Kompaktiškiausias ir stilingiausias lazerinis atstumo matuoklis iš Kinijos? Matuoja ne tik atstumą, bet ir plotą, tūrį, kampus ir kitus dydžius, o pagal dydį primena žiebtuvėlį („Alfawise LS – P Mini“ apžvalga, Testai, Video)  ()

„Šio lazerinio atstumo matuoklio dydis mane labai nustebino. Jau senokai ieškojo tokio įrenginio, kuris būtų kone žiebtuvėlio dydžio ir dar pasižymėtų puikiu funkcionalumu.“ Šioje apžvalgoje artimiau susipažinsime su lazeriniu atstumo matuokliu „Alfawise LS – P Mini“, jo galimybėmis ir jo matavimo rezultatus palyginsime su kitu lazeriniu atstumo matuokliu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas iškart atkreipia dėmesį, kad yra 3 skirtingos „Alfawise“ lazerinio atstumo matuoklio versijos. Jų funkcijos ir, tuo pačiu kainos, šiek tiek skiria:

„Multifuncional Version“ - „Alfawise LS – P Mini“ - būtent pastarąją ir turi apžvalgininkas (pilnas funkcijų rinkinys – iš viso 8);

„Standard Version“ - „Alfawise LS – 1“ - paprasčiausia versija (ploto, kampo ir kt. neskaičiuoja);

„Upgraded Version“ - „Alfawise LS – 1S“ - papildomai palaiko nuolatinių matavimų funkciją ir rodo minimalią/maksimalią reikšmes.

Tad „Alfawise LS – P Mini“ suteikia daugiausiai funkcionalumo ir apžvalgininkas nusprendė išbandyti būtent šį lazerinį atstumo matuoklį.

Jis teigia, kad „Alfawise LS – P Mini“ iš Kinijos atkeliavo tvarkingai ir saugiai supakuotas. Pakuotės viduje randame patį „Alfawise LS – P Mini“ lazerinį atstumo matuoklį, microUSB-USB įkrovimo laidą, dirželį ir naudojimosi instrukciją anglų kalba (foto).

„Alfawise LS – P Mini“ yra kompaktiškas lazerinis atstumo matuoklis: 86 x 22 x 11 mm, sveria 31 gramą ir turi 20 x 14 mm ekraną.

Apžvalgininkas teigia, kad šis matuoklis „praktiškai prapuola rankoje (foto). Aliuminio lydinio korpusas yra pilkos plieno spalvos ir teturime vos du mygtukus.

Matuoklio forma yra stačiakampio formos su apvaliais kampais ir šis mažas daikčiukas šiais metais buvo apdovanotas dviem prestižiniais dizaino apdovanojimais: vokiečių IF Design Award ir Red Dot Design Award.“

„Alfawise LS – P Mini dugno apačioje yra plastikinis dangtelis, o viršuje yra įtaisytas lazeris ir signalo imtuvas (foto).

Na o šonuose turime matavimo režimų ir nustatymų mygtuką bei microUSB jungtį. Deja, ji yra visiškai atvira ir tai man ne itin patinka. Ši jungtis gali užsiteršti dulkėmis ir panašiai (foto).“

Kalbant apie techninius „Alfawise LS – P Mini“ dalykus, tai jis yra pritaikytas matuoti įvairius atstumus nuo 0,03 iki 40 m (+/- 2 mm tikslumu), matavimo vienetai yra pėdos, coliai ir metrai.

Šis į kišenę telpantis lazerinis atstumo matuoklis turi integruotą 200 mAh talpos baterija ir be papildomos įkrovos gali būti naudojamas apie 3500 matavimų atlikti.

„Alfawise LS – P Mini“ gali darbuotis nuo 0 iki 40 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje, o turimo lazerio bangos ilgio diapazonas apima 620-670 nm.

„Be abejo, Alfawise LS – P Mini ekranas yra mažas ir žmonėms, kurių prastas regėjimas, toks prietaisas gali ne itin tikti.

Tačiau tokiame mažame ekrane pateikiama itin daug informacijos apie atliktus matavimus, baterijos energijos lygį ir kt. (foto). Papildomas ekrano apšvietimas taip pat yra geras dalykas.

Gamintojas teigia, kad maksimalus matavimo atstumas siekia 40 metrų, bet tai utopija. Saulėtą dieną jūs galite matuoti iki 15 metrų, o maksimaliai aš išspaudžiau 31 metrą. Tad Alfawise LS – P Mini yra skirtas dirbant kambaryje ir jis palaiko įvairius matavimų ir skaičiavimų pasirinkimus (foto).

Tiesą sakant, čia yra viskas ko gali prireikti – jis matuoja plotą, tūrį, kampus ir kt. Be to, nustatymuose yra kalibravimo (+/- 7 mm) ir skirtingų matavimo vienetų pasirinkimo galimybės.“

„Alfawise LS – P Mini“ testavimas

Apžvalgininkas „Alfawise LS – P Mini“ palygina su dažnai naudojamu kitu lazeriniu atstumo matuokliu (foto) - „ir mažasis Alfawise lazerinis atstumo matuoklis visiškai neatsilieka nuo didesniojo konkurentų. Atstumo matavimo tikslumas yra puikus.“

Apžvalgininkas išmatavo balkono tūrį ir iš pateiktų rezultatų matyti (foto), kad abiejų lazerinių atstumo matuoklių rezultatai praktiškai identiški.

Galutinis verdiktas

„Šio mažylio tikrai pakaks atlikti remontui namuose ar ką nors išmatuoti. Mažas dydis ir užtikrinamas funkcionalumas yra pagrindiniai šio įrankio bruožai.

Įkrovimas microUSB-USB laidu yra patogus dalykas – šį daikčiuką galima įkrauti ir su išorine baterija.

Prie trūkumų priskirčiau kiek didoką kainą be nuolaidų. Taip pat galėtų būti ir garsinis signalas, kuris informuotų apie atliktą matavimą. Visais kitais atvejais tai labai geras įrankis.“

Speciali akcija

„Multifuncional Version“ - „Alfawise LS – P Mini“ - būtent pastarąją ir turi apžvalgininkas (pilnas funkcijų rinkinys – iš viso 8):

  • Gearbest17,90 €;
    • 16 % nuolaida;
    • 0,26 € už siuntimą į Lietuvą.

„Standard Version“ - „Alfawise LS – 1“ - paprasčiausia versija (ploto, kampo ir kt. neskaičiuoja):

  • Gearbest12,38 € su nuolaidos kuponu GBDEALLS123;
    • 40 % nuolaida;
    • 0,26 € už siuntimą į Lietuvą;
    • kuponas galioja 100 vnt.

„Upgraded Version“ - „Alfawise LS – 1S“ - papildomai palaiko nuolatinių matavimų funkciją ir rodo minimalią/maksimalią reikšmes:

  • Gearbest17 €;
    • 11 % nuolaida;
    • 0,26 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()