolatinius saugumo atnaujinimus.

Ir čia pereiname prie 4-ojo punkto – Oxygen OS, kurios pagrindas Android 9. Nuostabiai greitas, kokybiškas ir sklandus telefono veikimas.

Penktasis dalykas – telefono šone esantis specialus slankiklis, kuris įjungia/išjungia pranešimų įspėjimus. Labai patogus dalykas.

Šeštasis – baterija ir jos įkrovimas. Telefonas gana greitai vartoja energiją ir bateriją turiu įkrauti kas vakarą, bet ji yra įkraunama labai greitai – vos per 25 min. įkraunama 50 proc. baterijos.

Septintasis – kameros. Akivaizdu, jog OnePlus ženkliai pagerino kameras ir jų daromų nuotraukų kokybę. Žinoma, jos dar nėra tobulos, bet jei OnePlus ir toliau tokiais tempais siųs programinius atnaujinimus, tai ateityje nuotraukos bus dar geresnės.“

„OnePlus 7 Pro“ išmanusis telefonas - detalus testavimas

Gearbest - nuo 609,96 € 

Antrasis apžvalgininkas padarė kiek tradiciškesnę apžvalgą ir labai detaliai išnagrinėjo šį išmanųjį telefoną.

Koks veikimas, prištų atspaudų skaitytuvas, kamerų daromų nuotraukų, vaizdo įrašų kokybė, baterija, jos įkrovimas, testų rezultatai ir taip toliau:

„OnePlus 7 Pro pagaminimo kokybė yra aukščiausio lygio, jokių priekaištų. Ekranas tiesiog nuostabus ir tie 90Hz iš tikrųjų duoda naudos. Ypač, kai ilgesnį laiką padirbėsite su šiuo telefonu ir įjungę 90Hz funkciją. Vėliau atrodys, kad kiti telefonai – su 60Hz – tarsi kažkaip sulėtintai dirba, vaizdas kažkoks užsilaikantis. Tad bendrai, ekranas 7 Pro yra ryškus, daug detalių, viskas puikiai matoma – aukščiausia kokybė.

Ekrano apačioje yra pirštų atspaudų skaitytuvas – dirba greitai ir be problemų. Taip pat nebeliko jokių išpjovų, lašo formos angų ir panašių dalykų. Dabar priekinė kamera paslėpta telefone ir jos modulis išvažiuoja į išorę, kai ketiname fotografuoti. Beje, jei netyčia telefoną paleisite iš rankų, priekinės kameros modulis automatiškai sulenda į telefoną. Gale turime trijų kamerų kombinaciją.

OnePlus 7 Pro dirba su Oxygen OS 9, kurios pagrindas Android 9. Kalbant apie techninius dalykus, tai čia turime tai, kas yra geriausia.

Naujausias Snapdragon 855 procesorius, Adreno 640 vaizdo plokštė, daugybė RAM ir ROM (beje, nėra galimybės padidinti vidinę atmintį – telefonas nepalaiko papildomos atminties kortelės aut. past.). Toks derinys užtikrina, kad bet kokias užduotis telefonas atlieka labai sklandžiai, o žaidimus žaisti yra vienas malonumas.

Antutu surenka virš 368 000 taškų ir lenkia daugelį kitų flagmanų, tokių kaip Galaxy S10/10+, Z6 Pro ir kt. Ir primenu, kad testuoju silpniausią 6 GB RAM OnePlus 7 Pro versiją.

Palaiko visus LTE dažnius, WiFi (2.4 + 5 GHz), naujausią Bluetooth 5.0, navigacijos sistemas, NFC, C-tipo USB jungtį ir kt. Tik nėra 3,5 mm audio jungties.

Telefonas aprūpintas 4000 mAh talpos baterija ir palaiko greitąjį įkrovimą. OnePlus nepalaiko belaidžio baterijos įkrovimo ir nėra Face ID, kadangi priekinės kameros modulis dabar yra paslėptas pačiame telefone.

Kalbant apie galines kameras, tai nuotraukų kokybė yra puiki. O filmuoja telefonas taip pat labai gerai – 4K, 60 kadrų per sekundę, optinis vaizdo stabilizavimas ir kiti privalumai.

