„Absoliutus duomenų perdavimo rekordas, super aukšti 3DMark testų rezultatai, Android ir OpenWRT(NAS) operacinės sistemos - tai yra vienas geriausių TV priedėlių, koks tik yra rinkoje ir pats geriausias, kokį tik esu išbandęs“ („Zidoo Z9S“ apžvalga, Video, iš Europos sandėlių)  (1)

„Zidoo Z9S galite vadinti TV priedėliu, multimedijos centru ar dar kaip nors kitaip, bet tai yra žvėriškai kietas daiktas. Išbandžiau pačius įvairiausius TV priedėlius, bet šis daiktas yra pats geriausias. Jis užima pačią pirmą mūsų reitingo vietą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Zidoo Z9S“ - „šitas daiktas yra pats geriausias, kokį tik esu išbandęs“

  • Šiuo metu jis kainuoja 143,84 €;
  • taikomas 4JDE4N7U nuolaidos kuponas;
  • 1,48 € už pristatymą į Lietuvą;
  • iš Europos sandėlių ir pristatys vos per 2-7 dienas.

Apžvalgininkas yra išbandęs labai daug įvairių TV priedėlių, tačiau naujasis „Zidoo Z9S“ įrenginys jam paliko itin didelį įspūdį.

Tai yra TV priedėlis, bet šį „Zidoo Z9S“ įrenginį netgi labiau reikėtų laikyti medijos centru. Jo pagrindinė užduotis yra suteikti galimybę žiūrėti maksimalios raiškos vaizdo įrašus.

Žinoma, „Zidoo Z9S“ užtikrina kur kas daugiau galimybių, apie kurias visas papasakoja štai šis apžvalgininkas.

Jis „Zidoo Z9S“ įrenginį aptaria labai detaliai ir pateikia išsamius testų rezultatus, tad čia pateiksime esminius „Zidoo Z9S“ momentus.

Techninės „Zidoo Z9S“ savybės

„Zidoo Z9S“ yra aliuminio korpuso, ir dvi išorines antenas turintis įrenginys. Jis palaiko WiFi (802.11 a/b/g/n/ac 2x2 MIMO 867Mbps); Bluetooth 4.1; turi standartinę interneto RJ-45 jungtį (10/100/1000Mbps) bei daugybę kitų jungčių: USB3.0, USB2.0, 3.5 mm, HDMI ir t.t.

Prie šio daikčiuko netgi galima prijungti išorinius kietuosius diskus ir atmintukus.

„Zidoo Z9S“ darbuojasi su Android 7.1 ir OpenWRT(NAS) operacinėmis sistemomis. Apie pastarąją apžvalgininkas atsiliepia labai teigiamai ir tvirtina, kad jos suteikiamų galimybių yra neįtikėtinai daug.

Taip pat didžiausi „Zidoo Z9S“ privalumai pasireiškia, kai kalba pasisuka apie technines galimybes, kaip kad 16 GB eMMC vidinės atminties ir 2 GB operatyviosios atminties.

Atskiro žodžio yra verti ir palaikomi vaizdo įrašų atkūrimo formatai: HDR, 10-bit’ų HEVC/H.265 iki 4K@60fps,VP9 iki 4K@60fps, H.264 iki 4K@24fps.

„Zidoo Z9S“ apžvalga

Pagrindiniai „Zidoo Z9S“ akcentai

„Zidoo Z9S yra tiesiog puikus TV priedėlis ar multimedijos centras. Jį galima vadinti įvairiai, bet čia labai šaunus daiktas.

Tai yra puikiai žinomo ir labai sėkmingo Zidoo X9S naujoji pamaina. Zidoo Z9S atkeliauja su naujesniu Realtek RTD1296 procesoriumi, naujesne operacine sistema, su net dviem SATA jungtimis ir milžiniška funkcijų bei įvairių galimybių gausa, kurių tiesiog nerasite kituose TV priedėliuose.

