Geriausias robotas siurblys su plovimo funkcija iki 200€? Pagal populiarumą nusileidžia tik „Xiaomi“, o pagal kainą jam neprilygsta niekas - labai išsami 3000Pa galios „LIECTROUX C30B“ apžvalga su testų rezultatais (Video, iš Italijos/ Ispanijos/ Prancūzijos sandėlių)  ()

„LIECTROUX C30B“ yra vienas populiariausių robotų dulkių siurblių Aliexpress. Beveik 8 000 užsakymų, virš 4 100 atsiliepimų ir net 4,9 balų reitingas. Savo populiarumu šis siurblys nusileidžia tik „Xiaomi“ pirmos ir antros kartos robotams dulkių siurbliams. Tad nejau „LIECTROUX C30B“ toks geras? Šioje apžvalgoje apie „LIECTROUX C30B“ sužinosime absoliučiai viską. Galybė testų, praktinių bandymų, įvairių įdomių niuansų ir net roboto išardymas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kai pradėjau ieškoti roboto dulkių siurblių, iškart dėmesį atkreipiau į Xiaomi įrenginius. Jie yra labai populiarūs, kokybiški ir gerai vertinami.

Visgi, pirmosios kartos Xiaomi robotas dulkių siurblys nepalaiko grindų plovimo. Antrosios kartos jau palaiko grindų plovimą, tačiau kainuoja daugiau nei 250 eurų.

Šie du Xiaomi robotai dulkių siurbliai yra patys populiariausi tarp Aliexpress pirkėjų. O kas užima trečią vietą? LIECTROUX C30B. Ir jis ne tik palaiko grindų plovimą, bet ir kainuoja pigiau nei pirmosios kartos Xiaomi siurblys.“

Speciali akcija

„LIECTROUX C30B“:

  • Aliexpress - 184,90 €;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
    • Italijos/Ispanijos/Prancūzijos sandėlių;
    • 55 % nuolaida.

Apžvalgininkas pradeda nuo pakuotės turinio ir tvirtina, kad čia yra viskas, kaip ir standartinėje roboto dulkių siurblio pakuotėje: pats siurblys, įkrovimo stotelė, maitinimo adapteris su europietišku kištuku, 2 HEPA filtrai, 2 mikropluošto šluostės, atskiros talpos sausam ir drėgnam valymui, nuotolinio valdymo pultelis, 4 šoniniai šepetėliai, naudojimosi instrukcija ir papildomas įrankis išvalyti robotui bei nupjauti apsivyniojusiems plaukams.

„LIECTROUX C30B pagamintas iš kokybiško plastiko korpuso – pilkos ir juodos spalvos derinių. Viršutinė dalis yra blizgi ir čia turime valdymo mygtuką. Priekyje įrengtas bamperis, kuris sušvelnina smūgius į baldus. Be to, čia yra ir jutikliai, kurie leidžia robotui „matyti“ kur kambaryje yra baldai bei kiti daiktai.

Pats siurblys yra 33 cm skersmens ir 8 cm storio. Dėka kokybiškų ratukų jis gali įveikti net 3 cm aukščio kliūtis.

LIECTROUX C30B sveria 2,4 kg, 600 ml talpos atliekų dėžutę dar pridės 400 gramų, o 350 ml vandens talpa iki 700 gramų – priklausomai nuo to, kiek į ją pripilsite vandens.“

„Roboto viršuje turime tik vieną valdymo mygtuką, kuriuo įjungiamas/išjungiamas robotas, aktyvuojamas standartinis valymo režimas bei robotas prijungiamas prie namų WiFi tinklo.

Tuo pačiu čia yra ir trys šviesos indikatoriai, kurie leidžia suprasti kada robotas įjungtas, prijungiamas prie WiFi bei įkraunama jo baterija.

Be to, jūsų atliekamus veiksmus palydi ir moteriškas, angliškai kalbantis balsas.“

„LIECTROUX C30B apačioje yra visi reikalingi jutikliai – apsaugantys nuo kritimų – įkrovimo kontaktai, du šoniniai šepetėliai, pagrindinis šepetys, keičiamas talpos. Viskas, kaip ir turi būti robote dulkių siurblyje.

