Savaitės įdomiausių apžvalgų panorama: naujausiu flagmanų žudiku vadinamas „Realme X2 Pro“, už tokią kainą puikus „BMAX MacBook Y13“ nešiojamas kompiuteris, stalinė „Xiaomi“ lempa su belaidžiu įkrovimu, ryškus žibintuvėlis ir vaizdo stebėjimo kamera (6 apžvalgų suvestinė, Video)  ()

Šios savaitės įdomiausios apžvalgos:

- „Realme X2 Pro“ išmanusis telefonas - „Xiaomi, laikykis. Atkeliavo naujas flagmanų žudikas“;

- „Realme X2 Pro“ išmanusis telefonas - detali apžvalga ir palyginimas su kitais telefonais. Apžvalgininkas: „palaikomas 50W greitasis baterijos įkrovimas yra kažkas tokio. Be jokių abejonių tai yra topinis dalykas rinkoje“;

- „BMAX MacBook Y13“ nešiojamas kompiuteris - labai detali, išsami ir su testų rezultatais apžvalga. Apžvalgininkas: „už tokią kainą šis nešiojamas kompiuteris tikrai vertas dėmesio“;

- „Yeelight YLCT03YL 10W LED Table Lamp Pro“ – stalinė lempa, palaikanti belaidį telefono įkrovimą;

- „NEXTOOL LED Flashlight from Xiaomi Youpin“ žibintuvėlis - „važiuojant miške su dviračiu jis šviečia kaip traukinys“;

- „Zjuxin PTZ IP“ vaizdo stebėjimo kamera - labai išsami ir detali apžvalga, su testavimų rezultatais ir filmuotos medžiagos pavyzdžiais. Apžvalgininkas: „kamerų su tokiomis funkcijomis kaina anksčiau būdavo nežmoniška, bet dabar jos visai pigios - puikus variantas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmanieji telefonai

Šią savaitę turime dvi įdomias apžvalgas, kuriose išbandomas naujasis „Realme X2 Pro“ išmanusis telefonas.

Jis yra detaliai ištestuojamas bei palyginamas su panašių specifikacijų ir kainų „Xiaomi“ bei „OnePlus“ kompanijų atstovais.

„Realme X2 Pro“ išmanusis telefonas - „Xiaomi, laikykis. Atkeliavo naujas flagmanų žudikas“

„Realme X2 Pro“ (anglų ir rusų kalbos, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

„OnePlus 7T“ (tarptautinė versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • Gearbest - 460,80 €, su nuolaidos kuponu GBOP7TG8256.

„OnePlus 7T Pro“ (tarptautinė versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • Gearbest - 650,65 €, su nuolaidos kuponu GBOP7TP8256.

„Xiaomi Mi 9T Pro“ (globali versija, lietuvių kalba, visi Lietuvoje esantys mobilieji dažniai):

  • Gearbest - 309,03 €, su nuolaidos kuponu GBM9TPRO4.

„Jei anksčiau norėdavome galingo ir tiesiog puikaus išmanaus telefono, tai dairydavomės į Xiaomi, retkarčiais ir į Meizu, o dabar rinkoje atsirado nauji tokie žaidėjai, kaip Oppo ir Realme, laužantys visus stereotipus, kad geras telefonas – būtinai turi brangus. Štai šiandien ir susipažinsime su Realme X2 Pro, kuris mane labai maloniai nustebino.“

Apžvalgininkas iki šiol yra išbandęs daugybę įvairių išmaniųjų telefonų ir puikiai supranta šios rinkos niuansus ir ką reiškia geras išmanusis telefonas.

Šioje apžvalgoje jis išbando tik ką rinkoje pasirodžiusį „Realme X2 Pro“, palygina nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybę su „Xiaomi Mi 9T Pro“ bei „OnePlus 7 Pro“ ir pasidalina savo asmeniniais pastebėjimais.

