„Ši kamera yra verta kiekvieno sumokėto euro: Reolink yra labai kokybiškų kamerų gamintojas, o šis modelis vertas 5 balų iš 5 - tai, kaip ji filmuoja, už tokią kainą nesu matęs jokios kitos kameros“ („Reolink E1 Pro“ apžvalga, Video)  ()

„Šiandien išbandysime pasisukančią, namų ir ne tik stebėjimui skirtą Reolink E1 Pro kamerą. Ji yra šiek tiek brangesnė, palyginus su įprastomis kiniškomis stebėjimo kameromis, bet juk kokybė ir turi kainuoti daugiau. Ir Reolink E1 Pro yra verta kiekvieno sumokėto euro.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apžvalgininkas tvirtina, kad „Reolink E1 Pro“ stebėjimo kamerą pirko Aliexpress, iš oficialaus „Reolink“ pardavėjo:

„Reolink E1 Pro kamera iki manęs atkeliavo per 3 savaites. Kokybiškai supakuota ir pati kamera yra stilingoje juodos spalvos dėžutėje.“

Ant tos dėžutės surašytos ir kelios pagrindinės šios kameros techninės savybės:

  • Tai yra 4MP kamera,
  • pasisukanti vertikaliai ir horizontaliai,
  • palaikanti 2.4/5GHz WiFi ryšį,
  • turi mikrofoną bei garsiakalbį, tad per ją galima kalbėtis su šalia esančiu žmogumi,
  • palaiko SD atminties kortelę bei duomenis įrašinėja į „debesį“ bei vaizdo registravimo įrenginį,
  • realiuoju laiku informuoja apie įsibrovėlius ir kt.

Štai čia pateikiamos visos „Reolink E1 Pro“ kameros techninės specifikacijos.

„Kaip ir visada, taip ir šios kameros atveju turime labai gausų pakuotės turinį: išsami naudojimosi instrukcija, pritvirtinimui skirti priedai, maitinimo adapteris, pati kamera ir kt.“

„Kas man patinka Reolink produktuose, tai ne tik puiki produktų pagaminimo kokybė, bet ir techninė dalis.

Reolink E1 Pro kamera pagaminta iš aukščiausios kokybės medžiagų. Kamera puikiai pasisuka į visas puses ir tą daro lengvai, užtikrintai ir labai sklandžiai.

Bendrai, 5 balai iš 5. Reolink ir toliau laiko užkėlusi savo produktų kartelę labai aukštai.“

„Reolink E1 Pro kamera horizontaliai pasisuka 355 laipsnių kampu, o vertikaliai geba pasisukti 55 laipsnių kampu.

Po kameros objektyvu yra microSD kortelei skirta vieta ir čia galime įdėti iki 64GB talpos kortelę. Tuo pačiu čia rasime ir Reset mygtuką, kuriuo, esant reikalui, galima perkrauti kamerą.

Horizontalus kameros matymo kampas siekia 80 laipsnių, vertikalus – 42 laipsnius. Čia turime 4MP (2560 x 1400) su F/2.0 diafragma kamerą, kuri palaiko ir naktinį matymą.

Kameros pagrindas turi 3 silikonines kojeles, tad ją galima pastatyti ant bet kokio paviršiaus arba su pakuotėje esančiu priedu pritvirtinti prie sienos, lubų, baldų ir ten, kur tik jums reikia.“

Kaip pirmą kartą įjungti ir paruošti darbui „Reolink E1 Pro“ kamerą?

„Įdedame į kamera atminties kortelę, prijungiame prie elektros tinklo ir laukiame kol kamera įsijungs – išgirsite angliškai kalbantį moterišką balsą.

Tuo pačiu būtina į telefoną atsisiųsti bei įsidiegti Reolink programėlę, ją paleisti ir prisiregistruoti.

Tada programėlėje spaudžiame „+“ ženkliuką ir telefonu nuskenuojame ant kameros apačios esantį QR kodą.

Toliau spaudžiame kamerą prijungti prie WiFi tinklo ir suvedame reikalingus prisijungimo kodus.

Telefone atsiranda QR kodas, kurį parodome Reolink kamerai ir palaukiame, kol moteriškas balsas praneš, jog viską atlikote sėkmingai.

Belieka užbaigti kameros prijungimą prie namuose turimo WiFi maršrutizatoriaus: sugalvoti kameros pavadinimą ir prisijungimo prie jos slaptažodį. Dėl saugumo sumetimų.

