[ŽT] Kodėl Rusija pradėjo savo „Shahed“ gamybą? Ekspertai surado sensacingų dalykų  ()

Iranietiški „Shahed 136“ dronai jau gaminami Rusijoje. Tik rusiška šių savižudžių dronų versija vadinama „Geran 2“. Žinoma, Rusija nori leisti masines dronų atakas, bet yra ir kitų priežasčių, kodėl Rusija ėmėsi šių iranietiškų dronų gamybos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija Jelabugoje pradėjo „Shahed“ gamybą siekdama nukreipti pasaulio dėmesį nuo tikrojo šių ginklų gamintojo – Irano, teigia Ukrainos oro pajėgų pranešėjas Jurijus Ihnatas.

„Iranas nuo pat šių dronų tiekimo pradžios ar nuo tada, kai jie pasirodė Ukrainos padangėje, niekada nepripažino, kad dovanoja Rusijai šiuos dronus. Todėl rusai tarsi sako: „mes turime savo gamybą, o Iranas su tuo neturi nieko bendra“, – pabrėžė jis.

Ihnato teigimu, Rusija savo „Geran 2“ dronuose netgi naudoja užsienyje pagamintus komponentus, kurių iranietiškuose „Shahed-136“ nėra. Tai yra dalys iš Kinijos ir net Europos.

 

Ukrainos ekspertai iš nuolaužų gali tiksliai pasakyti, kas yra drono gamintojas. Bet tarp drono komponentų jie aptinka ir staigmenų. „Jie nustato, kad „Shahed“ yra rusiškų, iraniečių, amerikietiškų ir europietiškų dalių“, – sakė Ihnatas.

(15)
(20)
(-5)

Komentarai ()