„Šaunus telefonas. Tiesiog žvėriški parametrai už tokią kainą. Stiklinė nugarėlė ir metalinis korpusas, puikus Super Amoled ekranas su 90 Hz atnaujinimo dažniu, net 12 GB RAM, naujausias Snapdragon 855+ procesorius, 4000 mAh baterija ir 50 W greitasis įkrovimas. Tiesiog kosmosas už tokius pinigus.

Tik prieš pirkdami, pagalvokite kiek jums reikės vidinės atminties, kadangi nėra galimybės įdėti papildomos atminties kortelės. Maksimaliai galima rinktis su 256 GB ROM.

Aš už šį telefoną mokėjau 370 eurų. Tad klausimas: ar verta jį pirkti už tokią kainą? Manau, kad nelabai – ypač kai rinkoje yra toks išmanusis, kaip OnePlus 7T. Ir jo kaina yra apie 373 eurai.

OnePlus 7T yra geresnė kamera, vartotojo sąsaja, ir čia jau turime globalią telefono versiją (Realme X2 Pro taip pat palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius aut. past.).

Bendrai, Realme X2 Pro yra tikrai šaunus telefonas ir mane maloniai nustebinęs, kuris jau šių metų pabaigoje turėtų pasirodyti vietinėje Ukrainos rinkoje.

Taigi, kas man konkrečiai patiko šiame telefone?

Ekranas, 90Hz yra didelis pliusas ir aš nesuprantu žmonių, teigiančių, kad nemato skirtumo tarp tradicinio 60Hz ir naujo 90Hz ekrano. Skirtumas yra akivaizdus.

Kameros, už tokią kainą jos tikrai geros.

Greitasis įkrovimas, man telefonas per 15 minučių įsikrovė nuo 0 iki 63 procentų. Nuostabus įkrovimo greitis, kuo sunku patikėti, bet tokia tiesa – aš pats buvau šoke.

Ir galiausiai, bendrai greitas telefono veikimas.

Kas nepatiko? Turbūt vienintelis minusas, kad negalima įdėti papildomos atminties kortelės. Nežinau kas ten sugalvojo, kad vartotojams užteks 64 GB vidinės atminties (yra telefono versija ir su 256 GB).

Taigi, man Realme X2 Pro telefonas patiko, tačiau už tokią kainą aš vis tiek geriau rinkčiausi OnePlus 7T.“

„Realme X2 Pro“ išmanusis telefonas - „tai pigi OnePlus 7T versija?“​

Štai šis apžvalgininkas taip pat išbandė naująjį „Realme X2 Pro“ telefoną, palygino jį su kitais modeliais, nuotraukų kokybę ir štai kokios išvados.

„Ar Realme X2 Pro yra pigi OnePlus 7T versija? Turiu pasakyti, kad ne. Kaip matėte šioje apžvalgoje, kai kuriose vietose X2 Pro nusileidžia OnePlus 7T.

Tačiau X2 Pro palaikomas 50W greitasis baterijos įkrovimas yra kažkas tokio. Be jokių abejonių tai yra topinis dalykas rinkoje ir aš tikiuosi, kad greitai tokia galimybe pasižymės OnePlus ir kitų kompanijų telefonai.

Žinote, kai į rankas paėmiau Realme X2 Pro, galvojau, kad tai bus paprasčiausias kiniškas telefonas, su daugybe trūkumų. Bet ne – čia yra visi mobiliojo ryšio dažniai, yra Google Play, gerai veikiantis NFC ir gerai pagalvojus, tai už 365 dolerius (327 eurus) turime labai gerą išmanųjį telefoną.

Bet dabar jo kaina yra neadekvati – 440 dolerių (394 eurai). Už tokią kainą geriau įsigyti OnePlus 7T. Be to, Realme X2 Pro Color operacinė sistema yra gera, viskas veikia, bet man OnePlus Oxygen operacinė sistema patinka labiau.