Pradėkime nuo to, kad Z9S įrenginyje turime 4 branduolių Realtek procesorių su iki 1,4 GHz siekiančiu dažniu. Ir nepaisant to, kad tai nėra patys žvėriškiausi techniniai duomenys rinkoje, tačiau sintetiniuose 3DMark testuose Z9S surenka net 6136 taškus. Kitaip tariant, toks rezultatas yra didesnis, nei 95 proc. kitų rinkoje esančių TV priedėlių.

Iš esmės Z9S nėra skirtas žaisti žaidimams. Žinoma, tą daryti galima ir mes su juo išbandėme žaidimus, bet Z9S yra skirtas išnaudoti išmaniojo tinklo galimybes ir labai sklandžiai peržiūrėti visus vaizdo įrašus.

Z9S taip pat turi 2 GB operatyviosios atminties ir 16 GB vidinės. Prie Z9S galima prijungti išorinius kietuosius diskus bei atmintukus, kurie gerokai išplės vidinę atmintį. Prie kitų mano testuotų TV priedėlių dažniausiai tokios galimybės nėra ir tai tampa rimta problema, kai norisi atsisiųsti kokį žaidimą ir panašiai. Prie Z9S prijungiau 1 TB talpos kietąjį diską ir viskas veikia puikiai.

Tik nesibaiminkite dėl 2 GB RAM. Tai gali atrodyti mažoka, lyginant su konkurentais, bet pilnai užtenka atlikti net ir sudėtingiausioms užduotims.

Zidoo kompanijos įrenginiai visada garsėjo puikiu darbu bei labai gera optimizacija ir Zidoo Z9S yra ne išimtis.

Dar vienas didelis Z9S privalumas yra jų OpenWRT (NAS) sistema suporuota su Android 7.1. Kas ta OpenWRT? Tai yra papildomai įdiegta operacinė sistema, kuri ir suteikia milžinišką kiekį galimybių. Pavyzdžiui, čia netgi galima pasidaryti namų medijos serverį. Jums nereikės įsigyti papildomos įrangos, kad galėtumėte tai turėti.

Čia ir Apple gerbėjai galės turėti iTunes serverį ir prieiti prie specialiai iOS įrenginiams skirto turinio. Yra netgi vadinamoji Apple Time Machine. Trumpai tariant, norint aptarti visas OpenWRT suteikiamas galimybes – reikėtų atskiros apžvalgos, bet ir šioje sužinosite pačius pagrindinius momentus.

Z9S turi daugybę pliusų. Palaikomas itin didelis WiFi duomenų perdavimo greitis ir prie 5 GHz turime iki 300 Mbps duomenų atsisiuntimo bei išsiuntimo rezultatą. Absoliutus rekordas. Iš visų mano turimų tokio tipo įrenginių aš dar nesu matęs panašių rezultatų.

Be to, šį daiktą galima naudoti ir 5 GHz WiFi tinklo aprėpties išplėtimui. Prie Z9S prijungėte interneto laidą, aktyvavote WiFi 5 GHz ir signalo perdavimas tapo stipresnis bei apims didesnį kambario plotą.

Kitas didelis naujo modelio privalumas, kad jis dabar jau gali transliuoti 4K/60fps formato Youtube esančius vaizdo įrašus. Ir tai yra labai puikus dalykas, kurio itin trūko ankstesniame modelyje.

Taip pat Z9S puikiai atkuria duomenis iš atmintukų ir kietųjų diskų. Ir šiuos testavimų rezultatus taip pat parodysiu šioje apžvalgoje.

Būtina paminėti ir labai prašmatnią Z9S išvaizdą. Metalinis korpusas yra tiesiog nuostabus – jį labai malonu liesti.

Kalbant apie kitas Z9S galimybes, tai čia galima drąsiai žiūrėti didžiausios apimties filmus Online režimu. Taip pat vos tik prijungsite šį įrenginį prie savo televizoriaus, automatiškai bus aktyvuotas HDR su 12 bit’ų ir taip bus nuolat. Čia aišku ir jūsų televizorius turi palaikyti HDR.

