HUD ekranas automobiliui: paprastas būdas, kaip bet kokį automobilį nuo 2003 m laidos pakelti į premium lygį - visa svarbiausia informacija tiesiai vairuotojui prieš akis (Video)  (2)

Vairuotojai visada įspėjami stengtis nenuleisti akių nuo kelio. Visgi, greičio ribojimai, noras vairuoti ekonomiškai ir, reikia pripažinti, išmanūs greičio matuokliai, ragina vis dažniau akis nuleisti į spidometrus. Tačiau tai galima išspręsti labai paprasto prietaiso pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis ekranas, žinomas „A8 5.5 inch OBD II“ vardu, visą pagrindinę informaciją atspindi tiesiai ant priekinio automobilio stiklo, tiesiai vairuotojui prieš akis. Taigi, atitraukti akių nuo kelio nebereikia.

Tokie ekranai, dažnai žinomi HUD („Head-up display“) jau kurį laiką montuojami naujuose automobiliuose, pavyzdžiui, galite peržiūrėti, kaip tai atrodo naujame BMW automobilyje:

Tačiau labai gali būti, kad jūsų transporto priemonė tokio įrenginio neturi. Tokiu atveju A8 gali būti puikiu komforto ir saugumo įrangos papildymu.

A8 yra 5,5 colių skersmens - nemažas, tačiau jis rodo labai daug informacijos. Kaip ir kiti panašūs prietaisai jis rodo automobilio greitį, variklio sūkius, degalų sąnaudas (ir momentines, ir vidutines), įspėjimą apie galimus gedimus, priminimą pailsėti ir taip toliau.

Galite nustatyti greičio limitą, kurį peržengus ekrane pasirodys įspėjimas, o be sustojimo vairuojant 4 valandas būsite paraginti sustoti pailsėti. Geriausia tai, kad visa ši informacija pasirodys tiesiai jums prieš akis - ant priekinio automobilio stiklo, tačiau ne viskas taip paprasta.

Rinkinyje yra ir speciali plėvelė, kuri, nors ir yra skaidri, paryškina atspindį. Pats A8 prisitaiko prie aplinkos apšvietimo - atvaizdas visada išliks ryškus, nepriklausomai nuo to, ar lauke yra diena, ar naktis. Tiesa, šio prietaiso padėjimo vieta taip pat yra labai svarbi, tačiau geriausia tai, kad A8 nereikia jokių varžtų ar klijų.

Pakuotėje rasite ir neslystantį padėkliuką, kuris užtikrins, kad ekranas visada išliks ten, kur jums patogiausia. Todėl galėsite lengvai keisti jo vietą, kol apsispręsite, kur A8 veikia geriausiai. 

„A8 5.5 inch OBD II“ veikia su daugeliu po 2003 metų pagamintų automobilių - jums teks įsitikinti, kad jūsų automobilis palaiko OBD II standartą.

Visgi, šio ekrano sumontavimas yra labai lengvas ir greitas darbas. Tereikės prijungti pridedamą laidą, prie stiklo priklijuoti plėvelę ir ant padėkliuko padėti ekraną. Tai - labai patogus ir saugumą didinantis prietaisas.

Komentaruose rašoma, kad prietaisas veikia puikiai, tik pradžioje reikia sugaišti laiko su jo konfogūravimu, tačiau tai vyksta gan intuityviai. O efektas toks, tarsi paprastas automobilis virsta į premium klasės modelį už labai simpatišką kainą - „A8 5.5 inch OBD II“ kainuoja €30,47.

„A8 5.5 inch OBD II“ apžvalga video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(33)
(-12)

Komentarai (2)