Beje, apžvalgos pabaigoje aš LIECTROUX C30B išardysiu ir pasižiūrėsime, kas slepiasi po jo korpusu.“

„Kalbant apie LIECTROUX C30B technines specifikacijas, tai čia jis tikrai turi kuo pasigirti: bešepetėliniai varikliai, dar vienas varikliukas įtaisytas keičiamoje atliekų dėžutėje; turime net 3000Pa siurbimo galią; robotas turi daugiau nei 10 jutiklių bei vadovaujasi skaitmeniniu giroskopu, kuris ir užtikrina tinkamą roboto orientavimąsi.

LIECTROUX C30B turi 2500 mAh talpos bateriją. Mano bandymai parodė, kad pasirinkus standartinį darbo režimą, per 60 minučių yra sunaudojama 40 proc. energijos, tad baterijos energijos užtenka 2-2,5 val. darbui.

Šis robotas dulkių siurblys taip pat palaiko WiFi, dėl ko jį galima prijungti prie namuose esančio maršrutizatoriaus, susieti su telefone įdiegta programėle ir taip robotą valdyti.“

„LIECTROUX C30B“ talpos

„Man ypač patinka, kad LIECTROUX C30B turi dvi atskiras talpas. Taip galime maksimaliai naudingai išnaudoti kiekvieną valymo režimą. Žinoma, buvo galima padaryti vieną, universalią talpą, tačiau tokiu atveju ji būtų kur kas mažesnės talpos, nei kad turime dabar.

Sausų atliekų talpa turi HEPA filtrą, kurio negalima plauti. Čia taip pat yra metalinis sietelis ir pastarąjį jau galite plauti.

Taip pat primenu, kad ši talpa taip pat turi integruotos elektronikos, papildomą siurbimo varikliuką, tad jos plauti negalima. Valyti tik sausai.

O čia galite pasižiūrėti, kas gi yra šios talpos viduje, kurią aš išardžiau (6:05). Įdomu yra tai, kad šiame konteineryje turime už siurbimą atsakingą japonišką varikliuką. Manau, kad tai yra labai geras sprendimas.

Patys pagalvokite, jei jis suges – tereikės nusipirkti tik naują talpą, o ne visą robotą dulkių siurblį. Labai gerai sugalvota.

Galiu drąsiai sakyti, kad dėl papildomų priedų viskas yra labai gerai. Galima įsigyti bet kokią detalią šiam LIECTROUX C30B robotui dulkių siurbliui: pradedant šluostėmis ir baigiant tomis pačiomis talpomis.“

„Vandens talpa neturi varikliuko, tad tuo metu, kai plausite grindis – dulkių siurbimas nevyks.

Čia įtaisyta kapiliarinė sistema ir vanduo po truputi drėkina prie šios talpos pritvirtintą valymo šluostę.

Beje, pats šluostės drėkinimo procesas yra kontroliuojamas, tad galite būti ramūs – robotas vandens be reikalo neleidžia.“

„LIECTROUX C30B“ roboto prijungimas prie programėlės

Kaip robotą prijungti prie WiFi maršrutizatoriaus ir susieti su telefone įdiegta „Tuya Smart“ programėle apžvalgininkas pademonstruoja nuo 7:25 min.

„Viskas čia yra labai paprasta ir sakyčiau standartiška:

  • atsisiunčiame ir įsidiegiame Tuya Smart programėlę;
  • ją atsidarę, pasirenkame „pridėti įrenginį“ ir susirandame šį robotą dulkių siurblį;
  • įjungiame robotą ir dar du kartus paspaudžiame roboto įjungimo mygtuką;
  • programėlėje pasirenkame WiFi tinklą ir suvedame prisijungimo slaptažodį;
  • po poros minučių įrenginiai vienas su kitu susiporuoja ir siurblys jau pridėtas prie programėlės.

