Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: keista „Samsung“ politika su „A30S“, kodėl neverta pirkti „Honor 9X“, beveik tobulas „Huawei Watch GT 2“ išmanusis laikrodis, netradicinis temperatūros ir drėgmės matuoklis (5 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Honor 9X“ išmanusis telefonas - „globali telefono versija yra visai kitokia nei Kinijai skirta. Geriau jau jo nepirkite - yra kur kas geresnių variantų“;

- „Samsung Galaxy A30S“ išmanusis telefonas - „man yra neaiški Samsung politika. Prieš rinkdamiesi Samsung A30S, labai gerai pagalvokite“;

- „Redmi 7A“ išmanusis telefonas - „tokioje kainų kategorijoje aš nematau rimto Redmi 7A konkurento“;

- „Huawei Watch GT 2“ išmanusis laikrodis - „jis yra beveik tobulas“;

- „INKBird IBS-TH1 Mini“ temperatūros ir drėgmės matuoklis - „kompaktiškas, tikslūs išmatuoti rezultatai, išsamiais grafikais pateikiama informacija. Šaunus daiktas - rekomenduoju“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji telefonai

Šią savaitę turime kelias labai įdomias išmaniųjų telefonų apžvalgas.

Vienoje iš jų apžvalgininkas aptaria bei išbando globalią „Honor 9X“ telefono versiją ir ją palygina su Kinijos rinkai skirtu „Honor 9X“.

Pasirodo, kad nors pavadinimas ir tas pats, bet tai visiškai skirtingi telefonai.

O kitose apžvalgose yra ištestuojami „Samsung Galaxy A30S“ ir „Redmi 7A“ išmanieji telefonai, kuriuos jau galima priskirti biudžetinių telefonų segmentui.

„Honor 9X“ išmanusis telefonas

„Honor 9X“ (kiniška versija su globaliu ROM - yra lietuvių kalba ir palaikomi reikalingi mobiliojo ryšio dažniai, išskyrus B20):

Aliexpress - nuo 197,23 €.

„Redmi Note 8 Pro“ (globali versija - yra lietuvių kalba ir palaikomi visi mobiliojo ryšio dažniai):

„Xiaomi Mi 9 Lite“ (globali versija - yra lietuvių kalba ir palaikomi visi mobiliojo ryšio dažniai):

„Xiaomi Mi 9T“ (globali versija - yra lietuvių kalba ir palaikomi visi mobiliojo ryšio dažniai):

Apžvalgininkas anksčiau išbandė Kinijai skirtą „Honor 9X“ versiją ir ja buvo labai patenkintas. Teigia, kad už tokius pinigus tai yra puikus variantas.

O dabar labai sudėtingai gavo globaliai rinkai skirtą „Honor 9X“. Nei Rusijos, nei Ukrainos „Huawei“ atstovybės nesutiko bendradarbiauti, tad apžvalgininkas su draugų pagalba įsigijo globaliai rinkai skirtą „Honor 9X“ telefoną ir teigia, kad  jis yra prastesnis visais parametrais.

„Net ir korpusas tapo plastikiniu, nors kinams yra su metalu ir stiklu. Žodžiu, ženkliai prastesnis telefonas: atrodo, kad tai visiškai kitas telefonas, nors pavadinimas tas pats.

Man net nesinori daryti kažkokias išvadas dėl šio Honor 9X telefono. Aš esu nusivylęs. Nesuprantu kodėl, bet Kinijos rinkai skirtas telefonas yra ženkliai geresnis, nei štai šis, globalios versijos Honor 9X.

Ir vienintelis dalykas, galintis išgelbėti šį globalios versijos telefoną, ir ypač atsižvelgiant į tai ką gali pasiūlyti konkurentai, yra jo žema kaina.

Dabar šis globalios versijos telefonas Rusijoje kainuoja nuo 240 eurų ir aš nematau jokios priežasties, kodėl reikėtų įsigyti šį telefoną, kai rinkoje yra tiek daug įdomių telefonų. Ir juos pirkdami gausite viską vienoje vietoje, o ne turėsite atsisakyti pagaminimo kokybės, garsiakalbių ar tiesiog rinktis tarp gerų kamerų ir veikimo. Galbūt jie kainuos keletų eurų daugiau, bet viską gausite iškart ir čia.

