Ukrainos karys per okupantų teritoriją perėjo 200 km! Skamba visa Ukraina, kas nutiko (Video)  ()

Karys teigia, kad jis pats liko „Azovstal“ po to, kai Ukrainos garnizonas išvyko ir nuėjo 200 km iki savųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariškis Aleksandras su šaukiniu „Rytai“ teigia, kad Ukrainos gynėjams pasitraukus iš „Azovstal“, jis liko vienas, nes nenorėjo patekti į rusų nelaisvę.

Apie tai jis kalbėjo interviu „YouTube“ kanalui „PRESSING“ metu.

Kareivis pasakoja, kad paprašė savo vado neįrašyti jo į sąrašą rusams, todėl kariškis buvo priskirtas prie „dingusiųjų be žinios“.

„Mano būrys paspaudė man ranką ir palinkėjo sėkmės“, – prisimena „Rytai“.

Kaip pavyko pabėgti nuo rusų?

„Buvo daug nepastebimų vietų, kur žmogus nenorėtų eiti. Radome kanalizacijos liukus ir kelią į šoną. Ten buvo maždaug 3 metrų gylio požeminė patalpa. Paruošėme čiužinius, antklodes, maistą, vandenį. Planavome likti dviese su svainiu, bet paskutinę akimirką jis atsisakė ir nusprendė su visais išeiti“, – pasakoja kovotojas ir priduria, kad šis draugas vis dar yra nelaisvėje.

 

Šiame kambaryje kovotojas slapstėsi savaitę.

„Mąsčiau apie skirtingus savo išėjimo scenarijus, sugalvojau įvairius variantus, ką sakyčiau, jei mane sugautų. Tik galvojau. Buvo visiška tamsa. Miegojau kuo daugiau, todėl laikas prabėgo greičiau. Septintą dieną jaučiausi labai blogai, todėl nusprendžiau, kad jei neišlipsiu, tiesiog mirsiu. Taigi septintą dieną nusprendžiau išeiti“, – pasakoja gynėjas.

Jis persirengė civiliais drabužiais, ginklą išardė ir paslėpė.

„Buvo naktis. Aš pradėjau išeiti. Priešas matėsi, nes kontrolės postuose kūreno laužus, garsiai kalbėjo, švietė žibintais, todėl pamačiau, kur jie stovi. Ieškojau vietų, kur praeičiau. Ėjau. Gana ilgai, nes teko taikytis prie reljefo, pasiklausyti ar šalia yra priešas. Bet man pavyko sėkmingai pasiekti miestą (aišku, tai reiškia perėjimą iš paties „Azovstal“ teritorijos į Mariupolio apylinkes – red.). Nuėjus 200 km, kraujuojant kojoms, pavyko gauti laisvę“, – pasakoja „Rytai“ ir visas detales žada išdėstyti savo knygoje.

 

Dabar jis grįžo į pareigas ir kovoja 3-oje puolimo brigadoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(193)
(2)
(191)

Komentarai ()