Skeptiškai nusiteikęs apžvalgininkas apie bekontaktį „Xiaomi“ termometrą: „išbandęs iškart galiu pasakyti – šaunus daiktas, o trūkumas tik vienas“  (4)

„Juodos spalvos bekontaktis termometras iš Xiaomi? Jį išbandęs iškart galiu pasakyti – šaunus daiktas.“ Apžvalgininkas pasidalina testavimo rezultatais ir juos palygina su įprastu gyvsidabrio termometru atliktais matavimais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Prisipažinsiu, kad esu skeptiškas žmogus. Mačiau tokio termometro apžvalgų ir nusprendžiau, kad reikia jį pačiam išbandyti.

Tad štai ką galiu papasakoti apie Xiaomi T09 bekontaktį temperatūros matuoklį.“

Apžvalgininkas iškart pradeda nuo pakuotės ir teigia, kad „Xiaomi“ termometras atkeliauja štai tokioje cilindro formos pakuotėje.

„Patogus dalykas, su plastikiniu dangteliu. Kai jau nebereikės termometro, jį galima laikyti ir šioje pakuotėje.“

Viduje rasime patį termometrą ir naudojimosi instrukciją anglų kalba.

Pagrindinės „Xiaomi T09“ savybės

Čia vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad parduotuvėse šis termometro modelis vadinamas „AET-R1B6 V 2.0“.

„Xiaomi T09“ sveria apie 54 gramus, yra maitinamas 2 AAA tipo baterijos – jas reikės įsigyti atskirai.

Matavimą atlieka per 1 sekundę, paklaida siekia iki 0,2 laipsnio, atsimena iki 32 paskutinių matavimų, o matavimo metu reikia laikyti termometrą prie kūno maždaug 1,5-5 cm. atstumu.

Apžvalgininkas teigia, jog „Xiaomi T09“ termometras turi pabūti kambario temperatūroje bent 20 minučių ir tik tada galime atlikti žmogaus kūno temperatūros matavimą.

Intervalas tarp matavimų yra daugiau kaip 5 sekundės ir jokių papildomų termometro kalibravimų nereikia.

Galima rinktis Farenheito ir Celsijaus laipsnius – tereikia nuspaudus mygtuką palaikyti 5 sekundes ir persijungs matavimo rodikliai.

Jei palaikysime mygtuką nuspaudę 4 sekundes, pamatysime mirksinčią M piktogramą ir tada galėsime peržiūrėti visą matavimų istoriją.

Termometras po 60 sekundžių įsijungia automatiškai.

Jei išmatuota temperatūra yra žemesnė nei 32 laipsniai – rodoma LO, o jei daugiau kaip 42 laipsniai – HI.

„Įdomu ir tai, kad termometro ekranėlyje yra Namo piktograma, bet kaip į ją persijungti dar neišsiaiškinau, o ir instrukcijoje nerašoma.“

Testavimas, rezultatai ir galutinis verdiktas

„Kai tik gavome šį Xiaomi termometrą – iškart jį išbandėme ant 8 skirtingų žmonių. Septyniems iš jų rodė normalią, įprastą temperatūrą, o vienam draugui rezultatas buvo aukštesnis už normą.

Tačiau jis prisipažino, kad sirguliuoja ir dar yra neišsimiegojęs.

Šiuo Xiaomi termometru matuoju vaiko temperatūrą ir greitai bei vizualiai ją galiu matyti ekrane. Paklaida siekia iki 0,2 laipsnio, tad tai gana normalu.“

„Su gyvsidabro termometru išmatavau savo kūno temperatūrą ir rezultatas buvo 36,6. O Xiaomi termometras parodė 36,4 rezultatą, tad čia ir turime tą 0,2 laipsnio paklaidą.

Atliekant dar daugiau matavimų pastebėjau, kad Xiaomi termometras rodo praktiškai tokį patį rezultatą, kaip ir mano gyvsidabrio termometras arba paklaida yra 0,2 laipsnių ribose.

Vyrauja nuomonė, kad tokie bekontakčiai termometrai gerai matuoja temperatūrą, kai žmogus neserga, bet jei serga – tada meluoja.

Tad išbandžiau Xiaomi termometrą su savo žmona, kurios kūno temperatūra pastaruosius dvejus metus siekia 37 laipsnius ir Xiaomi termometras parodė 37,2 laipsnius – tad ir čia turime 0,2 laipsnių paklaidą.

Vėliau jį išbandžiau ir su savo dukra, kuri peršalo ir žmona įtarė, kad dukra turi temperatūros.

Pirmas matavimas su Xiaomi termometru parodė 37,6 laipsnius, o gyvsidabrio – 38,2. Iškart pakartojus matavimus Xiaomi termometras jau parodė 38 ir 38,2 laipsnius bei pyptelėjo (taip jis daro, kai užfiksuoja aukštesnę temperatūrą nei prieš tai buvo aut. past.).

Apibendrinant, įžvelgiu tik vieną minusą: palyginus su gyvsidabrio termometru, Xiaomi T09 išmatuoti rodikliai skiriasi maždaug 0,2 laipsniais.

O taip, geras daiktas: greitai ir ganėtinai tiksliai išmatuoja temperatūrą; puikiai tinka mažiems – iki 4 metų – vaikams; galima išsaugoti matavimų duomenis ir stebėti temperatūros pokytį.“

Speciali akcija

„Xiaomi T09“ bekontaktis temperatūros matuoklis:

  • Gearbest - 17,18 €;
  • 0,08 € už siuntimą į Lietuvą.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai (4)