Taip pat Z9S automatiškai keičia kadrų per sekundę dažnį ir tuo pačiu skiriamąją ekrano gebą. Palaikomas ir 3D. Tiesiog puikūs gamintojo sprendimai.

Yra ir daugybė galimybių su garso valdymu – čia jau iš anksto yra įdiegta daugybė garso dekodavimo kodekų.

Kalbant apie Z9S įšilimą, tai ir prie pačių sudėtingiausių užduočių šis įrenginys išlieka ganėtinai vėsus. Žinoma, prie intensyvių žaidimų jau turime aukštesnę temperatūrą, bet dar kartą primenu, jog šis įrenginys iš principo ir nėra sukurtas žaisti žaidimams. Tad ir gamintojas nedarė aktyvios aušinimo sistemos.

Patys žaidimai leidžiami labai sklandžiai ir štai „Tankus“ aš žaidžiau prie 50fps, nors ir tą drąsiai galima daryti prie 60fps.

Galiausiai norisi paminėti ir valdymo pultelį. Nors tai ir ne vadinamoji „oro pelė“ ir čia nėra valdymo balsu galimybės, tačiau šis firminis Zidoo valdymo pultelis užtikrina visas reikiamas valdymo galimybes.

Čia netgi yra 4 programuojami mygtukai ir juos galima užprogramuoti, kad atliktų tam tikrus veiksmus ar paleistų konkrečias programėles.

Mygtukai į paspaudimus reaguoja labai gerai, pultas didelis, patogus naudotis. Tiesiog puikiai pagamintas daiktas.

Man taip pat labai patinka, kad Zidoo Z9S yra HDMI In ir Picture in Picture režimas. Jūs galite įrašyti ar transliuoti vaizdo įrašus ir naudotis Miracast, Broadcast, Unicast. Įdomios galimybės ir daug kam gali patikti tai, kad tiesiog į kietąjį diską galima įrašyti kokią nors vaizdo transliaciją.

Ir visą tai įvertinus, Zidoo Z9S kaina yra netgi labai patraukli. Čia tas variantas, kai: nusipirkau – ir daugybei metų užmiršau. Tokio daikto jums ilgam užteks.“

„Zidoo Z9S“ išpakavimas

Nuo 8:44 min. apžvalgininkas pademonstruoja kokioje pakuotėje atkeliauja „Zidoo Z9S“, kas yra jos viduje ir išsamiai aptariamos techninės įrenginio specifikacijos.

„Aviacijoje naudojamo aliuminio korpusas. Graži tekstūra. Z9S dizainas yra superinis (10:08 min.).“

Tad pakuotėje be pačio „Zidoo Z9S“ įrenginio dar rasime nuotolinio valdymo pultelį, HDMI laidą, maitinimo adapterį ir naudojimosi intrukciją.

Programinis testavimas

Praktinis „Zidoo Z9S“ testavimas prasideda nuo 11:50 min. ir čia apžvalgininkas aptaria visus programinius įrenginio privalumus ir galimybes:

  • navigacija po meniu veikia labai sklandžiai;
  • galima peržiūrėti orus, nurodyti skirtingus miestus – viskas padaryta labai gražiai (12:10 min.). „Aš pirmą kartą tokias galimybes matau TV priedėlyje.“;
  • galima peržiūrėti visas įdiegtas programėles;
  • yra medijos centras – „firminis Zidoo medijos centras, kur galima peržiūrėti visus vaizdo įrašus“;
  • „Home Theater 2.0“ taip pat galima iš atmintuko ar prijungto kietojo disko žiūrėti vaizdo įrašus;
  • „Cleaner“ galima išvalyti talpyklą, įdiegti APK failus, nustatyti automatinio paleidimo parinktis ir t.t. - „labai šauniai realizuota programa“;
  • TV priedėlio blokavimas – tai iš esmės yra „tėvų kontrolė“;
  • „Google Chrome“ naršyklė;
  • galime pridėti ir išimti iš pagrindinio lango programėles;
  • iš anksto yra įdiegtos visos reikalingos programėlės: „Google Play“, „Google Maps“ bei kitos + firminės „Zidoo“ kompanijos programėlės;
  • yra galimybė programuoti nuotolinio valdymo pultelio mygtukus (13:50 min.) ir „man ši galimybė labai patinka. Net nereikia tos „oro pelės“, kai taip puikiai veikia šis valdymo pultelis ir galima vieno mygtuko paspaudimu aktyvuoti reikiamą funkciją ar programą“;
  • palaikomi programiniai atnaujinimai;
  • yra „Control Center“ (15:00 min.) ir „čia nuskenavus QR kodą galima tiesiog savo išmaniuoju telefonu valdyti šį TV priedėlį. Labai šauni funkcija ir net nereikia diegti jokių programėlių. Puikiai realizuota idėja“.

Nuo 16:50 min. apžvalgininkas pereina per pagrindinius „Zidoo Z9S“ nustatymus ir pademonstruoja, jog:

  • galima perjungti kadrų per sekundę dažnį bei ekrano rezoliuciją;
  • „Bookmarks“ leidžia filme uždėti žymą - „labai patogus dalykas. Iš naujo įjungus filmą automatiškai galima jį žiūrėti nuo ten, kur baigėme“;
  • pasirinkti kalbą ir subtitrų kalbą;
  • „Stream player“;
  • „3D forcing 2D“ - galima 3D formato vaizdo įrašą pakeisti į 2D formatą;
  • keisti raišką nuo 480p iki 3840 x 2160p 60Hz;
  • „Color settings“ keisti bit’ų skaičių ir kt. - „jei jūsų televizorius palaiko HDR, tai ir bus palaikymas iki 12 bit’ų. Taip pat yra 8 ir 10 bit’ų palaikymas“;
  • galima HDR konvertuoti į SDR;
  • yra galimybės valdyti HDMI-out ir SPDIF-out nustatymus;
  • tinklo nustatymai: WiFi, Bluetooth, Ethernet bei kt. (22:31 min.) - „beje, žaidimų pultelis Bluetooth ryšiu labai greitai prijungiamas prie šio priedėlio. Ženkliai greičiau nei prie ankstesnių modelių“;
  • „Portable hotspot“ - „tai yra fantastiška galimybė (23:05 min.). Jei iki Z9S priedėlio ateina interneto laidas ir turite 1000 megabitų, tada galite įjungti 2.4 arba 5 GHz WiFi ir taip išplėsti WiFi signalo aprėptį savo namuose. Tiesiog nuostabi funkcija, kurią labai retai aptiksite TV priedėliuose. Tik nepainiokite, Z9S nėra maršrutizatorius“;
  • nustatyti laiką, po kurio „Z9S“ automatiškai išsijungs;
  • atnaujinti programinę įrangą;
  • HDMI Rx Version (1.4 ir 2.0), HDMI CEC - „jį bandžiau su LG televizoriais ir viskas veikia puikiai“, ekrano nustatymai, ir t.t.

Kiti „Zidoo Z9S“ testai ir jų rezultatai

  • Temperatūra. Nuo 25:30 min. apžvalgininkas aptaria „Zidoo Z9S“ CPU temperatūrą ir atlieka kitus įrenginio testavimus: 

„toks procesorius yra gana karštas, tad neišsigąskite matydami šią temperatūrą – ji yra absoliučiai normali. Be to, metalinis korpusas ir esanti aušinimo sistema veikia tikrai gerai.

Ir kad galutinai išsklaidytume abejones dėl temperatūros – atlikime CPU throttling testą (26:02 min.). Jis parodė, kad buvo keletas tam tikrų mažiau sėkmingų akimirkų, tačiau bendrai darbas vyko sklandžiai: išnaudota iki 93 proc CPU pajėgumų ir temperatūra pakilo maksimaliai iki 83 laipsnių.

