„Šis žaidimas - super. Savo vaiką jau ugdau kone nuo pat pirmos jo gimimo dienos“: įdomiausi ir geriausiai pirkėjų vertinami AliExpress vaikų ugdymo žaislai pagal Montesori metodiką - tinkami nuo pat pirmųjų gimimo mėnesių (Video)  ()

Puikiai visiems žinoma, kad vaikus auklėti ir mokinti reikia pradėti kuo anksčiau. Dar tuo metu, kai jie yra visai maži, jau dedami žinių ir bazinių gebėjimų pamatai. Ir štai Aliexpress yra tokių edukacinių žaidimų, su kuriais vaikus galima pradėti mokyti praktiškai nuo pirmos jų gimimo dienos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiek visame pasaulyje, tiek ir Lietuvoje Montesori pedagogika tampa vis populiaresnė ir pagal ją sukurtų žaidimų-mokymo priemonių Aliexpress yra gana didelis pasirinkimas. Visą pasiūlą rasite čia.

Kas yra Montesori pedagogika?

Į šį klausimą labai gerai atsako Montesori mokyklos pedagogė Ana Bezinger – olandų pedagoginio universiteto auklėtinė, „Mokyklos mažyliams“ pedagogė, tarptautinės Montesori asociacijos narė.

Ji teigia, kad Montesori pedagogikos pagrindas – pasitikėjimas vaiku. Mes pasitikime tais vidiniais impulsais, kurie natūralūs kiekvienam žmogui.

Idėja yra tokia: jei seksime vaiko interesus ir jo galimybes, neatsiras motyvacijos problemų, ir mokytojui dirbti bus žymiai lengviau. Įrodyta, kad medžiaga, kuri vaikui patinka, kuriai jis nusiteikęs, pasisavinama daug geriau.

Be to, užduotys yra taip apgalvotos, kad jas atlikti galima be įtampos, ir jomis formuojami būtina nuovoka bei suvokimas. Pedagogas stebi kiekvieną vaiką ir seka jo vystymosi procesą, jei reikia – stebi ir tiria jį papildomai: tai suteikia galimybę nepraleisti problemų, kurios vėliau aštriai gali iškilti vaiko mokymosi procese. Kai vaikui sekasi – tai geriausia motyvacija dirbti toliau.

Labai simpatiška matematikos mokymo idėja  - „QWZ QWZ298-Monkey“ ir „QWZ298-pink“

 

Įdomūs ir labai gerai pirkėjų vertinami edukaciniai žaidimai. Čia turime įvairių kortelių, kuriose parašyta užduotis. Tarkime, 1+3=.

Vaikui reikia vienoje svarstyklių pusėje įdėti vieną ir tris figūrėles, o kitoje svarstyklių pusėje tiek figūrėlių, kad būtų atsvertas tas skaičius. Taip vaikas žaisdamas mokosi matematikos. Žaislas skirtas daugiau kaip trejų metų amžiaus vaikams.

Įdomi dėlionė vaikams su emocijų pažinimu, kūrybiškumo skatinimu - „RTBXF ZQ105“

Čia turime simpatišką dėlionę, skirtą nuo trejų metų amžiaus vaikams. Visos detalės yra medinės, kaip ir jų laikymo dėžutė.

Vaikas mokysis atpažinti kiškučių arba meškiukų emocijas, juos aprengti ir kt. Kūrybiškumą ir emocijų pažinimą skatinantis žaidimas.

Raidelių pažinimo ir motoriką skatinantis žaidimas

 

Taip pat šiek tiek vyresniems vaikučiams skirtas edukacinis žaidimas. Bežvejojant tuo pačiu vaikas mokosi ir abėcėlės.

Žaislai mediniai, su magnetukais, meškerės taip pat medinės, tad visiškai saugu su šiais žaislais žaisti. Puiki priemonė mokantis raidžių.

Specialūs žaidimai kūdikiams - už regėjimą ir vaizdinį suvokimą atsakingos smegenų dalies stimuliavimas

Labai įdomūs rinkinukai. Ir čia jau turime edukacines korteles, skirtas kūdikiams.

Štai esant iki vos 3 mėnesių amžiaus vaikučiui jau verta jam rodyti tokias korteles.

Tokio amžiaus vaikas pradeda suvokti juodą ir baltą spalvas ir tokių kortelių rodymas didina vaiko koncentraciją bei smegenų vystymąsi.

Vėliau, esant 3-6 mėnesių amžiaus, vaikutis jau pradeda suvokti daugiau spalvų ir toliau jis edukuojamas su štai tokio tipo kortelėmis.

Galiausiai, esant 6-12 mėnesių amžiaus ir dar vėliau, jau pereinama prie pilnos spalvų paletės. Taip vaikas mokomas jas atskirti, didinamas spalvų skirtumų suvokimo lygis.

Montesori rinkinukas mokinti vaikus elgtis su užtrauktukais, batų raišteliais, lipukais ir pan.

 

Dar vienas puikiai pirkėjų vertinamas žaislas-edukacinė priemonė. Jis vaiką išmokys sutelkti dėmesį į detales ir ugdys vaikų motoriką.

Čia reikės atsegti/užsegti užtrauktukus, sagas, surišti/atrišti raištelius ir t.t.

Žaislas tinka praktiškai bet kokio amžiaus vaikams. Rekomenduojama šių dalykų vaikus mokinti jau nuo to momento, kai jie sulaukia 14-os mėnesių amžiaus.

Spalvotų medinių akmenukų žaidimas erdviniam suvokimui

Šis žaislas yra skirtas vyresniems vaikams. Detalės medinės, spalvotos, visiškai saugios naudoti.

Su šiuo žaislu vaikas mokosi suvokti detalių dydį, kaip jas vieną ant kitos sudėlioti, kad konstrukcija išsilaikytų. Ugdomas erdvinis mastymas.

Tuo pačiu ir kantrybė bei atidumas, nes tokie kampuoti akmenukai tikrai turi polinkį kristi ant grindų. Pirkėjai šiuo paprastu ir tuo pačiu efektyviu žaidimu yra labai patenkinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()