Šviesos technologijos niūriausiems mėnesiams  ()

Šviesa yra labai svarbi mūsų fizinei sveikatai ir emocinei gerovei. Mokslininkai įrodė, kad šviesa reguliuoja net du trečdalius žmogaus funkcijų ir suteikia energijos smegenims. Lietuvoje keturis mėnesius per metus saulė mus pasiekia labai retai, todėl iki 10 proc. žmonių kenčia nuo sezoninės depresijos, prislėgtos nuotaikos, sumažėjusio produktyvumo ir nuolatinio nuovargio jausmo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Psichologai pataria rudenį ir žiemą daugiau laiko praleisti su draugais ir šeima, nes tai suteikia energijos, jėgų ir gerų emocijų. Gero filmo žiūrėjimas draugų kompanijoje gali taip pat būti puikus priešnuodis nuo rudeninės depresijos. Daugiau nei prieš 20 metų „Philips TV“ televizijos specialistai pristatė naujovišką išradimą „Ambilight“, kuris gali būti puiki pagalba šiuo niūriu metų laiku.

„Philips Ambilight“ naujovės

„Ambilight“ yra „Philips TV“ televizoriaus šoninio apšvietimo forma, kai šviesos šaltinis, esantis skydelio ar ekrano gale, realiuoju laiku apšviečia už jo esantį paviršių. Šią technologiją daugiau nei prieš 20 metų sukūrė „Philips TV“ ASA laboratorija, o 2004 m. ji pirmą kartą buvo įdiegta „Philips TV“ televizoriuose.

Visuose 2023 m. „Ambilight“ televizorių asortimento modeliuose įdiegta trišalė „Ambilight“ technologija su šviesos diodų juostelėmis televizoriaus ekrano dešiniajame ir kairiajame šonuose ir viršutinėje galinėje dalyje. Priklausomai nuo „Ambilight“ televizorių kainos, juose siūlomos skirtingos „Ambilight“ funkcijos. Pradinė „Ambilight“ serija 8118 siūlo daugiau bendrąsias „Ambilight“ funkcijas su vaizdo, garso režimais, žaidimų ir statiniu režimu, taip pat „Lounge light“ ir „Ambisleep“ funkcijas.

„Google TV“ asortimente, pradedant nuo 8518 serijos, yra papildomos „Ambilight“ funkcijos – „Sunrise“ (liet. saulėtekio) žadintuvo funkcija (prieinama ir „Xtra MiniLED“ serijoje) ir „Ambilight Air“, kuri leidžia prijungti išorinius „Philips TV“ garsiakalbius su įmontuotais šviesos diodais ir išplėsti „Ambilight“ aureolę didesniame plote.

Į „Xtra MiniLED“ ir visas „Google TV“ serijas įdiegta nauja interaktyvi funkcija „Aurora“. Ši funkcija sujungia specialiai parinktą integruotą grafinį, vaizdo ir garso turinį su „Ambilight“ foniniu apšvietimu. Ją galima naudoti, kai nežiūrite televizijos ir norite sukurti ypatingą jaukią atmosferą, rodydami integruotus vaizdus, lydimus atpalaiduojančių garsų, arba skaitmeninį laikrodį su „Ambilight“ apšvietimo efektais.

„HiRes Ambilight“ – tai naujos kartos „Philips TV“ televizorių technologijos versija, kuri įdiegta aukščiausios klasės televizoriuose, pradedant OLED 818 serija. Galinėje dalyje esančios LED juostelės suskirstytos į šviesos pikselius, kurių pagalba individualiai valdoma šviesa, dėl ko skleidžiamas platesnis spalvų spektras, todėl ekrane galima tiksliau sekti spalvas.

Tinkama aplinka geriausiam vaizdui

 

Dinamiškas ir įtraukiantis „Ambilight“ apšvietimas sukuria įdomesnę ir vizualiai malonesnę aplinką. Tačiau norint pasiekti geriausią efektą, reikia tinkamos aplinkos.