Tai yra visiškai normalus rodiklis galingajam Realtek 1296 procesoriui. O įprastai darbuojantis Zidoo Z9S temperatūra siekia apie 55-69 laipsnius“;

  • Techniniai parametrai. Nuo 26:50 min. apžvalgininkas aptaria kitus TV priedėlio techninius parametrus: vidinę atmintį, operatyviąją, vaizdo plokštę, vaizdo bei garso kodekus ir t.t. - „Z9S palaiko ir 4K/60fps, ir Dolby Digital, ir DTS ir t.t.“;
  • Duomenų perdavimo greitis (29:00 min.). Esant 5 Ghz: duomenų atsisiuntimo greitis siekia 271 Mbps, o išsiuntimo – 293 Mbps; RJ45 jungtį: atitinkamai 797 ir 779 Mbps; 2,4 Ghz: 56,4 ir 67,1 Mbps. „Tiesiog nerealūs duomenys, kurie viršija daugelio TV priedėlių galimybes ir reiškia, kad galime drąsiai Online režimu žiūrėti 4K raiškos vaizdo įrašus“;
  • HDMI IN (29:40 min.) leidžia į tinklą transliuoti vaizdo įrašą ir čia galima rinktis vaizdo raišką, picture in picture (PIP) režimą ir t.t.“;
  • nuo 31:38 min. apžvalgininkas aptaria „OpenWRT“ sistemos galimybes ir tvirtina, kad „norint čia viską detaliai aptarti – reikėtų kokių dviejų valandų. Bet esminis dalykas daugeliui yra tas, kad čia galime aktyvuoti NAS Services esančius DLNA, Samba, iTunes, FTP, Time Machine, Arial Settings ir BitTorrent serverius“.

„Zidoo Z9S“ multimedijos galimybės, žaidimų testavimas ir dar daugiau

Multimedijos galimybės pademonstruojamos nuo 34:00 min. ir paleidžiami įvairaus formato vaizdo įrašai. Iš apžvalgos matyti, kad „Zidoo Z9S“ puikiai veikia, kad ir kokio dydžio bei raiškos vaizdo įrašas bebūtų:

  • „keliaujame į Media Center, pasileidžiame 4K vaizdo įrašą ir tiesiog mėgaujamės. Zidoo Z9S tiesiog nuostabiai rodo 4K raiškos vaizdo įrašus“;
  • iš atmintuko šis TV priedėlis taip pat transliuoja 4K raiškos vaizdo įrašus (34:40 min.) „jau net nekalbant, kad iš HDD disko jam leisti vaizdo įrašus taip pat nekyla jokių problemų. Ir čia noriu atkreipti dėmesį, kad žiūrint 4K – Z9S darbinė temperatūra siekė 71 laipsnius, o tai yra gerokai mažesnė, nei jis gali ištverti“;
  • iš kietojo disko paleidžiami 4K vaizdo įrašai nuo 36:13 min;
  • Youtube (36:39 min.) taip pat veikia šiame priedėlyje puikiai ir galime žiūrėti 4K/60fps vaizdo įrašus - „viskas čia veikia tiesiog idealiai“;
  • „štai man labai norisi išbandyti torentų filmus Online režimu ir pažiūrėti, kaip gi tokiu atveju darbuojasi Z9S (37:47 min.).“ Apžvalgininkas pasirenka 64GB dydžio 4K filmą ir jį paleidžia.
    „Po 64GB dydžio filmo žiūrėjimo Online režimu – man išvis dingo bet kokios, kad ir minimaliausios abejonės šiuo įrenginiu. Jis darbuojasi puikiai, o ir temperatūra esant tokioms didelėms apkrovoms išliko normali (iki 79 laipsnių)“;
  • „žiūrėti įprastos televizijos kanalus su šiuo TV priedėliu taip pat yra labai malonu (40:22 min.)“;
  • 3DMark testų rezultatai (40:47 min.) yra super aukšti. „6136 balai – tai yra vienas aukščiausių rezultatų, kuriuos aš mačiau per pastaruosius mėnesius“;
  • „su šiuo TV priedėliu taip pat galima žaisti žaidimus, nors ir Realtek RTD1296 nėra skirtas būtent šiam reikalui, bet tą daryti tikrai galima (41:13 min.). Bendrai, žaisti žaidimus su Z9S yra šventvagystė. Šis daiktas skirtas žiūrėti fantastiškos kokybės vaizdo įrašus ir išnaudoti kitas tinklo galimybes, bet – jei tik yra noras – ir žaidimus tikrai galima žaisti. Procesorius su tokia užduotimi susidoroja puikiai, o ir temperatūra nepakyla aukščiau 75 laipsnių, kas yra labai gerai. Išėjus iš žaidimo ji iškart nukrenta iki 64 laipsnių“.

