Kas čia per daiktas? Kaip jį prijungti ir kaip jis veikia? Atrodo, kaip paprasta automobilinė relė, bet iš tikrųjų tai slaptas GPS sekiklis, su kuriuo galima net atjungti kuro padavimą vagystės atveju („Sinotrack ST-907“ apžvalga, testavimas, Video)  ()

Ar žinote kas yra GPS sekiklis ir kaip jį naudoti automobilyje? Kyla klausimai: ką toks daiktas daro, kaip veikia ir kokia iš jo nauda? Apie tai ir dar daugiau šioje išsamioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas teigia, kad pakuotėje yra labai išsami naudojimosi instrukcija.

„Galite būti visiškai ramūs. Naudojimosi instrukcija yra įvairiomis kalbomis ir joje surašyta visa reikalinga informacija, kaip šį daiktą prijungti, yra nubraižyta schema, kokias komandas palaiko Sinotrack ST-907 ir taip toliau. Tikrai viskas išsamu ir aišku.

Patį Sinotrack ST-907 daikčiuką sudaro dvi dalys. GPS sekiklis, kuris atrodo, kaip įprasta automobilinė rėlė. Bei turime kitą jo dalį, skirtą prijungti prie pačio automobilio.“

„Norint paruošti šį GPS sekiklį darbui, reikia nuimti jo dangtelį. Ir viršuje iškart matome GPS anteną.

Čia iškart rekomenduoju GPS sekiklį automobilyje taip ir pritvirtinti, kad GPS antena būtų nukreipta į viršų. Galima sekiklį pritvirtinti ir horizontaliai, bet dėl geresnio signalo geriau jau jį pritvirtinkite, jog GPS antena žiūrėtų į viršų.

Gerai ir tai, kad šis dangtelis tvirtai užsidaro – čia yra du fiksatoriai (0:58 min.).“

„Dar kas svarbu, kad čia įsideda ir nanoSIM kortelė. Jokių varžtų, jokių jungiklių, nieko panašaus. Įdėsite nanoSIM kortelę, duosite GPS sekikliui maitinimą ir jis pradės darbuotis.

Taigi, įdedame į GPS sekiklį nanoSIM kortelę, uždedame atgal dangtelį ir su tuo yra viskas baigta.

Beje, šio sekiklio apačioje yra du šviesos indikatoriai. Geltonai šviečiantis indikuoja GSM tinklą, o mėlynai, kad veikia GPS (2:20 min.).“

„Ir dar vienas svarbus momentas, kad šis GPS sekiklis gali dirbti ir be maitinimo. Jei kartais jis negaus maitinimo iš automobilio akumuliatoriaus – pastarąjį kas nors iš automobilio išims – tai šis GPS sekiklis dėka turimos baterijos dar galės darbuotis iki 3 valandų.

Tad parengtą GPS sekiklį belieka sujungti su jo kita dalimi ir tada jau duoti maitinimą.“

Apžvalgininkas nuo 2:35 min. plačiau papasakoja, kuris laidas yra už ką atsakingas ir kur jį reikėtų prijungti.

Tačiau visa ši informacija yra pateikta pakuotėje esančioje instrukcijoje bei ją galima puikiai matyti žemiau pateiktame paveiksle.

„Čia yra įdomus momentas, kad šį daikčiuką galima prijungti prie kuro padavimo sistemos ir jei kas nors iš jūsų pavogs automobilį – galėsite tiesiog iš savo telefone esančios programėlės ar SMS žinute nusiųsti komandą į šį GPS sekiklį ir jis iškart išjungs kuro padavimą.

Tai ne tik naudinga dėl kuro sistemos išjungimo, esant vagystės atvejui, bet tuo pačiu ir matysite programėlėje kada automobilis yra užvestas.

Galite ir nejungti prie kuro padavimo sistemos, tik svarbu, kad jis apskritai būtų prijungtas prie „pliuso“. Tada programėlėje matysite, kada automobilis užgesintas ir nejuda (raudonos spalvos indikatorius), užvestas ir stovi vietoje (pilkos spalvos indikatorius), bei kada juda (kitos spalvos indikatoriai).

Apskritai, šiame GPS sekiklyje yra daugybė funkcijų:

  • galima stebėti automobilio padėtį realiuoju laiku;
  • peržiūrėti dienos, savaitės, mėnesių informaciją;
  • nuvažiuotą atstumą;
  • kada ir kur automobilis stovėjo, važiavo;
  • nustatyti geo-tvoras, tai yra – jei automobilis išvažiuos už jūsų nurodytos teritorijos, gausite apie tai informacinį pranešimą;
  • yra greičio stebėjimas ir galima nustatyti tam tikrą greičio limitą, kurį viršijus – taip pat gausite pranešimą.

Funkcijų šiame GPS sekiklyje yra labai daug.“

Kaip gi prijungti šį „Sinotrack ST-907“ sekiklį, kaip jis veikia ir kokią informaciją galima matyti programoje?

Apžvalgininkas pademonstruoja, kaip šiam GPS sekikliui duoti maitinimą „ir kad man žiemos metu nereikėtų lįsti į automobilį, aš šį GPS sekiklį prijungiau tiesiog prie 3 baterijų sistemos (5:08 min.)“.