Štai ir viskas. Jau galite pilnai naudotis Reolink E1 Pro kamera ir jos suteikiamomis galimybėmis.“

„Reolink E1 Pro“ programėlės galimybės

„Programėlėje šią kamerą galite rankiniu būdu valdyti – nukreipti į norimus objektus ir viskas vyksta realiuoju laiku.

Taip pat galima užprogramuoti, kad kamera pasisuktų į mus dominančius objektus. Pavyzdžiui, pasirenkate kambario duris, joms suteikiate skaičių „1“ ar bet kokį kitą jums patinkantį pavadinimą ir kitą kartą tereikės programėlės lange jį paspausti ir kamera automatiškai pasisuks į tą objektą.

Taip galima užprogramuoti kiek tik norite objektų ir nereikia rankiniu būdu nukreipti kameros. Patogus dalykas.

Taip pat čia galite peržiūrėti jau įrašytus vaizdo įrašus bei nuotraukas. Turiu pastebėti, kad tą daryti yra labai patogu ir viskas sudėliota pagal laiką, tad surasti reikiamą įrašą yra greita ir patogu.

Žinoma, įrašą galima ištrinti bei atsisiųsti. Tą patį padarysite ir kompiuteryje. Ir viskas vyksta interneto pagalba, tad kad ir kokiame pasaulio krašte bebūsite, galėsite peržiūrėti ir atsisiųsti reikiamą įrašą. Patogu.“

„Kamera turi mikrofoną bei garsiakalbį, tad per ją galima bendrauti ir su šalia esančiais žmonėmis. Štai kaip tai veikia (5:48 min.).

Programėlėje dar galima daryti ekranvaizdžius, tiesioginį vaizdą iškart įrašyti į telefono atmintį, keisti vaizdo įrašo kokybę, įjungti/išjungti naktinį filmavimą, išdidinti vaizdą ant viso telefono ekrano – taip vaizdą priartinti yra dar patogiau bei pasinaudoti Crop funkcija – pasirenkame ekrane konkretų objektą ir jį išdidiname ant viso ekrano.

Toks dalykas labai pravers tiems, kurių telefonų ekranai yra ganėtinai nedideli. Ir 4MP kamera čia dirba nuostabiai – detalizacija puiki. Su FHD tokio lygio tikrai nepavyktų pasiekti.

Bendrai, vaizdo kokybė šioje kameroje yra tikra bomba. Biudžetinės kiniškos kameros šiuo aspektu net neprilygsta Reolink E1 Pro. Jei jums reikia maksimalios vaizdo kokybės, tada pasirinkimas yra aiškus.“

„Dar galima įjungti signalizaciją ir šis garsinis signalas tikrai išgąsdins įsibrovėlį (7:02 min.).

Plius, turime ir dar vieną labai patogią galimybę. Tuo metu, kai darbuojatės ar tiesiog pramogaujate telefonu, tuo pačiu telefono ekrano kampe galite matyti, ką tuo metu filmuoja Reolink E1 Pro kamera. Labai šaunus dalykas.

Nustatymuose rasite informaciją apie šią kamerą, jos programinius atnaujinimus; galite leisti artimiesiems, kolegoms prisijungti prie šios kameros ir taip jie matys, ką ji filmuoja; įjungti/išjungti informacinių pranešimų siuntimą į jūsų telefoną, kai kamera regimajame lauke užfiksuos judėjimą; perjungti prie kito WiFi tinklo ir t.t.“

„Taip pat labai norisi atkreipti dėmesį, kad galima valdyti fiksuojamą vaizdą ir yra šviesos kompensavimas. Jei šviečia saulė, kokia nors lempa ir panašiai – galima tiesiog programėlėje reguliuoti kamerą taip, kad ji atitinkamai reaguotų į šį šviesos srautą ir taip būtų pagerintas matomas vaizdas. Toli gražu ne kiekviena tokios kainų kategorijos kamera gali pasigirti šitokia galimybe.

Plius, čia turime ne FHD, bet 2560 x 1440 raiška filmuojančią kamerą, kas jau yra 2K. Maksimalus kadrų per sekundę skaičius siekia 20, o bitreitas 4096. Namų stebėjimui skirtai kamerai, tai yra puikūs rezultatai.“

„Programėlėje taip pat galite valdyti į judesio reaguojančio daviklio jautrumą ir netgi nustatyti laiką, kada jis bus aktyvuotas, o kada išjungtas. Ir svarbiausia, kad galima nurodyti teritoriją, kurioje net ir esant kažkokiam judėjimui – šis daviklis nereaguos ir jums be reikalo nesiuntinės pranešimų, bei teritoriją, kurioje jis reaguos į judesį. Bendrai, labai patogūs dalykai.

Galima nustatyti, kaip norite, kad būtų įrašinėjamas vaizdas, kokios trukmės ir t.t. Taip pat nustatyti tvarkaraštį dienų ir iki minučių tikslumu, kada kamera darbuojasi, o kada ji yra išjungta.

Yra galimybė aktyvuoti garsinį signalą ir kai tik kamera užfiksuos judėjimą, pasigirs garsinis signalas. Arba jūsų įrašytas balsas ir tam tikri sakomi žodžiai.

Nurodyti, kad įspėjamuosius pranešimus atsiųstų į el. paštą arba tiesiai į telefoną. Išjungti kameros LED indikatorių. Jei kamera bus naudojama taip, kad ją pamatyti būtų kuo sunkiau, šis dalykas bus itin svarbus.

Beje, jei įsigytą Reolink E1 Pro kamerą užregistruosite oficialiame gamintojo puslapyje, jis suteiks 2 metų ir 6 mėn. garantiją. Manau, kad garantijos per daug nebūna ir toks gamintojo sprendimas yra sveikintinas.“

„Reolink E1 Pro“ kameros testavimas

Praktinis kameros testavimas prasideda nuo 10:45 min. ir pirmiausiai galime matyti kokia vaizdo kokybė yra tada, kai „Reolink E1 Pro“ filmuoja dienos metu.

„Nors tai ir namų stebėjimui skirta kamera, bet ir lauke esančius medžius, kurie šiuo metu nuo vėjo juda, filmuoja puikiai. Kokybė tikrai labai gera.

Paprastos kiniškos kameros taip tikrai nesugeba ir jų vaizdas būna kažkoks neryškus ir su mažai detalių. O su Reolink E1 Pro kamera yra viskas labai gerai – aukštas bitreitas parodo savo.

Verta pažymėti ir tai, kad Reolink E1 Pro pasižymi geru dinaminiu diapazonu, dėl ko dangus nėra per daug šviesus, o tamsesnė vietos per daug tamsios. Išlaikomas geras balansas.

Kambario filmavimui ši kamera dirba dar geriau. Tiesiog nėra žodžių. Net ir esant apniukusiai dienai, be jokio papildomo apšvietimo kambaryje ir viskas matyti, kaip ant delno (11:20 min.). Visgi 4MP čia jums ne FHD. Čia jau visai kitas lygis ir tai iškart matyti.

Be to, galiu patvirtinti, kad visos gamintojo nurodomos vaizdo techninės charakteristikos atitinka realybę.“

„Beje, galima paskaičiuoti, kad maksimalios raiškos vaizdo įrašo svoris per savaitę bus 44GB. Čia tuo atveju jei kamera nuolat įrašinės fiksuojamą vaizdą. Tad 64GB atminties kortelės jums užteks ilgiau nei savaitei laiko.

O jei nustatysite taip, kad kamera pradėtų filmuoti tik tada, kai regimajame lauke užfiksuos judėjimą, tai 64GB atminties kortelės jums užteks ir mėnesiui.

Štai kaip Reolink E1 Pro kamera filmuoja nakties metu (12:32 min.). Puiki vaizdo kokybė ir net kamerai besisukant – nėra to bjauraus vaizdo išsiliejimo, ką tikrai turėsite pigioje kiniškoje kameroje.

Be to, naktinio vaizdo kokybė išlieka tokio pačio lygio, kaip ir dienos metu. Gamintojas ir čia išlieka sąžiningas ir nurodyti skaičiai atitinka realybę.“

„Man ypač patinka šios kameros reagavimas į švieso kiekio kitimą ir vaizdinio triukšmo mažinimas. Jūs tik pasižiūrėkite, kaip ji filmuoja tamsiame kambaryje, kai nėra įjungtas naktinis filmavimo režimas (13:05 min.).

Jūs žinote kitą tokią kamerą, kuri taip sugeba? Asmeniškai nežinau kitos tokios, nors ir išbandžiau jų galybę.

Bendrai, Reolink E1 Pro kamera man labai patiko. Ji yra brangesnė už panašius biudžetinius analogus, bet ji tikrai to verta. Juk ir patys matėte kokia vaizdo kokybė.

Iš principo kitko iš Reolink aš ir nesitikėjau. Kiek esu bandęs šio gamintojo kamerų, tai jos visada palieka tik geras emocijas ir džiugina puikia vaizdo kokybe.“

Speciali akcija

„Reolink E1 Pro“ stebėjimo kamera:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: