Išskirtinė „Xiaomi“ apyrankė - turbūt geriausia, ką galima įsigyti už tokią kainą: ar girdėjote apie „Redmi Band 4“, kodėl ji yra puiki alternatyva „Mi Band 4“ ir ar tikrai ji dirba taip tiksliai, kaip 5-os serijos „Apple Watch“? („Redmi Band 4“ apžvalga, Video)  ()

„Jokių įkrovimo laidų – pati apyrankė yra tiesiogiai prijungiama ir įkraunama, kas man labai patinka. Širdies ritmo matuoklis dirba gerai ir nekvailioja. Kai kurie ir 150 dolerių kainuojantys išmanieji laikrodžiai taip gerai nedirba, kaip Redmi Band 4. Integruoti reikalingi jutikliai, įspėjimas dėl per didelio širdies pulso, 14 dienų laikanti baterija ir t.t. Čia dar galima būtų pasakyti šios puikios apyrankės kainą ir baigti apžvalgą, bet ne… yra apie ką pakalbėti. Šiandien Jums pristatau turbūt pačią pigiausią Xiaomi šeimos išmaniąją apyrankę – Redmi Band 4.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iškart galiu pasakyti, kad Redmi Band 4 yra puiki alternatyva Mi Band 4. Gausime didžiąją dalį funkcijų ir sumokėsime kone 40 proc. pigiau. Vaikams, tai yra idealus variantas.“

„Redmi Band 4“ akcija:

  • Aliexpress - 15,79 €;
  • 33 % nuolaida;
  • 2,18 € už siuntimą į Lietuvą.

Apžvalgininkas pradeda nuo pakuotės ir tvirtina, kad išmanioji apyrankė atkeliauja tvarkingai supakuota ir pakuotėje praktiškai be apyrankės daugiau nieko nėra. Išskyrus naudojimosi instrukciją kinų kalba.

„Nustebau. Kaip čia apyrankė be įkrovimo laido. Bet paskui supratau, kad Redmi Band 4 apyrankei nereikia laidų. Ji pati yra prijungiama prie USB jungties ir taip įkraunama baterija (1:14 min.).“

Norint pilnai naudotis „Redmi Band 4“ apyranke tereikia nuskenuoti instrukcijoje esantį QR kodą, atsisiųsti ir įsidiegti „Xiaomi Wear“ programėlę.

Čia yra įdomesnis momentas, kadangi apžvalgininkas tokios programėlės „Google Store“ programėlių parduotuvėje nerado.

„Bet nuskenavus QR kodą programėlę pavyko atsisiųsti bei įsidiegti. Tada belieka telefone įjungti Bluetooth ryšį ir prie programėlės pridėti įsigytą Redmi Band 4 apyrankę.

Viską padaryti yra super paprasta ir tereikia vadovautis programėlėje pateikiamomis instrukcijomis. Beje, visa informacija čia pateikiama anglų kalba. Na, o norint, kad kiniška apyrankė prakalbtų anglų kalba, reikia telefono kalbą pakeisti į anglų.“

„Kalbant apie Redmi Band 4 išvaizdą, tai čia viskas gana paprasta. Plastikinis korpusas, lengvai nuimama apyrankė, ekranas yra stačiakampio formos, vidinėje korpuso pusėje yra širdies ritmo matuoklis ir pati apyrankė yra tiesiogiai prijungiama prie bet kokio USB jungtį turinčio įrenginio ir taip įkraunama jos baterija. Galima prijungti, kad ir prie išorinės baterijos (2:05 min.).

Apyrankės dirželio yra tikrai užtektinai ir Redmi Band 4 puikiai tinka tiek mano 7-erių metų sūnui, tiek ir šauniai atrodo ant mano riešo.“

„Redmi Band 4 atitinka 5ATM standartą, kas reiškia, jog ji yra visiškai atspari vandeniui.

Apyrankė turi spalvotą 1,08 colio ekraną su 120 x 220 raiška. Galima rinktis iš daugiau kaip 70 skirtingų ekrano atvaizdavimų, tad patį mėgstamiausią ras kiekvienas.