„Beje, čia yra svarbus momentas. Kai pirmą kartą šį GPS sekiklį prijungsite prie kuro padavimo sistemos, tai, kad galėtumėte ją kontroliuoti per programėlę, pirmą kartą kuro padavimo blokavimą įjunkite ir išjunkite duodami SMS komandą.

Jei to nepadarysite ir norėsite iškart kuro padavimą nuotoliniu būdu valdyti per programėlę, joje bus metamas pranešimas, jog yra klaida. Bet pirmą kartą tą padarius su SMS komandomis, toliau viskas bus gerai.

Taigi, kai GPS sekiklis prijungtas, belieka SMS kortelėje aktyvuoti internetą ir į telefoną atsisiųsti programėlę.“

Kaip aktyvuoti SIM kortelę?

„Pasiimate savo telefoną, surenkate GPS sekiklyje esančios SIM kortelės telefono numerį, žinutes lange įrašote 8030000 internet Internet Internet ir ją išsiunčiate. Viskas, internetas šioje SIM kortelėje yra aktyvuotas.

Pirmas internet žodis reiškia vartotojo vardą; antrasis Internet žodis yra slaptažodis, o trečiasis Internet žodis – APN prieigos taško pavadinimas Ukrainoje.“

Lietuvoje APN, žinoma, bus kitoks ir čia jau lengvai jį sužinosite interneto platybėse. Viskas priklausys nuo to, kokio operatoriaus SIM kortelę pasirinksite.

  • „Toliau telefone atsidarome įdiegtą SinoTrack programėlę;
  • pasirenkame SinoTracker serverį – šiam GPS sekiklio modeliui reikalingas būtent šis serveris, o jei įsigysite kitokį kompanijos sekiklį, tada junkitės prie kito serverio;
  • toliau suvedame vartotojo ID – jis užrašytas ant sekiklio korpuso;
  • ir suvedame standartinį slaptažodį 123456;
  • pasirenkame kalbą (anglų, rusų, prancūzų ar kt.);
  • spaudžiame „Enter“ ir viskas.

Jei GPS sekiklis įjungtas, jame aktyvuotas internetas, tada programėlės lange iškart matyti „Online“ užrašas. Jei „Offline“ - vadinasi, kad nusiuntėte neteisingą žinutę, neaktyvavote interneto ar tiesiog kortelėje nėra pinigų, sumokėti už duomenų perdavimą ir pan.

Jei viską padarėte teisingai, tada iškart galėsite programėlėje matyti savo automobilį ir peržiūrėti jo nuvažiuotą atstumą, kur jis buvo konkrečią dieną, kokie suveikė jutikliai ir buvo gauti pranešimai ir t.t. Visa informacija yra išsaugoma.

Taip pat programėlėje yra nustatymai ir nuotoliniu būdu galima užblokuoti/atblokuoti variklį. Belieka suvesti standartinį 123456 slaptažodį ir jį nusiųsti į GPS sekiklį (8:32 min.).“

Praktinis „Sinotrack ST-907“ bandymas

Toliau apžvalgininkas pasiėmė šį GPS sekiklį į automobilį ir su juo pasivažinėjo po miestą (8:57 min.).

„Sinotrack ST-907 prijungiau prie automobilio akumuliatoriaus ir įsijungiau telefone programėlę. Rodo, kad esu Online, programėlėje matau žemėlapį ir jame savo automobilio vietą. Tad viskas gerai.

Dar vienas įdomus momentas, kai išsiunčiame žinutę į GPS sekiklį, kad būtų užblokuotas variklis – jis variklį išjungs ne momentaliai, bet tą padarys per maždaug minutę laiko. Štai, kaip ši relė persijunginėja (9:18 min.).

Taigi, norėdami peržiūrėti visą nuvažiuotą atstumą ir visą kitą informaciją, kurią surinko GPS sekiklis, tą galite patogiai padaryti ir sinotracker.com interneto puslapyje.

Šiame puslapyje tereikės suvesti savo prietaiso ID – ant GPS sekiklio korpuso jis yra – ir galėsite peržiūrėti visą informaciją.“

„Šiame puslapyje galite peržiūrėti išsamias dienos, savaitės, mėnesio ar net metų ataskaitas. Visa informacija yra išsaugoma šiame serveryje.

Labai patogi naudotis ir duomenis peržiūrėti svetainė. Tiesiog galima pasižiūrėti kur konkrečiu laiku buvo jūsų automobilis, kokios tikslios koordinatės, ar jis važiavo, ar stovėjo vietoje, koks jo buvo greitis ir kt.

Taip pat tuo atveju, kai GPS sekiklis negaus maitinimo iš automobilio ir naudos savo bateriją, šiame žemėlapyje esantis automobilio indikatorius švies raudona spalva. Pateikiama tikrai daug informacijos. Šaunus daiktas.“

Speciali akcija

„Sinotrack ST-907“ GPS sekiklis:

  • Aliexpress16,20 €;
    • 13 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()