Skelbiamas kritinis taškas. Pralaimimas artilerijos mūšis. Skubiai tempiami MLRS  ()

Pasirodė pirmieji artėjančio Rusijos pralaimėjimo požymiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pralaimi artilerijos mūšį kare prieš Ukrainą. Artėja kritinis taškas, po kurio Rusijos ginkluotosios pajėgos nesugebės išlaikyti gynybos. Apie tai savo vaizdo tinklaraštyje „YouTube“ papasakojo žinomas Rusijos istorikas, politikas Dmitrijus Černyševskis.

Jis pažymėjo, kad, remiantis oficialia Ukrainos generalinio štabo suvestine, per pirmąjį didelio kontrpuolimo mėnesį Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sunaikinti jau daugiau kaip 500 Rusijos artilerijos vienetų. Tai yra labai daug. Rusijos ginkluotosios pajėgos patiria artilerijos badą, sekantį po sviedinių bado. Netiesioginis to patvirtinimas yra aktyvesnis daugkartinių raketų paleidimo įrenginių (MLRS) naudojimas rusų fronte.

„Informacija, į kurią verta atkreipti dėmesį. Ji, tarsi žaibas naktį, išryškina labai svarbius fronte vykstančius procesus. Sprendžiant iš Ukrainos generalinio štabo duomenų, taip pat daugybės vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuotas rusiškų „Grad“ naikinimas, Rusijos Federacija pastaruoju metu pradėjo pamažu keisti savo statinę artileriją daugkartiniais raketų paleidimo įrenginiais... Matome, kad iš tiesų Rusijos Federacija praranda vis daugiau artilerijos ir turi vis labiau pasikliauti MLRS. Jos veikia reidų metu: paleidžia 1 ar 3 sviedinius ir bėga tolyn, kad negautų (atsakomosios ugnies – red.). „Grad“ yra gana pažeidžiami“, - sakė Černyševskis.

 

Jis negalėjo įvardyti, kokiomis sąlygomis kritiškai susilpnėjo rusų artilerija fronte. Tačiau viskas krypsta į tai, patikino ekspertas.

„Yra nuojauta, kad rusų artilerija ilgai neatlaikys tokio režimo. Pridėkite prie to didžiulių sandėlių sunaikinimą: prie Heničesko, Mariupolyje, prie Donecko – ir suprasite, kad Rusija turi bėdų. Z kanalai jau pakėlė baisią „audrą“, kad trūksta sviedinių, kilo sviedinių badas. Peržengus kritinį tašką Ukrainos kariuomenė turės galimybę pralaužti Rusijos pajėgų gynybą. Šiuo metu proveržis jau vyksta, tačiau tempas lėtas. Ir tada bus galima pralaužti frontą“, - pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(198)
(6)
(192)

Komentarai ()