„Turintiems didelius langus – tai yra tiesiog nepakeičiamas įrenginys“: išbandė geriausiai AliExpress vertinamą bei įvairių paviršių valymui tinkamą „Xiaomi“ langų valymo robotą ir liko nustebęs tuo, ką jis sugeba („Xiaomi Bobot WIN3060“ apžvalga, rekordinis atpigimas, Video, Lenkijos sandėlio papildymas 2021-03-12)  (2)

„Šiandien išbandysime protingąjį Xiaomi langų valymo robotą – Bobot WIN3060. Taip, pavadinimas kiek juokingas, bet tai ką sugeba šis daiktas – mane labai nustebino.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija

„Xiaomi Bobot WIN3060“ langų valymo robotas:

„Xiaomi Bobot WIN3060“ langų valymo robotas yra spėjęs užsitarnauti pirkėjų pasitikėjimą ir sulaukęs daugybės pagyrų. Verta pastebėti, jog tai geriausią reitingą turintis stačiakampio formos langų valymo robotas visame AliExpress - jis siūlomas keliose  AliExpress parduotuvėse ir visur reitingas svyruoja nuo 4.9 iki 5 balų. 

Vien oficialioje Aliexpress parduotuvėje šį langų valymo robotą jau įsigijo daugybė pirkėjų, kurie labai giria šį įrenginį ir jam duoda 4,9 balus iš 5 galimų.

Be puikaus veikimo ir kitų šaunių funkcijų, pirkėjai pažymi ir labai gerą šio įrenginio kainą.

Šiuo metu jį galima įsigyti už 174,12 eurus ir iš Lenkijos sandėlio į Lietuvą jis bus pristatytas per 2-5 dienas.

 

Taip pat verta pažymėti, kad dideliems vitrininiams langams tokie robotai yra geriau, nei pigesni ovalios formos, kuriuos aprašėme seniau.

Stačiakampio formos robotai juda greičiau, valo didesnį plotą, geriau orientuojasi didesnėje erdvėje ir svarbiausia - turi atidirbtą programinį valdymo algoritmą

Na, o dabar pasižiūrėkime detaliau, ką gi sugeba šis langų valymo robotas ir ką apie jį sako apžvalgininkas.

Jis apžvalgą pradeda nuo pakuotės ir tvirtina, kad „Bobot WIN3060 atkeliauja labai simpatiškoje pakuotėje. Priekyje pavaizduotas pats robotas, surašytos esminės jo funkcijos, o nugarėlėje – techninės specifikacijos.

Pakuotės viduje randame išsamią naudojimosi instrukciją, buteliuką su valymo skysčiu, 4 prie roboto pritvirtinamas mikropluošto šluostes, 4 metrų ilgio saugos lyną su karabinu, maitinimo laidą su adapteriu, nuotolinio valdymo pultelį su dviem baterijomis ir patį Bobot WIN3060 robotą.

 

Mano atveju jis yra juodos spalvos, bet galima rinktis ir baltos spalvos modelį.“

„Robotas sveria 1,35 kg, yra 250 x 250 x 97 mm išmatavimų, 75W galios, turi integruotą 600 mAh talpos bateriją ir darbo metu skleidžia iki 65 dB garsą.

Korpusas pagamintas iš ABS plastiko ir viršuje turime tvirtą rankeną. Su ja labai patogu paimti ir laikyti bei į kitą vietą nunešti šį robotą.

Be to, pačioje rankenoje yra integruotas įjungimo/išjungimo mygtukas. Protingas sprendimas – taip yra labai patogu robotą valdyti. Šis mygtukas šviečia skirtingomis spalvomis, kai yra įkraunama roboto baterija.“

„Kairiojoje roboto pusėje yra maitinimo jungtis ir čia pritvirtinamas apsauginis roboto lynas. Pastaroji jį apsaugos tais atvejais, jei jis kartais netyčia nukristų nuo paviršiaus.“

„Pats roboto pagrindas turi šiokio tokio laisvumo (1:02 min.) ir tai yra labai gerai – robotas dar geriau prilimpa prie vertikalių paviršių.

Čia taip pat turime lipnius paviršius, prie kurių priklijuojamos valymo šluostės. Na, o centre turime siurblį, kuris atsakingas už tai, kad robotas priliptų prie lango ir laikytųsi.

Tuo pačiu čia yra įtaisytas ir už roboto judėjimą atsakingas mechanizmas bei indikatorius, kuris leidžia robotui suprasti kada darbas yra baigtas.“

„Bobot WIN3060“ testavimas

 

„Pirmiausiai ant roboto uždedame valymo šluostę (1:45 min.), tada prie roboto prijungiame maitinimo laidą ir taip pat prijungiame saugos lyną – be jo mūsų robotas niekur nejudės. Šį lyną, žinoma, prie ko nors pritvirtinkite.

