Žadama, jog „Apollo X“ bus pats pigiausias 64 GB ROM turintis aukštosios klasės išmanusis  (1)

„Vernee“ jau šį mėnesį planuoja išleisti naują telefoną „Apollo X“, kuris turės „Helio X20“ procesorių, 4GB RAM ir 64GB ROM. Vakar išplatintame pranešime spaudai tvirtinama, kad pati kompanija niekada neplanavo šio modelio, todėl jam nebuvo net ir paruošto pavadinimo – štai dėl to ir teko sugalvoti „X“ raidę pavadinime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime aprašoma „Apollo X“ atsiradimo istorija yra įdomi ir netradicinė. Jame rašoma, kad nuo pat kompanijos įkūrimo, „Vernee“  visada daug dėmesio skyrė bendravimui su savo vartotojais. Tam ir dabar naudojamos pačios įvairiausios priemonės – komentarai „Facebook“ socialiniame tinkle, diskusijos forumuose, tiesiogiai gaunami el. laiškai.

Stebėdama informacijos srautą, „Vernee“ pamatė, jog daugelis vartotojų nori išmaniojo telefono, kuris apjungtų visas geriausias išmaniųjų savybes, turėtų gerą dizainą, galėtų didžiuotis labai geru fotoaparatu, o svarbiausia – jame būtų pakankamai RAM ir ROM bei talpi baterija. Ir žinoma, tuo pačiu reiktų gero modelio už rentabilią kainą.  Iki tol pasiūlytiems „Vernee“ modeliams vis kažko pritrūkdavo – vieni turėjo per mažai ROM, kiti silpnesnį fotoaparatą, treti – kainavo per daug.

Pranešime spaudai pasakojama, kad „Vernee“ CEO Jacky nedvejodamas suprato, kad norint rasti kelią į vartotojų širdis, reikia įgyvendinti jų svajones. Tačiau reikėjo išspręsti daug klausimų – „juk tik geros specifikacijos dar nereiškia patogaus ir gero telefono“. Visgi, buvo itin geras metas išleisti naują modelį pagal pačių vartotojų poreikį. Bet klausimas, kiek vartotojai turės mokėti už tai? Ir kaip elgtis tuo atveju, jei būsimasis modelis nesulauks gerų pardavimų?

Rizika didelė, bet kompanija priėmė sprendimą, jog kitos išeities nėra – atsisakant tokios idėjos, prasmės netenka ir kompanijos šūkis „padaryti geriau“. Tad po ilgų apsvarstymų, „Vernee“ pagaliau ryžosi priimti iššūkį ir patenkinti savo vartotojų poreikius. Štai taip pradėtas kurti dešimties branduolių „Apollo X“

Taip buvo sukurtas „Apollo X“ – jis turės metalinį korpusą, „Helio X 20“ procesorių, 4GB RAM ir 64 ROM (taip pat palaikys iki 128GB SD atminties kortelę). Siekdama aukščiausios kokybės, bet už priimtiną kainą, kompanija pasirinko „SHARP IGZO“ 5.5“ įstrižainės ir FHD raiškos ekraną. Aukštą nuotraukų kokybę turėtų garantuoti kokybiškas Sony IMX258 jutiklis.

Kaip ir priklauso moderniausiam flagmanui, jis turės greito įkrovimo technologiją Vcharge (9V2A, 18W), kuri rūpinsis kaip per keliolika minučių įkrauti talpią 3500mAh didelio tankio bateriją. Be to, jau rašėme, kad „Apollo X“ bus pirmasis išmanusis su pačios „Vernee“ operacine sistema – VOS. Tiesa, tai ta pati „Android“, tik su „Vernee“ papildymais.  Gera žinia ta, jog bus naudojama naujausia „Android 7.0“ versija su pačiais „Vernee“ papildymais.

Taip „Apollo X“ taps visiškai eksperimentiniu telefonu – specifikacijos pagal vartotojų pageidavimus, plius pačios „Vernee“ modifikuotą OS. Į kitus telefonus VOS kol kas nebus dedama, nes kompanija primiausia nori patikrinti vartotojų reakciją.

Pasak Jacky, „X“ raidė pavadinime reiškia ne tik paslapties, atradimų ir tobulumo siekimą, bet taip pat reiškia „Vernee“ dėkingumą visiems kompanijos gerbėjams.

Kalbant apie kainą, Jacky atskleidė, kad ji bus mažesnė nei $ 220. Štai todėl „Vernee“ tvirtina, kad tai bus pats pigiausias flagmanas su 64GB ROM.

Atsižvelgiant į buvusių „Vernee“ išmaniųjų kainą, kažko tokio ir reikėjo laukti. Pavyzdžiui,  daugybės įdomių technologijų prifarširuotas flagmanas „Vernee Apollo Lite“ šiuo metu parduodamas su 90€ nuolaida už 146€, nors analogiškų charakteristikų telefonai kainuoja ne mažiau kaip 200€.

Tuo pačiu „Vernee“ pažadėjo , jog kartu su „Apollo X“ startu „Android 7.0“ gaus ir jau minėtas flagmanas „Apollo Lite“. Tad nors „Apollo X“ ir labai įdomus modelis, tačiau nemėgstantiems naujovių ir eksperimentų, kur kas simpatiškesnis šiuo metu atrodo  „Vernee Apollo Lite“ – jau yra patikrintas laiko ir kitų pirkėjų, turės pačią naujausią ir be jokių papildymų „Android“ versiją, tą patį „Helio X 20“ procesorių ir labai panašias kitas charakteristikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: