Populiariausios 2019 metų belaidės ausinės - kuo skiriasi valdymas, garso kokybė, kokiai muzikai yra tinkamiausios („Xiaomi Redmi Airdots“ ir „Haylou GT1 TWS“ apžvalga, Video)  ()

„Xiaomi Redmi Airdots“ yra vienos populiariausių belaidžių ausinių, tačiau į šį postą rimtai nusitaikė „Haylou GT1“. Ir jei jau nusprendėte įsigyti „Redmi Airdots“, apžvalgininkas pataria neskubėti ir kviečia detaliai apžvalgai, garso, mikrofonų, baterijų ir visų kitų ausinių aspektų palyginimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagal pardavimus, tai tikra titanų dvikova - pavyzdžiui, „Haylou GT1 TWS“ ausinės yra pačios perkamiausios AliExpress parduotuvėje, o čia perka pirkėjai iš viso pasaulio. Antroje vietoje - ne kas kita, o „Xiaomi Redmi Airdots“. Panaši statistika ir kitose parduotuvėse, tik kartais jos apsikeičia pozicijomis. Tad neabejotinai kainų grupėje iki 20€ tai yra pagrindinis pasirinkimas. Ir kuo jos tarpusavyje skiriasi?

Specifikacijų skirtumai

Apžvalgininkas teigia, kad belaidžių ausinių techniniai parametrai yra labai panašūs:

„Haylou GT1 TWS“ – „Bluetooth 5.0“, vienos ausinės baterija yra 43 mAh, dėkliuko baterija 310 mAh, budėjimo režimas siekia 120 valandų, vieno ausinių įkrovimo užteks muziką klausytis 4 valandas, o su dėkliuko energija iki 12 val.

„Xiaomi Redmi Airdots“ – „Bluetooth 5.0“, vienos ausinės baterija yra 40 mAh, dėkliuko baterija 300 mAh, budėjimo režimas siekia 150 valandų, vieno ausinių įkrovimo užteks muziką klausytis 4 valandas, o su dėkliuko energija iki 12 val.

„Kaip matote, praktiškai vienintelis skirtumas yra ausinių baterijose. Ir įdomus momentas: nors Redmi ausinių ir dėkliuko baterijos šiek tiek mažesnės talpos, bet budėjimo režimo laikas yra didesnis nei GT1 ausinių.“

Ausinių išvaizdos skirtumai

Kairėje apžvalgininko rankoje matome „Haylou GT1 TWS“ ausinę, o dešinėje rankoje yra „Xiaomi Redmi Airdots“ ausinė.

Jų išvaizda yra labai panaši, tačiau vienas skirtumas yra matomas iškart. „Redmi“ ausinės turi fizinius mygtukus, o „GT1“ ausinės turi į prisilietimus reaguojančius mygtukus.

Antrasis skirtumas yra tas, kad „GT1“ ausinės yra šiek tiek ilgesnės, tad jos į ausies landą įlenda giliau.

Kitais atžvilgiais tai yra praktiškai identiškos išvaizdos ausinės ir sveria po 4 gramus. Apžvalgininkas teigia, kad jos yra labai lengvos ir praktiškai net nesijaučia, kai yra įdėtos į ausis.

„Apibendrindamas techninius dalykus, norėčiau jūsų dėmesį atkreipti į keletą dalykų, kuriuos turi vienos ausinės ir kurių neturi kitos.

Pirmas dalykas, kad GT1 turi aukštesnį atsparumo vandeniui reitingą: IPX5 prieš Redmi turimą IPX4. Jos abi yra atsparios vandeniui, su jomis galima drąsiai sportuoti lauke ir nebijoti lietaus, bet GT1 turimas standartas yra aukštesnis. Be to, tokį standartą atitinka pačios ausinės, bet ne ausinių dėkliukai.

Antras svarbus skirtumas, kad GT1 turi į prisilietimus reaguojančius mygtukus, o Redmi turi fizinius mygtukus. Ne visas GT1 ausinių plotas reaguoja į prisilietimus, o konkreti vieta, tad taip išvengiama netyčinių paspaudimų. Šiomis ausinėmis naudojuosi keletą mėnesių ir tokiu jų valdymu esu patenkintas.

Visai kita kalba apie Redmi ausinių valdymą. Tie fiziniai mygtukai leidžia tik sustabdyti ir paleisti muziką, bei iškviesti balso asistentą. O jei norėsite perjungti dainą – teks pasiimti išmanųjį telefoną arba tai bandyti padaryti su balso asistento pagalba. Labai abejoju, kad tai darysite, o ir aš pats to nedarau, nes tai nepatogu.

Kitas dalykas, po kurio laiko kairiojoje Redmi ausinėje atsirado kažkoks pašalinis triukšmas, kuris gana aiškiai girdimas prieš pradedant groti dainai ir jai pasibaigus. Dainos metu jo nesigirdi, bet bendrai – toks dalykas šiek tiek erzina.

Su GT1 ausinėmis nieko panašaus nėra ir vien dėl šitų dalykų man jos kur kas labiau patinka. Be to, man GT1 ausinių garso kokybė yra geresnė.“

Ausinių garso kokybės skirtumai

Apžvalgininkas ištestavo šias ausines, klausėsi labai įvairios muzikos ir teigia, kad kardinalių garso kokybės skirtumų tarp šių dviejų ausinių nėra. Tačiau viskas priklauso nuo to, kokią muziką jus mėgstate klausytis.

„Man labiau patinka tokie garso takeliai, kuriuose yra daugiau žemų tonų ir mažiau aukštų. Tad štai keletas mano klausytų dainų ir kokie įspūdžiai apie šias ausines:

1 daina: „DNCE – DNCE“. Ir šios dainos klausytis man labiau patiko su Redmi ausinėmis. Gerai girdimi būgnai ir tuo pačiu nenukenčia vokalas – daina yra truputi gyvesnė, palyginus su GT1 ausinėmis, kuriose vokalas atrodo purvinesnis. Iš pradžių to GT1 ausinėse nepastebėjau, bet perklausęs dainą Redmi ausinėse, suvokiau šiokį tokį skirtumą.

2 daina: „Attention – Charlie Puth“. Tai jau labiau elektroninė muzika ir šiuo atveju GT1 ausinės yra kur kas geresnės. Nesakau, kad Redmi blogos – jose garso kokybė taip pat nebloga, bet tokio tipo muziką per GT1 ausines skamba kur kas geriau.

3 ir 4 dainos: „Don‘t Stop Me Now“ bei „We Are The Champions“ – Queen“. Roko tipo muzika ir aš esu visiškai įsitikinęs, kad tokio tipo muziką yra maloniau klausytis per Redmi ausines. Be jokių dvejonių, šiuo atveju Redmi geresnis pasirinkimas.

Tad kol kas tarp šių dviejų ausinių yra lygiosios, bet kitos dvi daino leido aiškiai suprasti, kad man geresnis pasirinkimas yra GT1 ausinės.

5 daina: „Flicker – Niall Horan“. Tokia rami, atpalaiduojanti daina ir jos klausytis yra kur kas maloniau su GT1 ausinėmis. Redmi ausinėse man jau yra per daug aukštų tonų.

6 daina: „You Can – David Archuleta“. Atliekama su gitara, akustinė daina. Nors Redmi vokalas ir geresnis, bet toks vaizdas, kad daugiau nieko jose ir nėra. GT1 ausinės bendras dainos skambesys yra malonesnis.

Tad apibendrinus galiu pasakyti, kad abejos ausinės užtikrina gerą garso kokybę, tik GT1 turi daugiau žemų tonų ir jei daug laiko praleidžiate viešose vietose – važiuojant transportu, sportuojant, einant gatve ir pan. – tada su šiomis ausinėms yra maloniau klausytis muzikos.