Štai aš su kolegomis žiūrime į šiuos du telefonus ir galvojame, kurį iš jų pasirinkti. Ir daugelis rinksis OnePlus 7T, nes šią kompaniją jau pažįstame porą metų ir žinome ko iš jos tikėtis. O Realme X2 Pro yra naujas produktas ir mums dar mažai žinomas, tačiau jei mėgstate eksperimentuoti ir rasite šį telefoną už gerą kainą, tada įsigyti Realme X2 Pro tikrai verta.“

„BMAX MacBook Y13“ nešiojamas kompiuteris

Gearbest - 323,71 €, su nuolaidos kuponu GBBMAXY13.

„BMAX MacBook Y13 turi 360 laipsnių kampu pasukamą ir lietimui jautrų 13,3 colių įstrižainės FHD ekraną, metalinį korpusą, 8 GB RAM bei 256 GB SSD diską ir t.t.

Mano atliktuose testuose jis pasirodė labai gerai. Šis nešiojamas kompiuteris už tokią kainą tikrai vertas dėmesio.“

Apžvalgininkas savo apžvalgą pradeda nuo išpakavimo, tada aptaria kompiuterio jungtis, klaviatūrą, pagaminimo kokybę, ekraną, operacinę sistemą, atlieka įvairius testus: operacinės sistemos veikimo, garsiakalbių, žaidimų ir kt. Itin išsami apžvalga.

„Esu patenkintas šio kompiuterio pagaminimo kokybe, jo korpusas yra metalinis. Lankstymo mechanizmas kokybiškas ir tvirtas.

Man taip pat patinka, kad galima ganėtinai nesudėtingai papildomai įdėti vidinės atminties jei jums kartais pritrūktų turimo 256 GB SSD disko. O Windows 10 Pro operacinė sistema – taip pat malonus dalykas kiniškame kompiuteryje.

Ekranas ryškus, klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis yra pagaminti labai kokybiškai. Puikiai reaguoja į prisilietimus, taip pat turime ir papildomą klaviatūros apšvietimą.

Baterija mane taip pat džiugina – jos energijos užtenka bent 7 valandoms, o galima pasiekti ir 8. Ją įkrausime per maždaug 2 valandas ir 40 min.

Štai iš minusų tai jo priekinė kamera galėtų būti geresnė. Dabar turime tik 1 MP. Garsiakalbiai galėtų būti garsesni. Taip pat kompiuteris turi C-tipo USB jungtis, tačiau nėra įprastų USB jungčių.

Be to, tie, kurie norėsite įsidiegti Linux operacinę sistemą, susidursite su problemomis, nes ekranas ne visada reaguos į prisilietimus. Teks pažaisti su draiver‘iais (tvarkyklėmis).

Tačiau vertinant bendrai, BMAX Y13 yra tikrai dėmesio vertas kompiuteris.“

„Yeelight YLCT03YL 10W LED Table Lamp Pro“ – stalinė lempa, palaikanti belaidį telefono įkrovimą

Gearbest - 72,48 €, 16 % nuolaida.

Lempa, nepalaikanti belaidžio įkrovimo, kainuoja 63,42 €, 17 % nuolaida

Apžvalgininkas aiškiai ir paprastai papasakoja ką sugeba ši lempa ir parodo, kaip ji veikia.

Pradedama nuo išpakavimo, aptariama jos kokybė, pačios švietimo galvos palenkimo kampas, švietimo ryškumo ir temperatūros keitimas. Žinoma, aptariamas ir belaidis įkrovimas.

„Ši šaunaus dizaino lempa man labai patinka. O ir palaikomas belaidis telefonų įkrovimas yra ypač šauni savybė.

Tik atkreipkite dėmesį, kad ši lempa palaiko QI belaidį įkrovimą, tad pasitikrinkite ar tokį įkrovimą palaiko ir jūsų telefonas. Jei turite Xiaomi ir Huawei telefoną, galite būti visiškai ramūs.

