„Vernee“ nesikuklina: „sukūrėme telefoną, kuris nužudys patį flagmanų žudiką“  (9)

Visai neseniai rašėme apie Kinijos kompanijos „Vernee“ šių metų naujienas ir tame tarpe, apie pristatytą 2017 metų flagmaną „Vernee Mars Pro“. Jau minėjome, kad naujasis kinų kūrinys pasižymi ne tik puikiomis specifikacijomis, tačiau ir itin stilingu dizainu bei itin žema kaina. Ir negana to, gamintojas su juo sieja labai dideles ambicijas - „Vernee“ išplatino pranešimą spaudai, kuriame šį telefoną jau pavadino „OnePlus“ žudiku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skambus titulas reikalauja rimtų argumentų ir „Vernee“ jų netrūksta - kompanija neabejoja, jog dalis pirkėjų, kurie iki šiol svajojo apie „OnePlus 3T“ išmanųjį telefoną, neabejotinai pasirinks naująjį „Vernee Mars Pro“, nes jis yra labai panašių parametrų, analogiškai stilingas, tačiau daugiau nei dvigubai pigesnis. 

Lygindama su „OnePlus 3T“ išmaniuoju, „Vernee“ rašo, kad naujasis 5,5 colių AMOLED ekranu pasižymintis „Vernee Mars Pro“ išsiskiria ne tik puikiu vaizdu ekranu, tačiau ir tuo, jog ekrano rėmeliai yra vos 1 mm pločio, o ekrano ir korpuso santykis siekia 81%. Palygimui, būtų galima paminėti tai, jog „OnePlus 3T“ ekrano ir korpuso santykis yra kur kas mažesnis ir siekia tik kiek daugiau nei 73%.

Be itin gražaus ir didelio ekrano „Vernee Mars Pro“ išsiskiria ir itin elegantišku dizainu. Kuriant išmaniojo telefono dizainą buvo naudojamos aliuminio medžiagos, atliekami 18 CNC pjovimo ir smėlio smulkinimo procesai. Visų šių procesų dėka - „Mars Pro“ įrenginys įgavo tiesiog įspūdingai atrodantį juodos spalvos korpusą, kuris paliks teigiamą įspūdį net ir didžiausiems kritikams.

Pažymima, kad „Mars Pro“ modelis, dėl itin elegantiško dizaino puikiai atrodo net tuomet, kai ekranas yra išjungtas.

Vertėtų paminėti ir tai, jog „Vernee Mars Pro“ korpusas yra itin atsparus braižymuisi, o matinis paviršius nėra toks slidus kaip kai kurių kitų gamintojų flagmanai. Ir nors išmanusis telefonas pasižymi pakankamai talpia 3500mAh talpos baterija - korpuso storis siekia vos 7,6 mm.

Grįžtant prie įrenginio specifikacijų - „Vernee Mars Pro“ naudojamas 16 nanometrų architektūros aštuonių branduolių „Helio P25“ centrinis procesorius su „Mali T880“ vaizdo plokšte. Įrenginys taip pat pasižymi net 6 GB operatyviosios atminties (RAM) ir 64 GB vidinės atminties (ROM). Taip pat telefonas išsiskiria USB C tipo jungtimi, turi 13 megapikselių galinę kamerą bei iš karto įdiegtą „Android 7.0“ operacinės sistemos versiją. 

Vardant teisybės reikia pastebėti, kad lyginant pagal procesorių, bendras „Mars Pro“ našumas yra mažesnis nei „OnePlus 3T“, tačiau „Vernee“ ir šiuo atveju turi savo argumentą - pasak kompanijos, daugelis vartotojų vistiek nepajėgia išnaudoti daugiau našumo, nei kad suteikia dažnai naudojamas procesorius „Helio P25“, tad pirkdami „OnePlus 3T“ tiesiog be reikalo švaisto savo pinigus. Jei našumo poreikis nereikalauja maksimumo iš telefono, su tokia nuomone tenka sutikti, nes „Mars Pro“ pagal kainą savo konkurentui tiesiog nepalieka jokių galimybių. 

 

Vernee Mars Pro

OnePlus 3

Ekrano dydis

5,5 colių

5,5 colių

Ekrano raiška

1080 x 1920

1080 x 1920

Ekrano ir korpuso santykis

~81%

~73,1%

Operatyvioji atmintis (RAM)

6GB

6GB

Vidinė atmintis (ROM)

64GB

128GB

Baterija

3500 mAh

3400 mAh

Įrenginio kaina

179 JAV doleriai

439 JAV doleriai

Tiesa, palyginime nurodyta „Mars Pro“ kaina nėra tikroji. Ji galioja tik iki liepos 10 dienos internetinėje parduotuvėje „Gearbest“ ir vertėtų žinoti, jog prekių kiekis yra ribotas ir per dieną yra parduodama tik 50 vienetų už šią kainą. Tikroji įrenginio kaina siekia 195 JAV dolerius, bet net ir tokiu atveju jis gerokai pigesnis už „OnePlus 3T“.

Ar „Mars Pro“ nukonkuruos „OnePlus 3T“? „Vernee“ šūkis gana drąsus, bet sunkiai tikėtinas - tiesiog abu telefonai turi savo stipriųjų pusių, tačiau kad perims dalį pirkėjų, galima neabejoti. „Mars Pro“ turi labai įspūdingus parametrus, o įvertinus kainą, tikrai turėtų suvilioti tuos, kurie norėjo stilingo ir modernaus telefono su įspūdingo dydžio 6 GB RAM, bet nenorėjo išlaidauti daugiau nei 200 JAV dolerių. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(27)
(16)
(11)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: