„Google Glass“ vairavimo metu: leisti ar drausti?  (13)

Vairavimas – malonus, bet pavojingas užsiėmimas. Ir esama keletas tam tikrų dalykų, kurie vairavimo pavojus gali gerokai padidinti. Puikiausiai žinomas su vairavimu nesuderinamas dalykas yra alkoholis, taip daugumoje šalių neleidžiama vairavimo metu kalbėti telefonu, rašyti žinutes ir daryti daugelio kitų dalykų. O dabar gali būti, kad draudžiamų dalykų sąrašą papildys ir dar visuomenei nesiūlomi „Google Glass“ akiniai, rašo thedroidguy.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmieji siūlymą drausti papildytosios realybės akinius pateikė Vakarų Virdžinijos valstijos (JAV) įstatymų leidėjai.
Šios valstijos valdžios atstovai mano, kad naujasis įrenginys yra pavogus ir vairavimo metu blaškys dėmesį. Ir tikriausiai su tuo negalima nesutikti. Beje, įstatymų leidėjai užsimojo ne tik prieš „Google Glass“ - jų pateiktame projekte numatyta, jog vairavimo metu turėtų būti draudžiama naudotis „dėvimu kompiuteriu su prie galvos tvirtinamu ekranu“ - kitaip tariant, bet kokie „Google“ naujojo produkto konkurentai vairuotojams taip pat bus uždraustas vaisius.

Kongreso narys Gary G. Howellas CNET žurnalistui Chrisui Matyszczykui rašė, kad toks įstatymas yra augančio „Google Glass“ populiarumo rezultatas, jo tikslas – suvaldyti jaunuosius valstijos gyventojus, mat greičiausiai būtent ši populiacijos dalis pirmiausiai išbandys naujas technologijas. Deja, jaunimas taip pat yra ir mažiau patyrę vairuotojai. O toks derinys yra labai pavojingas.

„Naujus dalykus pirmiausiai puola bandyti jauni, technologiškai pasikaustę žmonės. Bet taip pat jie yra mūsų pažeidžiamiausi, mažiausiai patyrę vairuotojai. Esame girdėję apie ne vieną avariją, kurios priežastis yra kalbėjimas telefonu ar žinučių rašymas. „Google Glass“ matau kaip grėsmę keliančių veiksnių išplėtimą“, - cituojamas kongreso nario tekstas.

Beje, visai gali būti, kad „Google Glass“ teks nusiimti ir įeinant į kai kurias parduotuves, mat šie akiniai gali įrašinėti matomą vaizdą be jokių akivaizdžių išorinių ženklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (13)