„Xiaomi Mi TV Stick“ vs. „Xiaomi Mi Box S“: du perkamiausi TV priedėliai su iki 4K raiška, Android TV, Netflix, Youtube, Dolby ir DTS garsu, valdymu balsu ir dar daugiau - štai kurį verta rinktis („Xiaomi Mi TV Stick“ ir „Xiaomi Mi Box S“ palyginimas, iš Lenkijos, kuponai, ribotas pasiūlymas, Video)  ()

„Xiaomi Mi Box S“ ir „Xiaomi Mi TV Stick“ yra vieni populiariausių TV priedėlių rinkoje. Ką jie sugeba, kuo skiriasi ir kurį rinktis? Apie viską šiame tekste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Mi TV Stick“:

  • ​DHgate - 26,38 €;
    • nuolaidos kuponas TVPD01 (galioja iki birželio 30 d.);
    • iš Lenkijos, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 3,89 € į Lietuvą pristatys per 7 d.d.
  • ​Lietuvoje jis kainuoja virš 34 €.

 

„Xiaomi Mi Box S“:

  • ​DHgate - 43,40 €;
    • nuolaidos kuponas TVPD01 (galioja iki birželio 30 d.);
    • iš Lenkijos, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • už 3,89 € į Lietuvą pristatys per 7 d.d.
  • ​Lietuvoje jis kainuoja virš 61 €.
 

„Xiaomi Mi Box S“ ir „Xiaomi Mi TV Stick“ - du labai populiarūs TV priedėliai. Daugybė pirkimų, teigiamų pirkėjų atsiliepimų bei apžvalgų ir ypatingai geros savybės už žemą kainą.

Tačiau kuo jie skiriasi ir kurį rinktis? Išsiaiškinkime.

O kam TV priedėlio reikia apskritai?

Nesvarbu, ar jau turite išmanųjį televizorių, ar ne, jums gali prireikti papildomo TV priedėlio.

Taip yra todėl, kad dažnu atveju parduotuvėse parduodami Smart TV negali natūraliai palaikyti visų srautinio perdavimo paslaugų.

Pavyzdžiui, jei turite „LG Smart TV“, jis gali turėti „Netflix“ palaikymą, bet ne „Amazon Prime“ (čia tik kaip pavyzdys aut. past.). Tad teks įsigyti „Amazon Fire“ arba „Mi Box S“ TV priedėlį, kuris palaiko tą konkrečią srautinio perdavimo paslaugą.

„Xiaomi Mi TV Stick“ TV priedėlio specifikacijos ir savybės

„Xiaomi Mi TV Stick“ yra daug mažesnis, kompaktiškesnis, palyginus su „Xiaomi Mi Box S“, tačiau „Xiaomi Mi TV Stick“ trūksta kai kurių dalykų, kuriuos rasime brangesniame „Xiaomi Mi Box S“.

„Mi TV Stick“ kone į kelnių kišenę telpantis, 1080P (FHD) srautinio perdavimo įrenginys, veikiantis su 9 versijos „Android TV“ operacine sistema.

Jame yra įmontuotas „Google Assistant“ ir „Chromecast“, kaip ir „Mi Box S.“ Tai reiškia, kad galite ne tik pulteliu, bet ir balsu duoti komandas.

„Voice“ paslaugą teikia „Google“ dirbtinis intelektas ir galima atlikti tokius veiksmus kaip pristabdyti/leisti mediją, ieškoti filmų „Netflix“, vaizdo įrašų ir grojaraščių „Youtube“ ir netgi išjungti jūsų televizorių.

„Chromecast“ leidžia žiūrėti vaizdo įrašus ir muzikos turinį tiesiai iš išmaniojo telefono/planšetinio kompiuterio, perduodant vaizdą į televizorių.

„Mi TV Stick“ komplekte yra „Bluetooth“ nuotolinio valdymo pultas su specialiais „Netflix“ ir „Prime“ aktyvinimo mygtukais, „Google“ padėjėjo balso mygtukas ir vėlgi panašus į „Mi Box S“.

„Mi TV Stick“ palaiko „Dolby“ ir DTS erdvinį garsą, jį maitina keturių branduolių procesorius ir 1 GB RAM, palyginti su 2 GB RAM „Mi Box S“ ir 8 GB atminties.

Patarimas: rekomenduojame „Mi TV Stick“, jei turite televizorių, kuris pritvirtintas prie sienos. Taip daug lengviau priedėlį pritvirtinti, o ir maitinamas per televizoriaus USB prievadą, palyginus su „Mi Box S“, kurį reikia jungti prie standartinės 220V rozetės.

„Xiaomi Mi TV Stick“ vs. „Xiaomi Mi Box S“

Tarp šių dviejų TV priedėlių nėra tiek daug skirtumų, išskyrus du pačius esminius: formą/dydį ir užtikrinamą skiriamąją gebą.

Beveik viskas, ką turi didesnis „Mi Box S“, taip pat turi „Mi TV Stick“. „Mi TV Stick“ yra visai nedidukas TV priedėlis, kuris jungiamas tiesiai prie jūsų televizoriaus per HDMI sąsają ir maitinamas pakuotėje esančiu USB laidu, kuris prijungiamas prie televizoriaus.

„Mi Box S“ yra įprastas kvadrato formos įrenginys, kuriam prijungti prie televizoriaus reikalingas specialus HDMI kabelis (pakuotėje jau yra). Jį maitina specialus adapteris (irgi pakuotėje yra).

Kitas ryškesnis šių dviejų įrenginių skirtumas yra RAM. „Mi TV Stick“ maitina 1 GB RAM, o „Mi Box S“ - 2 GB DDR3 RAM. Taigi, geresniu veikimu pasižymi „Mi Box S“.

Kitas akivaizdus ir tikriausiai pagrindinis dalykas yra tai, kad „Mi TV Stick“ palaiko 1080P (FHD) vaizdo įrašus, o „Mi Box S“ palaiko 4K 60 kadrų per sekundę vaizdo įrašus.

Tai gali būti lemiamas veiksnys, kai kuriems žmonėms, kurie nori žiūrėti aiškesnius 4K kokybės vaizdo įrašus, pvz., „Youtube“, „Netflix“, „Prime“ vaizdo įrašus ir kt.

Tiems, kurie nori įkelti programas iš papildomų įrenginių arba prijungti išorinį standųjį diską prie televizoriaus, „Mi Box S“ su papildoma USB jungtimi įgauna pranašumą prieš „Mi TV Stick“.

Tiesa, Jūs vis tiek galite įkelti programas „Mi TV Stick“ priedėlyje belaidžiu būdu per „WiFi“.

Tad kurį rinktis?

Galima sakyti, kad „Xiaomi Mi TV Stick“ yra pigesnė „Xiaomi Mi Box S“ versija. „Mi TV Stick“ palaiko daugumą „Mi Box S“ savybių, tačiau nusileidžia savo RAM kiekiu, dar keliais jau aptartais aspektais ir svarbiausiu dalyku - vaizdo raiška.

Tad jei norite maksimumo, geriau rinktis „Xiaomi Mi Box S“, kuris suteiks maksimalų funkcionalumą ir 4K raišką.

Jei norite kompaktiškesnio, su paprastesniu maitinimo sprendimu, užtikrinančio labai platų funkcionalumą ir FHD raiška Jus pilnai tenkina, tada rekomenduojame rinktis „Xiaomi Mi TV Stick“.

TV priedėlių palyginimas (lenkų kalba):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()