Kiek turėtų kainuoti tikrai pigus elektromobilis? „Nissan“ jau turi atsakymą ir pradės gaminti tokį modelį  (1)

Automobilių gamybos aljansas „Nissan-„Renault“ planuoja per dvejus metus „sparčiai augančioje“ Kinijos rinkoje išleisti naują elektromobilį, kuris kainuos vos 8 tūkst. JAV dolerių, pareiškė aljanso vadovas Carlosas Ghosnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl pigesnių baterijų, valdžios paskatų vartotojams ir geresnės elektrinių transporto priemonių įkrovimo kelyje infrastruktūros elektromobilių rinka artėja prie pakilimo, pareiškė jis Lisabonoje vykstančioje technologijų konferencijoje.

„Įdomu tai, kad Kinijai šiandien tenka daugiau kaip trečdalis (pasaulinės) elektromobilių rinkos, nors dar prieš penkerius metus šios šalies šioje rinkoje nebuvo“, – pareiškė C.Ghosnas per diskusiją apie automobilių rinkos ateities tendencijas.

„Kinijoje matome tai, kad itin paklausūs yra labai pigūs elektromobiliai. Ši rinka tiesiog klesti“, – pažymėjo jis ir pridūrė, kad „Nissan“ gaminamas modelis „Leaf“ kainuoja brangiau.

„Ketiname išleisti automobilį, kurį galima parduoti už 8 tūkst. JAV dolerių, bet be (vyriausybės) paskatų“, – pareiškė „Nissan“ ir „Renault“ vadovas.

Anot jo, tai bus „lokalizuotas“ produktas. „Nissan“ pirmadienį pranešė, kad jos grynasis pelnas balandžio–rugsėjo mėnesiais sumažėjo 13,3 proc. ir smukimą lėmė stipri jena bei silpni pardavimai Japonijos rinkoje.

Tačiau Kinijoje – šiuo metu didžiausioje pasaulio automobilių rinkoje – pardavimai padidėjo 3,8 proc. iki 610 tūkst. automobilių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai (1)