Bendrai, telefonas man sukėlė vien teigiamus jausmus. Puikus ekranas, fantastiškas techninis derinys nudžiugins ir daug resursų reikalaujančius naudotojus. Išvažiuojantis priekinės kameros modulis yra skonio reikalas, bet man atrodo, kad tai yra vykęs sprendimas. Juk dabar ekranas iš tikrųjų tampa berėmiu.“

„Xiaomi Mi Play“ išmanusis telefonas - kodėl telefono pavadinimas neatitinka turinio

„Xiaomi Mi Play“: Gearbest - 107,64 € ; Aliexpress - nuo 117 €.

„Xiaomi Redmi Note 5“: Gearbest - 148 € ; Aliexpress - 139 €.

„Xiaomi Mi A2“: Gearbest - 170,43 € ; Aliexpress - nuo 139 €.

Nors jau pripratome, kad „Xiaomi“ kompanija išleidžia labai gerų išmaniųjų telefonų ir jų pasiūla yra itin plati, bet šįkart apžvalgininkas nėra toks sužavėtas šiais metais pasirodžiusiu „Xiaomi Mi Play“ išmaniuoju telefonu:

„Gana išvaizdus telefonas, nors kameros ir baterija yra paprastos ir nieko neišsiskiria iš konkurentų. Nors priekinė kamera man patiko – daro geras asmenukes.

Xiaomi kompanijos sprendimą šį telefoną pavadinti Mi Play laikau gana prieštaringu ir net klaidinančiu. Daugelis gali pagalvoti, kad šis telefonas yra skirtas žaidimams, bet taip tikrai nėra.

Helio P35 yra biudžetiniams telefonams skirtas procesorius ir iš jo kažko tikėtis neverta.

Tokioje pačioje kainų kategorijoje geriau atkreipti dėmesį į Xiaomi Redmi Note 5, kuris turi 4000 mAh talpos bateriją ir aprūpintas Snapdragon 636 procesoriumi arba į Xiaomi Mi A2“, kuris turi Snapdragon 660 procesorių.

Tad su tokiomis charakteristikomis Mi Play nelabai gali konkuruoti ir rinkoje yra geresnių išmaniųjų telefonų. Jis taptų patrauklesniu, jei jo kaina nukristų dar labiau.“

Garso įranga

Šią savaitę turime dvi įdomias apžvalgas apie garso įrangą. Vienoje jų ya išbandomos „Meizu POP 2“ TWS belaidės ausinės, o kitoje apžvalgoje tikras terminatorius - „Lemfo M1“.

„Meizu POP 2“ belaidės ausinės

Gearbest - 58,30 € ; Aliexpress - 48,32 €.

Ši apžvalga yra įdomi savo išsamumu ir tuo, kad jos autorius ne tik, kad išbando ir išsamiai apžvelgia „Meizu POP 2“ belaides ausines, bet ir jas palyginas su ankstesniąja versija.

„Meizu POP 2 ausinės, lyginant su POP 1 ausinėmis, dėl mažesnių baterijų yra lengvesnės, bet vis dar pasižymi geru baterijų tarnavimo laiku.

Taip pat POP 2 užtikrina žymiai didesnį Bluetooth ryšio diapazoną, turi geresnius mikrofonus. Tad daugeliu atveju POP 2 yra geresnės ausinės už pirmtaką.

Kita vertus, kiti dalykai taip pat yra labai svarbūs ir, pavyzdžiui, garso kokybė nepakito. Tik truputi padaugėjo žemų tonų ir iš esmės abi POP ausinių versijos lieka tinkamiausios klausyti akustinės, klasikinės, pop muzikos.

Apibendrinus, Meizu POP 2 ausinės yra geros. Man jas labai patiko dėvėti, itin patogiai laikosi ausyse. Valdymas patogus, paprastas ir intuityvus.

Šiuo aspektu Meizu POP 2 gerokai lenkia POP 1 ausines. Meizu POP 2 ausinės yra tarsi geros arbatos puodelis. Tai tikrai gerą garso kokybę užtikrinančios belaidės ausinės, tik yra skirtos tiems, kurie turi tam tikrą muzikinį skonį.“

„Lemfo M1“ - belaidės ausinės ir išmanusis laikrodis viename

Aliexpress - 37,34 €.