Trumpai tariant, už tokius pinigus rekomenduoju tikrai gerus telefonus, kurie yra verti kiekvieno sumokėto pinigėlio: Redmi Note 8 Pro – už tuos pačius pinigus jis yra geresnis praktiškai visais parametrais už šitą globalų Honor 9X; Xiaomi Mi 9 Lite – taip pat labai geras variantas, visais parametrais geresnis ir kaina panaši; o jei jums nepatinka Xiaomi, tai tuoj bus galima įsigyti Realme 5 ir Realme 5 Pro – ir už tokią kainą tai išvis yra bomba; o jei galite išleisti truputi daugiau, tada puikus variantas yra Xiaomi Mi 9T. Štai tokia mano nuomonė apie globalią Honor 9X versiją.“

„Samsung Galaxy A30S“ išmanusis telefonas

 „Samsung Galaxy A30S“:

Skytech - 265,99 €.

„Xiaomi Mi A3“ (globali versija - yra lietuvių kalba ir palaikomi visi mobiliojo ryšio dažniai):

4GB/64GB

4GB/128GB

  • Aliexpress - nuo 155 €;
  • Gearbest - 157.46€ (mėlynas)
  • su nuolaidos kuponu GBA312802
  • Gearbest 157.46€ (pilkas)
  • su nuolaidos kuponu GBA312801
  • Geekbuying - 174.15€

„Honor 8X“:

„Honor 10 Lite“​:

Įdomi apžvalga, kurioje pateikiami „Samsung Galaxy A30S“ testų rezultatai, filmuotos medžiagos pavyzdžiai, nuotraukos ir kita svarbi informacija.

Visgi, gerai išmaniųjų telefonų segmentą išmanančiam apžvalgininkui šis „Samsung Galaxy A30S“ telefonas didesnio įspūdžio nepaliko.

„Man yra neaiški Samsung politika. A30S telefoną jie pardavinėja 20 dolerių (18 eurų) brangiau, nei ankstesnius modelius. Ir man keista dėl to, kad šio telefono ekranas yra prastesnis, nuo FHD perėjo prie HD.

Aš suprantu, kad Samsung konkuruoja su Xiaomi ir siūlo Xiaomi Mi A3, kurio ekranas taip pat HD, alternatyvą, bet kad Samsung’as taip stipriai pablogintų ekraną… aš net nežinau ką ir sakyti.

Be to, vaizdo įrašų ir nuotraukų kokybė Mi A3 telefone yra ženkliai geresnė nei Samsung A30S modelyje. Taip, Xiaomi telefone nėra NFC, o Samsung’o yra, bet iš kitos pusės – ar tai yra labai reikšmingas dalykas?

Šiam Samsung A30S telefonui yra ir dar vienas rimtas konkurentas, tai „Honor 8X“, bei kone 40 eurų pigesnis Honor 10 Lite.

Net nežinau, keista, labai keista. Aš gerbiu Samsung komandą už jų pastangas, bet, ei, stenkitės labiau.

Bendrai, už tokią kainą – 240 dolerių (216 eurų) – aš nematau jokios prasmės pirkti šį Samsung telefoną, net ir įskaičiuojant visokias ten garantijas ir kitas naudas. Reali šio telefono kaina yra 150 dolerių (135 eurai) ir čia maksimum ką galima būtų už jį mokėti.

Aš suprantu, kad Samsung niekada nepardavinės telefonų už tokią kainą, tad prieš rinkdamiesi Samsung A30S, labai gerai pagalvokite ar jis vertas tų pinigų, kurių yra prašoma.“

„Redmi 7A“ išmanusis telefonas

„Redmi 7A“ (globali versija - yra lietuvių kalba ir palaikomi visi mobiliojo ryšio dažniai):

Aliexpress - nuo 74,90 €; Gearbest - nuo 81,44 €.

„Redmi 8“ (globali versija - yra lietuvių kalba ir palaikomi visi mobiliojo ryšio dažniai):

Aliexpress - nuo 102,03 €

„Redmi 8A“ (globali versija - yra lietuvių kalba ir palaikomi visi mobiliojo ryšio dažniai):

Aliexpress - nuo 88,61 €;

Apžvalgininkas specializuojasi išmaniųjų telefonų segmente ir gerai išmano šiuos įrenginius.

Šioje apžvalgoje jis aptaria biudžetinį „Redmi 7A“ išmanųjį telefoną ir pasidalina savo asmeniniais pastebėjimais.

„Redmi 7A yra skirtas neišrankiam vartotojui, kuris nori sutaupyti. Tai yra ekonomiškas išmanusis telefonas, kuriam konkurentais gali būti Doogee, Oukitel, Homtom ir panašūs telefonų gamintojai. Tik daugelis turbūt geriau rinksis labiau žinomą Xiaomi kompaniją ir jos išmanųjį telefoną.