Taip pat Xiaomi teigia, kad ši lempa yra pilnai suderinama su Apple įrenginiais ir jų ekosistema. Šio dalyko patikrinti negaliu, nes neturiu Apple produkcijos, tačiau rekomenduoju atsisiųsti Mi Home programėlę ir taip šią lempą galėsite valdyti dar patogiau. O jei namuose turite ir kitų Xiaomi produktų, tada galėsite kurti įvairius scenarijus ir taip namus paversti dar išmanesniais.“

„NEXTOOL LED Flashlight from Xiaomi Youpin“ žibintuvėlis

Gearbest - 32,40 €, su nuolaidos kuponu GBNEXTOOL.

„Šiandien išbandysime naujovę: labai toli šviečiantį žibintuvėlį – NEXTOOL LED Flashlight from Xiaomi Youpin.

Įprastose kelionėse man užteko ir turimo Convoy C2, tačiau šis NEXTOOL žibintuvėlis šviečia kur kas ryškiau ir važiuojant miške su dviračiu jis šviečia, kaip traukinys.“

Apžvalgininkas pradeda išpakavimu, aptaria pagaminimo kokybę, 5000 mAh talpos bateriją ir jos C-tipo USB įkrovimą, švietimo režimus (2000 liumenų).

Taip pat pasidalina nuotraukomis, kuriose galima matyti, kaip ryškiai šviečia šis žibintuvėlis. 

„Pliusai: labai gera pagaminimo kokybė, toli šviečia, talpi baterija.

Minusai: valdymo mygtukas be papildomo apšvietimo, taip pat mygtukas nėra pakankamai iškilęs (sunkiau apčiuopti tamsoje), gana dideli švietimo ryškumų skirtumai tarp skirtingų švietimo režimų.

Bendrai, žibintuvėlis šviečia neįtikėtinai ryškiai. Žmogų ar bet kokį kitą objektą už 150 metrų galima matyti kuo puikiausiai. Šis žibintuvėlis puikiai tinka medžiotojams, apsaugos darbuotojams bei visiems tiems, kam reikia nakties metu pasišviesti sau kelią.“

„Zjuxin PTZ IP“ vaizdo stebėjimo kamera

Aliexpress - nuo 38,51 €, 58 % nuolaida. 

Šis apžvalgininkas toliau tęsia įvairių IP kamerų apžvalgas ir čia jo naujausia apžvalga.

Labai išsami ir detali apžvalga, su testavimų rezultatais ir filmuotos medžiagos pavyzdžiais. Nuo išpakavimo iki vaizdo įrašų pavyzdžių pateikimo ir detalaus aptarimo. Parodo, kuo skiriasi vaizdo įrašai daryti su standartiniu 3.6 objektyvu nuo 6 mm ir aptaria kitus niuansus.

„Už tokią kainą, tai čia turime visai gerą kamerą. Prisimenu, kai tik rinkoje tokios pasisukančios PTZ kameros pasirodė. Jų kaina būdavo nežmoniška, o dabar, dėka kinų kompanijų, tokių kamerų kainos tapo visiškai priimtinos. Netgi sakyčiau, kad tai yra visiškai pigios kameros, kurios labai gerai dirba ir vaizdo įrašų kokybė yra tikrai gero lygio.

Be to, čia turime ir daugybę papildomų naudų: kaip galimybę telefonu valdyti šią kamerą iš bet kokio pasaulio krašto (svarbu tik, kad kamera būtų prijungta prie WiFi), galimybė įrašyti visus vaizdus į atminties kortelę ar debesį, pasisukanti kameros galva, naktinis matymas, papildomas naktinis apšvietimas (šitoje kameroje jis išvis kosminis – kaip koks ryškus prožektorius šviečia) ir taip toliau. Ir visa tai už mažiau nei 42 eurus – puikus variantas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(7)
(5)

Komentarai ()