HTC paskelbė itin prastus veiklos rezultatus  (6)

Antri pagal dydį Azijos išmaniųjų telefonų gamintojai HTC paskelbė ketvirčio finansinius veiklos rezultatus – jie yra gerokai prastesni nei prognozavo analitikai, mat dėl naujų modelių stokos bendrovė neteko nemažos rinkos dalies, rašo businessinsider.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirto pasibaigusių metų ketvirčio veiklos pelnas buvo 600 mln. Taivanio dolerių (54,2 mln. litų) – tai beveik dukart mažiau nei 20 skirtingų analitikų prognozuotas 1,1 mlrd. Taivanio dolerių (99 mln. litų) veiklos pelnas. Bendrasis įmonės pelnas per ketvirtį buvo 1 mlrd. Taivanio dolerių (90 mln. litų). Tai – pats mažiausias bendrasis pelnas nuo pat 2004 metų ir dešimteriopai mažesnis nei prieš metus, kuomet buvo uždirbta 10,9 mlrd. Taivanio dolerių. Įmonės pajamos per metus susitraukė nuo 101,4 mlrd. iki 60 mlrd. Taivanio dolerių.

HTC rinkos dalį surijo konkurentų pristatyti nauji „iPhone 5“ ir „Galaxy S“ modeliai, kai tuo tarpu Taivanio bendrovė paskutines rimtas naujoves pristatė pasibaigusių metų kovo pradžioje. Per metus HTC akcijų vertė sumenko 40 procentų, bendrovė pakeitė rinkodaros vadovą po to, kai pasaulinė išmaniųjų telefonų rinkos dalis krito labiau nei per pusę.

„HTC veiklos marža vargiai atitiko lūkesčius, o gruodžio pardavimai buvo prastesni nei tikėtasi. Bendras pelnas yra tokio dydžio tik dėl to, kad daug uždirbta ne iš pagrindinės veiklos, bes kai kurie modeliai JAV ir Kinijoje nebuvo tokie populiarūs, kaip tikėtasi“, - sakė „Fubon Financial Holding Co.“ analitikas Jeffas Pu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: