„Alfawise registratorius jį tiesiog paguldė ant menčių net per daug nesistengdamas - fantastiškas produktas, tikrai rekomenduoju“: tarpusavyje palygino mylimą „Xiaomi“ ir naująjį „Alfawise LS02“ vaizdo registratorių („Alfawise LS02“ apžvalga, vaizdo įrašų pavyzdžiai, Video)  (4)

„Mano mylimas Xiaomi YI Smart Dash Cam net negali jam pasipriešinti. Xiaomi registratorius yra vienas geriausių tokioje kainų kategorijoje, ypač kai kalbame apie vaizdo fiksavimą nakties metu, bet Alfawise produktas jį tiesiog paguldė ant menčių ir net per daug nesistengdamas. Tiesiog patys pasižiūrėkite koks fiksuojamo vaizdo skirtumas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad „Alfawise“ vaizdo registratorius turi dvi kameras, GPS, jutiklinį ekraną, superkondensatorių vietoje įprastos baterijos, palaiko WiFi ir yra tiesiogiai pritvirtinamas prie priekinio lango stiklo.

„Man labai patinka, kad Alfawise registratorius turi superkondensatorių, o ne įprastą bateriją.

Pastarosios laikui bėgant mėgsta vis dažniau gesti ir nebedirbti, kaip anksčiau. Joms ypač nepatinka didelis karštis bei šaltis, o juk registratoriai būna pritvirtinti prie priekinio lango.

Tad registratoriai su tokiomis ličio jonų baterijomis laikui bėgant pradeda gesti ir net pasirodo dūmai ar kibirkštys.

Su superkondensatoriumi yra viskas kitaip. Jis įsikrauna vos per 10 sekundžių ir energijos užtenka kokybiškam vaizdo įrašų fiksavimui, kai automobilis stovi pastatytas stovėjimo aikštelėje.

Taip pat ličio jonų baterijos palaiko apie 500 įkrovimo-iškrovimo ciklų, o štai superkondensatorius atitinkamai palaiko nuo 10 000 iki pusės milijono ciklų.

Tokie registratoriai taip pat gali dirbti ir prie platesnio temperatūrų diapazono: nuo -40 iki +70.

Nei vienas vaizdo registratorius su baterija negali pasigirti tokiomis savybėmis.

Alfawise registratorius yra labai įdomus ir susipažinkime su juo artimiau.“

Pakuotės turinys

Apžvalgininkas teigia, kad „Alfawise“ vaizdo registratorių užsisakė Gearbest.com internetinėje parduotuvėje ir jis atkeliavo per 3 savaites.

Pakuotės viduje yra vaizdo registratorius, maitinimo adapteris, USB-microUSB laidas, papildoma 3M lipni juostelė, antistatinė plėvelė ir trumpa naudojimosi instrukcija anglų kalba.

„Alfawise“ registratoriaus išvaizda, valdymas ir galimybės

Registratorius turi dvi kameras ir vienu metu gali filmuoti tai kas vyksta automobilio priekyje bei automobilio salone. Pačių kamerų filmavimo kampas (pats kamerų modulis) yra reguliuojamas.

Čia taip pat turime 3 colių įstrižainės ir į prisilietimus reaguojantį ekraną bei atskirai pritvirtinamą GPS modulį, dėl kurio papildomai vaizdo įraše matysime automobilio važiavimo greitį bei koordinates.

„Alfawise“ palaiko FHD vaizdo kokybę, tai yra 1920 x 1080. Žinoma yra WiFi, tad galima vaizdo įrašus tiesiog peržiūrėti telefone esančioje programėlėje bei juos atsisiųsti.

„Naudojimasis (2:40 min.) Alfawise vaizdo registratoriumi yra patogus, nors čia ir turime į prisilietimus reaguojantį ekraną, o ne mygtukus.

Pats ekrano reagavimas ir jautrumas į duodamas komandas yra aukštumose.

Tad vaizdo registratoriuje galime perjungti kameras, kad filmuotų tik tai kas vyksta priekyje arba salone, bei įjungti abi kameras. Kiekvienos kameros užfiksuoti vaizdo įrašai yra saugomi atskiruose aplankuose.

Peržiūrėti ar atsisiųsti užfiksuotus vaizdo įrašus yra labai patogu ir paprasta.“

O šioje nuotraukoje galite matyti, jog „Alfawise“ vaizdo registratoriuje yra ir dar daugiau galimybių keisti nustatymus:

  • palaikoma 1080P ir 30 kadrų per sekundę filmavimo raiška – nėra galimybės jos keisti;
  • galima peržiūrėti GPS signalo stiprumą ir informaciją apie šalia esančius palydovus;
  • įjungti/išjungti garsą;
  • pasirinkti vaizdo įrašų trukmę;
  • keisti kalbą – „yra galimybė pasirinkti ir rusų kalbą, bet ji dar yra su klaidomis, tad geriau likti prie anglų kalbos“;
  • įjungti/išjungti judesio daviklį – „bet čia vaizdo registratorius turės nuolat būti prijungtas prie automobilio maitinimo“;
  • yra WDR – „ši funkcija leidžia pagerinti vaizdo įrašų kokybę. Kai šviečia saulė, sumažinimas apšviestų objektų ryškumas, o vakaro ir nakties metu vaizdas tampa ryškesnis“;
  • G-sensor – smūgių jutiklis;
  • įjungti/išjungti km/h rodymą; mikrofono garsą; WiFi ir t.t.

„Dash Cam Player“ programėlė ir jos suteikiamos galimybės

„Pirmiausiai reikia atsisiųsti šią programėlę, ją įsidiegti, pasirinkti tą WiFi tinklą prie kurio prisijungęs Alfawise registratorius ir po keleto akimirkų telefono ekrane jau matome tai, ką filmuoja registratorius.

Tad su programėle galime įjungti/išjungti filmavimą, fotografavimą, peržiūrėti įrašus ir nuotraukas, jas atsisiųsti juos iš vaizdo registratoriaus.

O kalbant apie nustatymus, tai čia viskas tas pats, kaip ir pačiame vaizdo registratoriuje, tik su telefonu juos valdyti ir keisti yra kiek patogiau.“

„Alfawise“ vaizdo įrašų pavyzdžiai ir palyginimas su „Xiaomi“ vaizdo registratoriumi

Testavimas prasideda nuo 4:58 min. ir apžvalgininkas teigia, kad į „Alfawise vaizdo įrašų kokybę tikrai verta pasižiūrėti.

Dienos metu fiksuojamas vaizdas yra labai kokybiškas, detalus ir ryškus.

Saloną filmuojanti kamera taip pat dirba labai gerai, netgi sakyčiau – puikiai. Galvojau, kad ji bus kur kas prastesnė – kas dažnai būna su tokio tipo registratoriais, turinčiais dvi kameras – bet šįkart kinai maloniai nustebino.

Toks vaizdo registratorius su puikia salono kamera labai tiks vairuotojams, vežantiems keleivius: taksi, autobusų, mikroautobusų ir panašaus transporto vairuotojams.

Visada matysite kas vyksta salone, o ir galima įžiūrėti kas dedasi už automobilio ir jo šonuose.

Be to, abejose kamerose veikia GPS ir rodomas automobilio greitis bei koordinatės, kas taip pat yra labai gerai.“

„Alfawise yra labai šaunus įrenginys ir dabar palyginkime jį su mano mylimu Xiaomi registratoriumi (6:18 min.).

Abiejų registratorių diafragma yra tokia pati – f/1.8, tačiau Alfawise turi geresnį Starvis jutiklį, kuris atsakingas už kokybiškesnį vaizdą nakties metu.

Tačiau kaip galite matyti iš mano pateiktų vaizdo įrašų, jis taip pat duoda pliusų ir dienos metu: užtikrinamas platesnis dinaminis diapazonas – šviesios vietos ne per daug šviesios, o objektai šešėliuose tampa ryškesni. Alfawise užtikrina detalesnį vaizdą, bet visas jo grožis atsiskleidžia nakties metu.“

„Nakties metu 6:57 min. vaizdo skirtumas kur kas didesnis.

Jei dar apšviestose vietose Xiaomi ir Alfawise registratoriai filmuoja plius minus panašiai, tai mažiau apšviestose ir visiškai tamsiose vietose Alfawise nugali be konkurencijos – Xiaomi registratorius nieko nemato arba mato labai prastai.“

„Jūs tik pažiūrėkite ką išdarinėja Alfawise registratorius visiškoje tamsoje.

Xiaomi praktiškai nieko nemato kas yra šalia kelio, o Alfawise sugeba matyti šalikelėje esančius automobilius ir net namus. Skirtumas tiesiog milžiniškas.

Jei jums tenka dažnai važinėti užmiesčio bei prastai apšviestais keliais, manau, kad vaizdo registratoriaus pasirinkimas yra akivaizdus.“

„Alfawise G70“ apžvalga ir palyginimas su „Xiaomi Yi Smart“

„Aš taip pat anksčiau išbandžiau ir kiek pigesnį Alfawise vaizdo registratorių, kuris yra kiek paprastesnis, bet taip pat turi superkondensatorių, palaiko WiFi, puikiai filmuoja nakties metu ir taip toliau.

O iš čia galite atsisiųsti ir patys savo kompiuteriuose peržiūrėti su Alfawise LS02 registratoriumi mano padarytus vaizdo įrašus.

Youtube, glaudindama vaizdo įrašus, šiek tiek pablogina pačią vaizdo kokybę, tad galėsite peržiūrėti originalius vaizdo įrašus.

Bendrai – Alfawise LS02 vaizdo registratorius yra fantastiškas. Labai rekomenduoju.“

Speciali akcija ir sąlygos

„Alfawise LS02“ vaizdo registratorius

  • Gearbest - nuo 67,73 €;
    • su nuolaidos kuponu ILALFA1014;
    • mažiausia kaina;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Xiaomi Yi Smart Dash Cam“:

  • Aliexpress - nuo 54,99 €;
    • 55 % nuolaida;
    • siuntimas į Lietuvą - 4,80 €.
 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (4)