Neįtikėtina! Ukraina pasirengusi deryboms dėl Krymo: „Yra viena sąlyga“  ()

Pasak Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojo Andrijaus Sibihos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi pasiekti pusiasalio sienas, kad galėtų pradėti derybas. Tačiau neatmetama ir galimybė išvaduoti Krymą karinėmis priemonėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-07 Neįtikėtina! Ukraina pasirengusi deryboms dėl Krymo: „Yra viena sąlyga“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina yra pasirengusi deryboms dėl Krymo su Rusija, tačiau tik tuo atveju, jei ginkluotosios pajėgos įvykdys savo strategines užduotis ir pasieks pusiasalio sienas. Tai „Financial Times“ komentare pareiškė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Andrijus Sibiha.

„Jei pavyks pasiekti savo strateginius tikslus mūšio lauke ir atsidursime prie administracinės sienos su Krymu, esame pasirengę atversti diplomatinį puslapį šiam klausimui aptarti“, – sakė Sibiha.

Be to, jis teigė, kad taip pat neatmetama galimybė išvaduoti Krymą karinėmis priemonėmis.

Žurnalistų teigimu, Sibihos žodžiai gali padėti tuo patikėti Vakarų pareigūnams, abejojantiems Ukrainos pergale kare su Rusija ir bijantiems branduolinio eskalavimo.

Medžiagoje taip pat rašoma, kad Sibiha pažymėjo, kad pokalbis buvo konkrečiai apie Krymo pusiasalį.

Krymo išlaisvinimas: analitikų nuomonė

Kaip sakė Didžiosios Britanijos gynybos atašė Vašingtone kontradmirolas Timas Woodsas, politikams teks kalbėti apie Krymo statusą, nes pusiasalyje yra labai didelė Rusijos karių koncentracija.

„Nemanau, kad bus labai greitas karinis sprendimas. Todėl reikia žiūrėti, kokios yra palankios sąlygos deryboms“, – sakė jis.

Žurnalistai teigia, kad kai kurie Ukrainos Vakarų sąjungininkai baiminasi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus, kad apgintų pusiasalį.

 

„Kai kurie iš jų taip bijo Ukrainos artėjimo prie administracinės Krymo sienos, kad tiesiogiai ar netiesiogiai bando atidėti šį momentą“, – sakė Kijeve veikiančios „Naujosios Europos“ ekspertų centro direktorė Alena Getmančuk.

Ji pridūrė, kad susirūpinimas dėl kovų eskalavimo dėl Krymo buvo toks didelis, kad turėjo įtakos kai kurių sąjungininkų sprendimams, kokius ginklus ir kokiu greičiu tiekti Ukrainai.

Getmančuk taip pat sakė, kad Ukrainos valdžia mano, kad po sėkmingo gynybos pajėgų atsakomojo puolimo Putinas gali susigundyti iš tikrųjų derėtis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(6)
(32)

Komentarai ()