Rusai atidengė ugnį į civilinį laivą. ISW skelbia, kas dabar bus  ()

Įsibrovėliai jėga sustabdė ir apieškojo civilinį krovininį laivą SUKRU OKAN, kuris plaukė į Izmailą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 13 d. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad patrulinis laivas „Vasilijus Bykovas“ paleido kelis įspėjamuosius šūvius į orą, kad sustabdytų krovininį laivą, plaukiantį link Ukrainos su Palau vėliava.

Krovininio laivo kapitonas atsisakė vykdyti Rusijos pusės reikalavimus, o po to įsibrovėliai esą atidengė ugnį į orą. Ir tada, padedami sraigtasparnio, jie išlaipino savo karius pačiame laive.

ISW analitikai išsakė savo įžvalgą apie incidentą Juodojoje jūroje, remdamiesi duomenimis iš atvirų šaltinių.

RF Gynybos ministerija nurodė, kad okupantai į laivą buvo pristatyti kariniu sraigtasparniu Ka-29. Teigiama, kad įsibrovėliai tikrai apieškojo laivą, o po to leido kapitonui toliau plaukti link Izmailo.

Dar liepos 19 dieną Rusijos gynybos ministerija paskelbė visų laivų, įplaukiančių į Ukrainos uostus arba išplaukiančių iš jų, patikrinimą. Be to, visos šalys, išdrįsusios siųsti savo laivus į Ukrainos uostus, bus laikomos „Kijevo režimo“ šalininkėmis.

Liepos 30 dieną okupantai iš karto nesustabdė trijų civilių laivų, kurie per atvirą ryšių sistemą paskelbė apie įplaukimą į vieną iš Ukrainos uostų.

Tačiau jau rugpjūčio 13-ąją rusai ne tik jėga sustabdė krovininį laivą, bet net atidengė ugnį į orą.

 

Ekspertai įsitikinę, kad Rusijos pusė negali arba tiesiog nenori priverstinai stabdyti laivų. Tačiau rusai jau atliko pirmąjį priverstinį patikrinimą, siekdami dar kartą sukurti eskalavimo grėsmę civiliniams laivams, keliaujantiems į Ukrainos uostus.

Rusijos pajėgos taip pat greičiausiai įvykdė priverstinį sustojimą ir patikrinimą, kad pakirstų pasitikėjimą laikinais prekybos koridoriais per Juodąją jūrą į Ukrainos uostus, apie kuriuos Ukrainos pareigūnai paskelbė rugpjūčio 10 d.

Gali būti, kad tokiu būdu Kremlius bando sukurti atgrasomąjį poveikį civilinei laivybai į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(19)
(-15)

Komentarai ()