Išvados

„Po visų testų galiu drąsiai sakyti, kad tai yra vienas geriausių TV priedėlių, koks tik yra rinkoje. Čia yra viskas, ko tik galima tikėtis iš tokio prietaiso.

Su juo galima drąsiai žiūrėti pačios aukščiausios kokybės vaizdo įrašus, žaisti žaidimus ir t.t. Tiesiog gausybė puikiai veikiančių funkcijų ir tikrai priimtina kaina.

Už tokią kainą jūs tikrai nerasite kito tokio funkcionalaus TV priedėlio. Tarp mūsų daugybės išbandytų TV priedėlių – Zidoo Z9S užima pirmą vietą.“

Geekbuying taip informuoja ir apie dar keletą labai įdomių įrenginių ir jiems taikomų puikių nuolaidų.

„Beelink Gemini X55 Ultimate“ mini kompiuteris

  • Šiuo metu jis kainuoja 206,77 €;
  • taikomas 4JDE9RX2 nuolaidos kuponas;
  • 1,48 € už pristatymą į Lietuvą;
  • iš Europos sandėlių ir pristatys vos per 2-7 dienas.

Už tokią kainą, tai yra vienas galingiausių mini kompiuterių rinkoje. „Beelink Gemini X55 Ultimate“ pasižymi puikiomis techninėmis specifikacijomis ir galimybėmis.

„Beelink Gemini X45 Premium“ mini kompiuteris

  • Šiuo metu jis kainuoja 170,81 €;
  • taikomas 4JHDRQ5H nuolaidos kuponas;
  • 1,48 € už pristatymą į Lietuvą;
  • iš Europos sandėlių ir pristatys vos per 2-7 dienas.

„Beelink Gemini X45 Premium“ truputi nusileidžia savo galingesniam „X55“ broliukui, tačiau daugeliu aspektų išlaiko tas pačias šaunias savybes.

„Beelink BT4 Intel Atom x5-Z8500“ mini kompiuteris

  • Šiuo metu jis kainuoja vos 105,18 €;
  • taikomas 4JZI9MZR nuolaidos kuponas;
  • 1,48 € už pristatymą į Lietuvą;
  • iš Europos sandėlių ir pristatys vos per 2-7 dienas.

„Beelink BT4 Intel Atom x5-Z8500“ mini kompiuteris yra puikus pasirinkimas siekiantiems maksimaliai sutaupyti.

Jis kainuoja kone dvigubai pigiau, nei aukščiau aptarti modeliai, tačiau taip pat pasižymi geromis techninėmis savybėmis ir kompaktiškesniu dizainu.

Intel Atom x5 - Z8500 procesorius, Windows 10 operacinė sistema, 2,4 Ghz ir 5 Ghz, Bluetooth 4.0, HDMI, RJ-45, USB ir kitos jungtys bei iki 4K vaizdo raiškos palaikymas. Kaip už tokią kainą - tikrai geras variantas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai (1)