Elonas patvirtino: didžiausia „Tesla“ baterijų gamykla per metus pagamins tiek baterijų, kiek pagamina visas pasaulis  (0)

Pasak Elono Musko, pirmoji „Tesla“ baterijų gamykla, įsikūrusi Berlyno „Tesla Gigafactory“ pagamins iki 250 GWh per metus. Apytiksliai, tai yra dabartiniai baterijų gamybos pajėgumai pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų pradžioje vykusiame „Battery Day“ renginyje „Tesla“ pristatė bateriją „Tesla 4680“ ir paaiškino savo planą pirmą kartą gaminti savo baterijas.

„Tesla“ šiuo metu plečia savo bandomąją gamybos linijos Fremonte.

„Tesla“ yra sukūrusi visą gamybos sistemą, vadinamą „Roadrunner“. Manoma, kad „Tesla“ planuoja pastatyti šias visavertes baterijų gamyklas dabartiniuose „Gigafactory“ projektuose Berlyne, Teksase ir Kinijoje.

 

Remiantis statybų eiga, atrodo, kad baterijų gamykla Berlyne bus pirmoji.

„Manau, kad tai galbūt bus didžiausia baterijų gamykla pasaulyje. Manau, kad tai bus didžiausia. Per metus ji galės viršyti 100 GWh ir galbūt laikui bėgant viršys 200–250 GWh. Esu tikras, kad tuo metu tai bus didžiausia baterijų gamykla pasaulyje“, – sako Elonas Muskas.

 

„Tesla“ nepateikė tikslios datos, kada planuojama pradėti baterijų gamybą Berlyno „Gigafactory“, tačiau tikimasi, kad tai prasidės maždaug tuo pačiu metu kaip ir transporto priemonių gamyba, kurią oficialiai ketinama pradėti 2021 m. liepą. Taip yra todėl, kad automobilių gamintojas planuoja naudoti savo naują struktūrinių baterijų paketo technologiją „Model Y“ gamybai Berlyne ir tam reikia naujų „Tesla 4680“ baterijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai (0)