Iškart buvo pasiūlytas ir siurblio programinės įrangos atnaujinimas, bet tą padarysiu vėliau.“

„Programėlėje galima matyti roboto baterijos įkrovos lygį, valdyti robotą, kaip su nuotoliniu valdymo pulteliu, ir jei jį kartais pamesite – yra tokia funkcija, kaip Rasti robotą ir jis skleis garsinį signalą.

Taip pat galime rinktis siurbimo režimą: energiją taupantį, standartinį ir turbo. Taip pat pagrindiniame lange yra dar keli pagrindiniai pasirinkimai, kaip:

  • automatinis valymo režimas,
  • grįžimas prie įkrovimo stotelės,
  • vieno kambario valymas,
  • kambario valymas tik palei jo kraštines,
  • konkrečios vietos valymas,
  • parodyti roboto būvimo vietą,
  • valymo istorija,
  • ir papildomi nustatymai, kuriuose galėsite įjungti/išjungti balso asistentę.

Programėlėje galima peržiūrėti ir kambarių žemėlapius bei sudaryti valymo tvarkaraščius, kas yra labai patogu.

Bendrai, programėlė labai patogi ir paprasta naudotis. O jei jums labiau patinka, tai robotą galite valdyti ir su pakuotėje esančiu nuotolinio valdymo pulteliu.“

„Su juo taip pat galite robotą valdyti, pasirinkti valymo režimą, liepti jam grįžti prie įkrovimo stotelės, nustatyti valymo laiką.

Viskas čia yra paprasta, o ir naudojimosi instrukcijose (anglų bei rusų kalbomis aut. past.) pateikta daug detalios informacijos.“

„LIECTROUX C30B“ roboto dulkių siurblio testų rezultatai

„LIECTROUX C30B“ testavimas prasideda nuo 9:18 min.

„Aš iškart nusprendžiau robotą išbandyti maksimaliai ir išvalyti visus namus. Pirmiausiai pradėjau nuo virtuvės ir iškart matyti, kad LIECTROUX C30B laikosi valymo taktikos. Jis nepuola lakstyti po kambarį padrikai, bet juda užtikrintai, gražiomis trajektorijomis, valymas vyksta sistemingai.

Be to, jau iškart galima suprasti, kad robotas dulkių siurblys dirba itin tyliai. Žymiai tyliau nei įprastas siurblys ar fenas, nors prie tokio garso lygio pamiegoti greičiausiai ir nepavyks.

Nors robotas yra apvalus, dėl ko jam turėtų būti sunku išvalyti pačius kambario kampus, tačiau dėka dviejų šoninių šepetėlių – jis gerai išvalo ir šias sudėtingas pasiekti vietas.

LIECTROUX C30B iš virtuvės nukeliavo į koridorių, o po to ir sekantį kambarį. Matyti, kad jis prie kėdės kojų dirba labai atsargiai ir stengdamasis surinkti kuo daugiau atliekų (11:23 min.).“

„Siurblys taip pat puikiai susitvarko ir su ant grindų esančiais laidais. Jis juos nustumia šalin (11:55 min.).

Jis mane prajuokino. Atvažiavęs į šį kambarį jis palei sieną nepravažiavo ir jau maniau, kad taip ir paliks, bet kai išvalė visą kambarį, visus jo kampelius – jis pravažiavo ir palei šią sieną. Tą padarė net du kartus. Atrodo, kad taip pasijuokė iš mano skepticizmo (12:26 min.).

Robotas yra galingas ir jis geba net pastumti duris, tad prieš pradedant darbuotis tai atminkite. Kad tiesiog jis neuždarytų kokio kambario ir galėtų per juos judėti laisvai (12:50 min.).

LIECTROUX C30B lengvai susidorojo ir su nedidele koridoriaus erdve, kur ant grindų yra kilimėlis bei kitų įvairių daiktų (13:07 min.) ir jis vėl sugrįžo į dydįjį kambarį. Jam ramybės neduoda balkonas. Roboto davikliai mato, kad ten yra erdvė, kurią jis nori išvalyti, bet ant bamperio esantys jutikliai jį informuoja, kad praėjimo nėra – balkono durys uždarytos.

