Įtaisas „Kissenger“ leis bučiuotis atstumo skiriamiems mylimiesiems (Video)  (11)

Galbūt jums sunku išsaugoti aistrą mylimajam, esančiam toli nuo jūsų? Tikėtina, kad greitai sulauksite pagalbos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas robotikos profesorius iš Singapūro išrado įtaisą su lietimui ir judesiams jautriomis „lūpomis“, kurios gali padėti didelio atstumo išskirtoms poroms „bučiuotis“ internetu.

Žmogaus galvos su itin didelėmis lūpomis pavidalo įtaisas „Kissenger“, kurio pavadinimas sukurtas iš anglų kalbos žodžių „kiss“ (bučinys) ir „messenger“ (žinianešys, taip pat populiari internetinio susirašinėjimo programa), buvo pristatytas birželį per vieną mokslinę konferenciją Didžiojoje Britanijoje, tačiau dar yra tobulinamas prieš pradedant komercinį platinimą.

„Jis gali naudojamas siekiant pagerinti žmonių bendravimą“, - įtaiso kūrėjas Hoomanas Samani sakė naujienų agentūrai AFP.

Poros galėtų prijungti šiuos įtaisus USB kabeliais prie savo kompiuterių, įsijungti internetą ir prisiliesti lūpomis prie silikoninės medžiagos, kad sužadintų jutiklius, perteikiančius lūpų judesius įtaisui, prijungtam prie kito partnerio kompiuterio.

„Bučiuodamiesi“ jie galėtų matyti vienas kitą savo kompiuterių ekranuose.

„Pagrindinė problema - perteikti jėgą ir spaudimą, taip pat lūpų pavidalą“, - aiškino H.Samani.

Įtaiso lūpoms parinkta „speciali silikoninė medžiaga“ sukelia „geriausią pojūtį ir jausmą“, pridūrė mokslininkas, kuris teigė asmeniškai išbandęs savo prietaisą.

Tačiau „Kissenger“ dar nėra paruoštas paleisti į rinką, nors jo kūrėjas sulaukė daug suinteresuotų šalių pasiūlymų. Pasak H.Samani, esama „etinių klausimų“, kurie turi būti išspręsti, taip pat kai kurių techninių problemų.

„Bučiavimasis yra labai intymus, todėl siekiant platinti rinkoje gaminį, susijusį su šia jautria sritimi, turime atlikti tinkamus tyrimus socialiniu ir kultūriniu požiūriu“, - pažymėjo išradėjas.

Šis įtaisas yra tobulinamas laboratorijoje, įkurtoje Singapūro nacionalinio universiteto ir Japonijoje įsikūrusio Kejo universiteto.

H.Samani savo tyrimų sritį vadina „meilės robotika“, nagrinėjančia potencialius ryšius tarp robotų ir žmonių, o „Kissenger“ tėra vienas iš kelių įtaisų, kuriuos kuria jo komanda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)