Bendrai, 80-ies dolerių kategorijoje aš nematau rimto Redmi 7A konkurento. Ypač jei kalbame apie gerai žinomus gamintojus, nes Huawei Honor telefonai yra brangesni, Samsung taip brangesni, kaip ir Oppo bei Vivo. Tad tokiame kainų diapazone belieka rinktis tik Xiaomi arba kokį nors visai menkai žinomą telefonų gamintoją.

Gali kilti klausimas: o gal geriau rinktis kiek brangesni Redmi 8A? Žiūrėkite, jame yra 1000 mAh didesnės talpos baterija, tačiau ten jau turime didesnį ekraną – 6,22 colių įstrižainė prieš 5,45 – ir Redmi 8A yra stambesnis telefonas.

Be to, jis šiuo metu yra apie 10 dolerių brangesnis, nors procesorius ir tas pats. Žinoma, pasirodžius rinkoje Redmi 8 ir Redmi 8A, dabar nukrito kainos ir  Redmi 7, tad tai irgi tampa geru variantu, ieškantiems biudžetinio telefono. Bet iš esmės Redmi 7A yra kitos kategorijos išmanusis telefonas ir pigesnis.“

„Huawei Watch GT 2“ išmanusis laikrodis

Aliexpress - nuo 220,09 €, 20 % nuolaida.

Šios apžvalgos autorius išbandė šį išmanųjį laikrodį ir jį truputi palygino su „Huami Amazfit GTR“.

Apžvalgoje aptariama „Huawei Watch GT 2“ pagaminimo kokybė, ekranas, valdymas ir funkcijos, laikrodžio galimybės, kaip muzikos grotuvas, skambinimas kitiems, 15 sporto režimų, miego, širdies ritmo ir kt. sekimas. 

„Huawei Watch GT 2 yra beveik tobulas išmanusis laikrodis. Bent jau man.

Modernus dizainas, geras Amoled ekranas su always on display (nuolat šviečiančio ekrano) funkcija, daugybė sporto režimų, ilgas baterijos tarnavimas (iki 2 savaičių) ir beveik visos kitos papildomos funkcijos. Išskyrus Google Pay ir Strava, aš daugiau nepasigedau nei vienos programėlės.

Visgi, laikrodžiams, palaikantiems Google Pay, įprastai reikia Wear operacinės sistemos ir tokių laikrodžių baterija išlaiko tik dvi dienas.

Strava galėčiau naudoti su Amazfit GTR, tačiau tokiu atveju likčiau be labai gero GPS veikimo, muzikos failų laikrodyje išsaugojimo, skambinimo ir kitų telefono funkcijų bei geresnio Huawei Watch GT 2 miego stebėjimo. Ir po savaitės su GT 2 galiu pasakyti, kad visų šių puikių dalykų aš tikrai neketinu atsisakyti.

Taigi, Huawei Watch GT 2 lieka ant mano rankos riešo ir viliuosi, kad ateityje jis turės ir Strava programėlę. O tiems, kuriems jos nereikia arba išvis nieko nėra apie ją girdėję, tada net neabejokite – Huawei Watch GT 2 yra būtent tai, ko ieškote.“

„INKBird IBS-TH1 Mini“ temperatūros ir drėgmės matuoklis

Aliexpress - 22,22 €, 28 % nuolaida.

„Jau kuris laikas turiu šį INKBird IBS-TH1 Mini temperatūros ir drėgmės matuoklį ir jį įtaisiau savo balkone. Dabar dar prieš išlipdamas iš lovos galiu savo išmaniajame telefone pasižiūrėti koks šiandien lauke oras ir kaip šiltai reikėtų apsirengti.

Ir šis matuoklis yra puikus norint sekti kambario drėgmės ir temperatūros pokyčius – programėlėje pateikiami išvaizdūs ir aiškūs grafikai. Šaunus daiktas.“

Apžvalgininkas įsigijo „INKBird IBS-TH1 Mini“ temperatūros ir drėgmės matuoklį, jį išbandė ir pasidalina savo asmeniniais pastebėjimais: kaip įdėti baterijas, kaip juo naudotis, kaip tiksliai matuoja oro temperatūrą ir drėgnumą, kaip susieti su programėle ir kt.

„Bendrai, esu patenkintas šito INKBird IBS-TH1 Mini drėgmės ir temperatūros matuoklio veikimu. Rodomi rezultatai yra labai artimi mano turimam Xiaomi Thermometer E-ink ir gatvėje esančiam įprastam gyvsidabriniam termometrui.

Vienas tik minusiukas, tai gana greitas baterijos išsikrovimas – ypač jei labai dažnai jungsitės prie šio matuoklio.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(9)
(-6)

Komentarai ()