„Lemfo M1“ yra tarsi tikras terminatorius. Čia turime ir belaides ausines ir išmanųjį laikrodį viename.

„Lemfo M1“ seka širdies ritmą, kraujo spaudimą, praneša apie gautus pranešimus, geba rasti telefoną, palaiko sporto režimus, suderinamas su „Android4.4/iOS8.0“ ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis, palaiko „Bluetooth 5.0“ technologinį sprendimą.

Viskas skamba gana neblogai, o kaip gi ši apyrankė ir ausinės veikia realybėje. Deja, bet apžvalgininkas mato daugiau minusų nei privalumų.

„Kinai bandė vienu šūviu nušauti net du zuikius ir dar užkabinti trečiąjį – patogumą – bet galiausiai gavosi šnipštas.

Turime nepatogų, didelį ir daugeliui neaiškų prietaisą, kuris vadinamas išmaniąja apyranke. Tik jos turimų funkcijų yra tiek mažai, kad net nėra ką kalbėti.

Na, o ausinės įmontuotos šios apyrankės viduje. Iš esmės tai originalu ir teoriškai turėtų būti patogu, tik taip būtų tokiu atveju, jei tos ausinės būtų kokybiškos ir patogios dėvėti.

Daugiau ir nėra ką sakyti – Lemfo M1 įdomus eksperimentas, bet dar stipriai tobulintinas. Galite patys išmėginti šį įrenginį, bet mažai tikėtina, kad su juo patirsite malonumą. Žaisliukas ir tiek.“

„WUBEN TP10“ - „taktinis“ rašiklis ir žibintuvėlis viename

Gearbest - 22,41 € ; Aliexpress - 35,67 €.

Apžvalgininkas išbando šį įdomų daikčiuką, parodo, kaip šis rašiklis šviečia, aptaria turimą bateriją, pagaminimo kokybę, spinduolį ir kitus dalykus.

Ir nors iš pradžių galvojo, kad ištestuotas bei jį atiduos kam nors iš pažįstamų, tačiau jam „WUBEN TP10“ taip patiko, kad nusprendė pasilikti sau.

„Man šis WUBEN TP10 taktinis rašiklis ir žibintuvėlis viename labai patiko. Iš pradžių galvojau, kad jį išbandysiu ir kam nors padovanosiu, bet persigalvojau. Aš šį naudingą daiktą pasiliksiu sau.

Dabar jis visada bus mano automobilyje ir bus naudojamas, kai reikės ką nors užsirašyti bei kur nors netikėtinai pasišviesti.

Taip, jo kaina yra gana nemaža, bet žinote, laikant šį daiktą rankose – iškart jaučiu, kad tai yra aukščiausios kokybės gaminys, už kurį negaila sumokėtų pinigų.“

„Xiaomi Mijia Wiha“ atsuktuvas

Gearbest - 23,32 € ; Aliexpress - 17,90 €.

Labai įdomi ir konkreti apžvalga - nuo išpakavimo iki pademonstravimo, kaip veikia „Xiaomi Mijia Wiha“ atsuktuvas. Apžvalgininkas jį ištestuoja, aptaria kokia pagaminimo kokybė ir kt.

Apžvalgos autorius turi ir kitų „Xiaomi“ atsuktuvų, bet jam norėjosi išbandyti ką nors naujo ir tokį atsuktuvą, kuris būtų kiek stambesnis. Kiti jo turimi „Xiaomi“ atsuktuvai yra smulkesni.

„Wiha atsuktuvas yra labai įdomus. Beje, Wiha yra Vokietijos kompanija ir ji drauge su Xiaomi pagamino šį atsuktuvą. Iškart galiu pasakyti, kad kokybė yra aukščiausio lygio. Nepagailėta metalo, rankena patogi, neslystanti, turime magnetus, o pakuotėje esantis antgalių ilgiklis dar ir papildomai fiksuojasi.

Yra trys darbo režimai ir kas itin smagu, pačiame atsuktuve yra paslėpti visi 8 antgaliai. Žiauriai smagus dalykas, patys pažiūrėkite (4:10 min.). Štai už ką aš myliu Xiaomi. Jie visada pagamina kokybišką daiktą ir Wiha atsuktuvas ne išimtis.