Tuo tarpu Redmi ausinės labiau tinkamos muzikos klausytis patalpose – kambaryje, dirbant biure ir pan. Vos tik atsidursite triukšmingesnėje vietoje, iškart suprasite, kad Redmi šiek tiek trūksta žemų tonų.“

Ausinių mikrofonų testavimas

Nuo 8:58 min. apžvalgininkas yra patalpoje ir atlieka skambinimo bei „Haylou GT1“ ausinių mikrofono testavimą, o nuo 9:15 min. atliekamas „Redmi Airdots“ ausinių mikrofono testas.

Nuo 9:35 min. tas pats testas atliekamas su „GT1“ ausinėmis, tačiau dabar apžvalgininkas jau yra išėjęs į lauką – švelniai lynoja, gretimai vyksta pastato renovacija.

Nuo 10:05 min. toks testas išėjus į lauką atliekamas ir su „Redmi“ ausinėmis.

Apžvalgininkas dar palygino ausinių mikrofonų kokybę ir su „iPhone 6S“ išmaniuoju telefonu (10:43 min.) - jis vis dar yra lauke, tik skambinimo metu jau nevyko statybų darbai.

Ausinių dizaino, dėvėjimo patogumo, baterijų tarnavimo laiko skirtumai ir galutinis verdiktas

Apžvalgininkas į savo ausis iškart įsikišo abi „GT1“ ausines ir teigia, kad jos laikosi labai gerai. Net ir kratant galvą bei papildomai rankomis judinant ausis – šios „GT1“ ausinės laikosi puikiai (11:25 min.).

Tuo tarpu „Redmi“ ausinės yra šiek tiek mažesnės, tačiau jos ausyse taip pat laikosi puikiai ir kratant galvą – neiškrenta (11:47 min.).

„Abu dėkliukai turi microUSB jungtis, juodos spalvos, malonūs liesti ir didesnių skirtumų tarp jų nėra. Išskyrus tai, kad GT1 dėkliuko forma, bent jau man asmeniškai, yra tokia mielesnė ir patį dėkliuką laikyti rankoje yra patogiau.

Be to, ir pačias ausinės išimti iš dėkliuko yra patogiau GT1 atveju. O Redmi atveju dėkliukas atrodo toks pigesnis ir tas keistas garsas – kai jis uždarytas ir šiek tiek pakratau dėkliuką, atrodo, kad laikyčiau savo rankoje saldainių dėžutę (13:00 min.).“

„Kalbant apie ausinių baterijas, tai abiejų ausinių atveju paleidau tą patį grojaraštį ir jis sukosi tol, kol ausinės visiškai išsikrovė.

Testavimas parodė, kad abiem ausinių atvejais klausantis muzikos, kai garso lygis yra maždaug 50 proc., energijos užtenka apie 3,5-4 val. Jei muzikos klausysitės tyliau, tada ausinių baterijų užteks ir dar ilgesniam laikui.

Tad jei ausines naudosite kasdien, ausinių dėkliukų baterijų energijos užteks maždaug 5 dienoms. Geras dalykas, kad pačių ausinių baterijų lygį galima matyti savo išmaniajame telefone. Deja, bet ant ausinių dėkliukų nėra baterijų indikatorių, tad nėra aišku kiek gi dar čia liko energijos. Tad jei mėgstate dažnai klausytis muzikos, tiesiog kas 5 dienas įkraukite ausinių dėkliukus.

Štai kokios tos Haylou GT1 ir Redmi Airdots belaidės ausinės. Abejos ausinės yra įdomios ir geros, tačiau asmeniškai rinkčiausi GT1 ausines.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Haylou GT1 TWS“ belaidės ausinės:

  • Aliexpress 16,93 €;
    • 53 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
  • Gearbest 23,70 €;
    • 19 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

 

„Xiaomi Redmi Airdots“ belaidės ausinės:

  • Gearbest - 15.26€
    • su nuolaidos kuponu S399A133A618D000
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą
  • Aliexpress 18,59 €;
    • 0,54 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()