Ir dabar robotas jau ėmėsi paskutinio valymo etapo. Jis dar kartą apvažiuojama palei kambarių kraštines. Ten, kur būna susirinkę daugiau nešvarumų (14:38 min.). Tuo pačiu taip ieško ir kitų įvažiavimų į kambarius, kurių iki šiol galbūt neaptiko.

Labai įdomu ir tai, kad robotas apvažiuoja įkrovimo stotelę. Nuo jos laikosi maždaug 30 cm atstumo. Matyt jis nenori jos pajudinti iš vietos (15:37 min.).

Na ir baigęs darbą robotas pats grįžta prie įkrovimo stotelės (15:50 min.).

Tad robotas visus mano kambarius – 19 m2 valomo ploto – išvalė per 37 minutes ir tam prireikė 23 proc. baterijos energijos.

Ir esu labai nustebęs, kad robotas surinko tiek daug atliekų. Juk vos prieš dvi dienas aš valiau kambarius, tad tikrai nesitikėjau, jog LIECTROUX C30B surinks tiek daug dulkių, plaukų ir kitų atliekų.“

Toliau apžvalgininkas išbando, kaip robotas plauna grindis. Tad į kitą talpą pripila vandens, ją pritvirtina prie roboto ir paleidžia darbuotis (16:45 min.).

„Šįkart aš apsiribojau tik virtuve ir man iškart pasidarė įdomu, kiek daug vandens jis palieka ant grindų. Štai, paėmiau popierinį rankšluostį ir patikrinau ten, kur robotas pravažiuoja. Ir popieriaus skiautė vos drėgna, tad jokių vandens balų ar priešingai – visiškai sausų grindų. Siurblio turima vandens padavimo sistema dirba gerai (17:47 min.).

Valymo pabaigoje robotas vėl apvažiuoja palei kambario kraštus ir grįžta prie įkrovimo stotelės (18:45 min.).

Turiu pasakyti, kad roboto valymo efektyvumas mane maloniai stebina.“

Sudėtingi testai ir kaip čia pasirodė „LIECTROUX C30B“ robotas dulkių siurblys

Toliau apžvalgininkas nusprendė pasižiūrėti, kaip gi šis robotas dulkių siurblys dirba, esant įvairioms sudėtingoms sąlygoms.

Ir pirmiausiai ant virtuvės grindų jis padėjo kuprinę, laisvai besimėtantį laidą, šlepetę bei kojinę ir paleido robotą darbuotis (19:50 min.).

„Iš pradžių robotas stumdė daiktus, kas yra gerai, bet paskui įsiurbė kojinę bei galiausiai visiškai įstrigo. Robotas pasidavė ir apie tai pranešė (20:30 min.). Pabandžiau dar kartą paleisti robotą ir viskas baigėsi taip pat.

Tad stebuklų čia nėra. Prieš robotui pradedant darbuotis, reikia nuo grindų surinkti visokius smulkius daiktus ir drabužius. Kaip ir naudojant bet kurį robotą dulkių siurblį.“

Sekančiame teste robotas dulkių siurblys buvo priverstas lipti ant medinės plokštės (21:05 min.).

„Šįkart robotas turėjo užlipti ant 1,8 cm storio plokštės. Ir nors matėsi, kad jam tokia neįprasta užduotis buvo ganėtinai sudėtinga, bet jis su ja susidorojo. 1 cm storio kliūtis LIECTROUX C30B įveiks kuo lengviausiai.“

Toliau apžvalgininkas ant grindų padėjo du kilimėlius ir vėl išbandė šį robotą dulkių siurblį (21:43 min.).

„Namuose neturiu kiliminės dangos. Tik šiuos du įprastus kilimėlius. Vienas būna vonios kambaryje, o kitas koridoriuje, prie įėjimo į butą.

Su mažais kilimėliais siurblys šiek tiek vargsta, nes vis bando juos suvynioti. Ypač tai matyti su vonios kilimėliu. Su didesniuoju ir sunkesniu kilimėliu tokių dalykų nepastebėjau ir siurblys ant jo važinėja be jokių nesklandumų.

