[ŽT] Ukraina skelbia sensacingą pareiškimą, kas susprogdino Krymo tiltą (Video)  (1)

Sprogimai ant Krymo tilto: Ukrainos pusės reakcija


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-17 [ŽT] Ukraina skelbia sensacingą pareiškimą, kas susprogdino Krymo tiltą (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 17-osios naktį eismas Krymo tilto teritorijoje dėl avarijos yra sustabdytas – sugriuvo 145-oji atrama iš Krasnodaro krašto pusės.

Skelbiama Ukrainos pusės reakcija

Pasirodė pirmieji komentarai iš Ukrainos gynybos pajėgų „Pietų“ Jungtinio koordinacinio spaudos centro vadovės Natalijos Humeniuk. Teletono eteryje ji pasidalijo savo situacijos vizija.

Anot jos, per pastarąsias kelias dienas Juodojoje jūroje buvo užfiksuota netipiškai didelė priešo laivų grupė, dalis jų buvo Krymo tilto zonoje. Ši provokacija gali būti susijusi su grūdų sandoriu, kuris baigiasi liepos 17 d.,  pastarosiomis dienomis Kryme buvo tikimasi sprogimų.

Iš principo tai buvo tam tikros įtampos sukūrimas. Tokia įžanga tolesnei įvykių raidai. Viskas labai panašu į konkrečiai surežisuotą momentą, kai situacija eskaluojama, kalbama apie tikėtiną Ukrainos gynybos pajėgų puolimą. ir teigiama, kad „vargšas Krymas“ nukentės nuo to, kad Ukraina bus pernelyg agresyvi, užuot užsitikrinusi grūdų sandorį.

 

Apie tai „Suspilnės“ redakcijai kalbėjo ir Vyriausiosios žvalgybos direkcijos pranešėjas Andrijus Jusovas. Jis pažymėjo, kad specialiosios tarnybos įvykio nekomentuoja ir gali tik pakartoti savo viršininko žodžius:

„Galima pacituoti tik GUR vadovo Kyrylo Budanovo žodžius, kad „Krymo tiltas ten yra nereikalingas statinys“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(0)
(110)

Komentarai (1)