Kalbant apie pačius antgalius, tai panašu, jog juos gamina Vokietijos kompanija Wiha, o jau patį atsuktuvą, korpusą – Xiaomi, o jei būti visai tiksliems, jos dukterinė kompanija Mijia. Antgaliai labai kokybiški ir tiesiog daugiau nėra net ką sakyti.

Bendrai, puikus Mijia Wiha atsuktuvas. Labai patogus laikyti rankoje ir darbuotis. Gal kiek brangokas, bet už kokybę reikia susimokėti. Jis labai tinka kam nors padovanoti, tikrai žmogus bus laimingas. Niekas nesugalvojo tokios dovanos padaryti man, tai aš pats sau pasidovanojau Mijia Wiha. Labai geras atsuktuvas, rekomenduoju.“

„Xiaomi Mijia Bluetooth Smart LED Nightlight“ - naktinė lempa

Gearbest - 26,25 € ; Aliexpress - 17,83 €.

Apžvalga trumpa, bet labai išsami ir konkreti. Jos autorius parodo kokioje pakuotėje atkeliavo ši naktinė lempa, kaip ją prijungti prie programėlės, kaip valdyti ir taip toliau.

„Kaip ir tikėjausi, mažoji lempa per testavimą pasirodė puikiai. Šviečia maloniai ir ne per daug ryškiai, tad akių nespigina, o apšviečia tą plotą, kurį norime matyti nakties metu.

O jei visgi akys jautriau reaguos į šviesos srautą, jį galima sumažinti pasinaudojus išmaniajame telefone esančia programėle. Vienintelis trūkumas, kad jos korpuso nugarėlėje yra savotiško dizaino ir nėra galimybės šią lempą pritvirtinti su varžtu. Tad jei norėsite ją pritvirtinti prie sienos, teks pasinaudoti pakuotėje esančia kilpele bei lipnia juosta.“

„Roborock S6“ - naujausias robotos dulkių siurblys iš „Xiaomi“

Gearbest - 537,31 €.

„Roborock S6“ yra naujausias „Xiaomi“ kompanijos kūrinys. Turint galvoje, kad šios kompanijos viena iš specializacijos sričių yra siurbliai ir tai, kad „Xiaomi“ yra didžiausias robotų dulkių siurblių gamintojas Kinijoje - galime tikėtis, kad „Roborock S6“ bus pilnas naujausių techninių laimėjimų ir išmaniųjų sprendimų.

O kaip gi yra iš tikrųjų? Jonathan’as Bray’us savo išsamioje „Roborock S6“ apžvalgoje sako, kad „tai galingiausias robotas dulkių siurblys, kokį tik esu testavęs. Iš tiesų įspūdingi valymo rezultatai.“

Apžvalgininkas teigia, jog „Roborock S6“ turimos baterijos tarnavimo laikas puikus. Turimos 5200 mAh talpos baterijos užtenka iki 2,5 valandos darbui ir robotas sugeba išvalyti didžiulę 250 m2 teritoriją iki kol reikia vėl įkrauti jo bateriją.

„Tai yra įspūdinga, bet turint galvoje, kad jis pats sugeba grįžti prie įkrovimo stotelės ir įkrauti bateriją, tai dar ne pats žavingiausias jo aspektas.

Roborock S6 yra galingas, nedidukas robotas dulkių siurblys. Jis turi savų trūkumų, kaip negalėjimas valyti laiptų, įstrigimas po žemesniais baldais bei kiek didoka kaina, tačiau jis turi ir akivaizdžių privalumų, kaip puiki siurbimo galia (iki 2000 Pa), lazerinės navigacijos galimybės (piešia žemėlapį, jį įsimena, sistemingai valo kambarius), nuo trankymosi į baldus ir kritimo nuo laiptų apsaugantys jutikliai, no-go teritorijos ir kt.

Roborock S6 yra puikus robotas dulkių siurblys. Jei reikėtų jį apibūdinti keliais raktiniais žodžiais, tai jie būtų tokie: galingas, judrus, protingas ir labai paprastas naudoti.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()