Nestatykite „Philips Ambilight“ televizoriaus priešais langą, nes efektas nebus toks stiprus. Juodas paviršius už televizoriaus taip pat nėra geriausias, nes jis gali sugerti šviesos diodų šviesą ir sumažinti efektą. Žiūrėkite filmus tamsiame kambaryje - tuomet „Ambilight“ efektas bus geriausias ir ryškiausias.

Šiais metais „Philips TV“ pristatė keletą „Ambilight“ televizorių naujovių, o 2023 m. su savo pažangiausiomis OLED ir „The Xtra“ aukščiausios klasės televizorių serijomis užtikrins optimalią patirtį turinio mėgėjams, nesvarbu, ar tai būtų filmai, sportas, ar žaidimai.

Philips OLED+908" - flagmanas skleidžia šviesą

 

Naujasis „Philips OLED+908“ televizorius puikiai papildys jūsų namų pramogas. Jis rinkoje debiutavo šį rudenį. Šiame pažangiausiame 55, 65 ir 77 colių dydžio modelyje įdiegta naujausia OLED ekrano technologija kartu su įspūdingu 7-osios kartos P5 AI procesoriumi. Žiūrėjimo patirtis pakylėta iki dar neregėto lygio, o integruota garsioji „Bowers & Wilkins“ garso sistema užtikrina svaiginančią garso kelionę.

META OLED ekrane naudojamas „Micro Lens Array“ sluoksnis ir META ryškumo didinimo algoritmas, kad didžiausias šviesos srautas būtų iki 2100 nitų, t. y. 70 % didesnis nei ankstesnėse versijose. Tai taip pat užtikrina platesnį matymo kampą ir geresnį energijos vartojimo efektyvumą. „V2 Ambient Intelligence“ turi naują XYZ šviesos jutiklį, kuris matuoja šviesos spalvinę temperatūrą žiūrėjimo patalpoje, kad ekrano vaizdo baltasis taškas tiksliai atitiktų realiuoju laiku patalpoje esantį aplinkos šviesos atspalvį.

Trijų pusių „Next Gen Ambilight“ sistema suteikia vizualiai patrauklų matmenį, nes projektuoja aplinkos spalvas už ekrano ribų ir sukuria išties apgaubiančią atmosferą. Suderinus pažangias funkcijas, elegantišką dizainą ir įsipareigojimą užtikrinti aukštos kokybės vaizdą ir garsą, „Philips OLED+908“ gali iš naujo apibrėžti aukščiausios kokybės televizorių standartus.

„Xtra“ vaizdui ekstra įspūdžiai

 

Pirmasis „The Xtra“ serijos modelis - 9308 MiniLED televizorius, pradėtas gaminti trečiąjį šių metų ketvirtį.

Galimi 55 ir 65 colių įstrižainės modeliai 9308 siūlo išskirtinį vaizdą ir garsą dėl 7 kartos P5 procesoriaus, 120 Hz, 98 % DCI WCG ekrano su įspūdingu 1000 nitų apšvietimu ir 64 W 2.1 „Bowers & Wilkins“ priekyje veikiančios garso sistemos.

Unikaliai įtraukiantį vaizdą užtikrina trijų pusių „Ambilight“ sistemos versija, o žiūrovai taip pat gali mėgautis patobulinta ir pagerinta „TP Vision“ sukurta „Smart TV“ patirtimi.

Europietiškas dizainas pasižymi aukštos kokybės rėmeliu su siaura tamsaus antracito spalvos juostele ir šlifuotu juodu blizgiu ekrano apačios paviršiumi, derančiu prie atviro rėmo stovo apdailos. Tamsus „Kavdrat audiomix“ audinys, iš kurio pagamintos garsiakalbio grotelės, užbaigia „The Xtra“ dizainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()