Tada ant roboto pagrindo esančią mikropluošto šluostę sudrėkiname su pakuotėje esančiu valymo skysčiu, namuose turimu kokiu skysčiu ar tiesiog vandeniu.“

„Tuo pačiu dar galima šiek tiek sudrėkinti patį lango paviršių. Ties ta vieta, kur pritvirtinsite robotą. Na ir viskas. Belieka pritvirtinti prie lango šį robotą ir jį įjungti.

Paspaudžiame įjungimo mygtuką ir jį palaikome porą sekundžių – jis pradės šviesti mėlyna šviesa – ir dar po poros sekundžių robotas visiškai įsijungs ir jau galima jį paleisti. Bobot WIN3060 pasirengęs darbui.

Robotas užtikrina galingą prisisiurbimą – 2000Pa – tad jis prie lango laikosi prikibęs tvirtai. Vargiai kas nors be jūsų sugebės jį atplėšti nuo valomo paviršiaus.

Taigi, kai robotas įjungtas – belieka trumpai spustelėti mygtuką ir aktyvuojamas automatinis valymo režimas (2:32 min.).

Dėka roboto šonuose esančių daviklių, jis pats susiranda kur yra lango kraštas, ir taip nustato optimaliausią valymo režimą. Pastarųjų čia yra trys: automatinis, N bei Z judėjimas.“

 

„Kai įjungtas automatinis režimas, robotas 1 m2 plotą išvalo per maždaug 2 minutes.

Taip pat robotas periodiškai imituoja rankinį langų valymą. Jis juda tokiais trumpais pasisukimais. Atrodo labai juokingai – robotas itin stengiasi darbą atlikti maksimaliai gerai (2:54 min.).

Patį robotą galite valdyti pakuotėje esančiu nuotolinio valdymo pulteliu: keisti valymo režimus, nuotoliniu būdu valdyti roboto judėjimą ir taip keisti judėjimo trajektorijas.

Be to, Bobot WIN3060 galima valdyti ir su išmaniajame telefone įdiegta programėle. Tereikės nuskenuoti instrukcijoje esantį QR kodą, atsisiųsti programėlę bei ją įsidiegti.

Ir taip telefone turėsite visas tas pačias valdymo galimybes, kurias suteikia ir įprastas nuotolinio valdymo pultelis.“

„Robotas turi integruotą 600 mAh talpos bateriją, kuri įkraunama maždaug per valandą laiko. Tačiau atkreipiu dėmesį, kad ši baterija yra skirta tik tam, kad nutrūkus elektros tiekimui – robotas nenukristų ir toliau laikytųsi prikibęs prie lango.

Jei dings elektra, robotas nustos valyti paviršių, sustos vienoje vietoje, pradės skleisti garsinį signalą (3:35 min.), mirksės įjungimo mygtukas ir savęs išlaikymui robotas naudos baterijos energiją. Jos užteks iki 40 min.

 

Jei per šį laiką robotas negaus elektros energijos ir jo nenuimsite nuo lango ar kito paviršiaus, jis nukris. Štai tam ir reikalingas saugos lynas, kuris atlaiko iki 150 kg. Jis apsaugos, kad robotas nenukristų kam nors ant galvos ir, kad nesudaužytumėte pačio roboto.

Bobot WIN3060 dirba gana tyliai, bet kai dingsta elektra – tas jo skleidžiamas garsinis signalas yra tikrai garsus.

Šį robotą galima naudoti ne vien tik langų valymui, bet ir įvairių medinių paviršių, dengtų plytelėmis, stiklinių vonios kabinų ir panašiai.“

„Be to, robotas automatiškai nustato ant kokio paviršiaus yra ir taip pasirenka tinkamiausią prisisiurbimo galią.

Bobot WIN3060 yra neišrankus valymo skysčiui. Galima naudoti patį įvairiausią skystį. Svarbiausia, kad jo nepatektų į patį robotą. Taip pat šį skystį gali purkšti tiesiai ant lango.

Na ir žinoma – nenaudokite roboto, kai lauke lyja.

Mažiems langams toks įrenginys gal ir nėra geriausias variantas, bet turintiems didelius langus – tai yra tiesiog nepakeičiamas įrenginys. Ir kuo didesniame aukštyje gyvenate, tuo Xiaomi Bobot WIN3060 langų valymo robotas tampa naudingesnis.“

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (2)