Pagrindinės Redmi Band 4 funkcijos:

  • širdies ritmo matavimas;
  • įspėjamasis vibravimas net ir tada, kai esate ramybės būsenoje ir padidėja širdies ritmo intensyvumas;
  • miego kokybės stebėjimas;
  • žadintuvas;
  • chronometras;
  • laikmatis;
  • orų prognozė 3 dienoms;
  • tylos arba netrukdyti režimas;
  • priminimai;
  • geba rasti telefoną;
  • skirtingi sporto režimai - bėgimas, važiavimas dviračiu ir kt.;
  • nuotolinis muzikos grotuvo valdymas ir kt.“

„Redmi Band 4 palaiko ir Alipay mokėjimus, bet mums iš to mažai naudos, nes ši funkcija veikia tik Kinijoje.

Redmi Band 4 neturi integruoto GPS, tad gali kilti klausimų dėl skaičiuojamų žingsnių bei nueito atstumo rezultatų tikslumo. Ir visgi, esu maloniai nustebintas.

Aš specialiai neėmiau telefono ir užsidėjęs Redmi Band 4 bei naujausios, 5-os kartos Apple Watch laikrodį su aktyvuotu GPS, nuėjau lygiai 5 kilometrus. Ir skirtumas tarp šių dviejų fizinės veiklos asistentų tebuvo 100 metrų, tad Redmi Band 4 skaičiuoja atstumą labai ir net labai tiksliai.“

„Redmi Band 4 turi 140 mAh talpos bateriją ir naudojant įprastai, jos užtenka 10 dienų, o naudojant minimalų kiekį funkcijų – 14 dienų. Kai kurie kiti apžvalgininkai sugeba vienu įkrovimu išgyventi ir 3 savaites. Apyrankės baterija yra įkraunama per 2 valandas.

Bendrai, jei nuolat seksite širdies ritmą, miego kokybę, naudosite įvairius sporto režimus ir praktiškai neišlįsite iš tos apyrankės, kaip kad aš dariau rengdamas šią apžvalgą – net ir tokiomis sąlygomis baterija atlaikys 5 dienas.

Miegoti su šia apyranke yra komfortiška, nors ir nesakyčiau, kad jau super patogu. Antrą naktį šios apyrankės jau ir nejausite, kad ją dėvite. Reikia tik aktyvuoti „Netrukdyti“ režimą bei sureguliuoti ekrano ryškumą – abu dalykus galima padaryti apyrankėje arba automatiškai nustatyti programėlėje – ir ramiai sau miegoti.

Apyrankė valdoma liečiant jos ekraną ir čia nerasime tokių dalykų, kaip GPS, NFC, mikrofono, garsiakalbio, nėra galimybės atsiliepti į skambučius bei atsakyti į žinutes.

Sportuojant apyrankė ant riešo laikosi gerai ir dirželis pats neatsisega. Vibracija yra kokybiška, nors ir ne per daug stipri.

Ekrano ryškumas labai geras ir jį galima reguliuoti pačioje apyrankėje, kas yra labai patogu.

Sakyčiau, kad Redmi Band 4 yra Honor Band 5i kopija ir tikrai ne ką blogesnė Mi Band 4 alternatyva.

Redmi Band 4 turi ryškų ekraną, pagrindinius jutiklius, sporto režimus – tik nėra plaukimo, seka širdies ritmą, labai tiksliai skaičiuoja nueitus žingsnius ir atstumą, o ir kaina siekia vos 16 dolerių.

Kas dar neturėjote Mi Band apyrankės ir nenorite už kokią nors neaiškią plytą ant riešo išleisti didesnės pinigų sumos, tada Redmi Band 4 yra labai geras pasirinkimas.

Savo šeimoje naudojame labai įvairias išmaniąsias apyrankes bei laikrodžius ir jei pradėčiau savo pažintį su tokiais įrenginiais, tai tik nuo Redmi Band 4. Ar yra jai alternatyvų? Galybė. O tokioje kainų kategorijoje? Įvertinus visas jos galimybes – ne.“

Speciali akcija

„Redmi Band 4“ išmanioji apyrankė:

  • Aliexpress - 15,79 €;
  • 33 % nuolaida;
  • 2,18 € už siuntimą į Lietuvą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()