Bendrai, su didesniais kilimais bus viskas gerai, tačiau su mažais ir ilgo plauko kilimais galite turėti problemų, tad geriau jų vengti.“

Ir galutinis testas. Ant virtuvės grindų apžvalgininkas paskleidė grikių, makaronų, ryžių, sauso kačių maisto, miltų, cukraus ir katės šerių. Ir paleido robotą išvalyti visoms šioms atliekoms (22:40 min.).

„Robotas kone iškart susiurbė didžiąją dalį atliekų. Verta pažymėti, kad šoniniai šepetėliai dalį atliekų numeta į priekį, bet galiausiai robotas surenka ir jas.

Mane nustebino tai, kad šįkart robotas kelis kartus sugrįžo į kambario centrą. Būtent į tą vietą, kur daugiausiai atliekų. Toks vaizdas tarsi jis supranta kur yra daugiau atliekų ir ten valo papildomai.

Koks valymo rezultatas? Robotas paliko truputi šerių, šiek tiek grikių kruopų, makaronų ir miltų. Turbūt reikėjo įjungti Turbo režimą, nes standartinio siurbimo neužteko ir atliekų šiek tiek liko.

Ir visgi. Pasižiūrėjus į atliekų dėžutės turinį galima drąsiai sakyti, kad robotas sugebėjo susiurbti 95 proc. mano išpiltų atliekų. Ir jei dabar grindis dar išplaučiau – jos būtų vėl idealiai švarios.“

Galutinis verdiktas ir „LIECTROUX C30B“ išardymas

„Prisipažinsiu, nesitikėjau, kad šis robotas dulkių siurblys bus toks protingas, taip gerai ir užtikrintai judės po kambarius bei juos kokybiškai išvalys.

Suprantu, kad LIECTROUX C30B nėra pigus daikčiukas, tačiau jis po kambarį juda labai sistemingai, o ne kaip koks aklas kačiukas, besitrankydamas į viską, kas tik yra aplinkui.

Juk ir patys šioje apžvalgoje matėte, kad LIECTROUX C30B išvalė visus kambarių kampelius. Neliko nei vienos neišvalytos vietos. Robotas labai atidžiai išvalo kambarių kampus ir gerai juda palei kambario sienas.

Taip pat atkreipiu dėmesį į aukščiausią valymo kokybę. Žinoma, jis iš pirmo karto nesusitvarko su ant grindų paskleistu maisto armagedonu, bet kalbant apie įprastas valymo sąlygas – tiek sauso, tiek drėgo valymo atvejais – viskas yra puiku.

Po to, kai grindis išvalo LIECTROUX C30B, jos yra labai švarios ir malonu po jas vaikščioti basomis. Mano žmona yra itin patenkinta LIECTROUX C30B darbo rezultatais.

Prie pliusų verta paminėti ir tai, kad LIECTROUX C30B dirba itin tyliai, piešia žemėlapius, daugybė daviklių, ekonomiškas ir kontroliuojamas vandens padavimas, patogus valdymas su pulteliu bei programėle, kokybiška įkrovimo stotelė ir roboto gebėjimas valymo metu ją apvažiuoti bei baigus darbą prie jos sugrįžti ir pačiam įkrauti bateriją.

Ar LIECTROUX C30B turi minusų? Mano manymu – ne. Gal jis ir galėtų būti dar pigesnis, bet apskritai – už tokią kainą tikrai nėra prie ko prikibti.

Ir tiems, kuriems yra įdomu pasižiūrėti kas gi slepiasi po LIECTROUX C30B korpusu – aš šį robotą išardžiau (27:29 min.).

Ir čia tikrai randame viską, ką gamintojas ir žada: 2500 mAh talpos bateriją, keletą varikliukų, skaitmeninį giroskopą, daugybę daviklių ir t.t.

LIECTROUX C30B labai kokybiškai pagamintas ir surinktas robotas dulkių siurblys. Esu įsitikinęs, kad jis man tarnaus labai ilgai.“

Speciali akcija

„LIECTROUX C30B“:

  • Aliexpress - 184,90 €;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
    • Italijos/Ispanijos/Prancūzijos sandėlių;
    • 55 % nuolaida.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: