Kaip nugalėti „Abrams“ tankus. Rusijos kariai gavo instrukciją. Skelbiama silpniausia tanko vieta  ()

Rusijos socialiniuose tinkluose pasirodė amerikiečių tanko schema su gana pažeidžiamomis vietomis, kurios pagrindu buvo sugalvotos dvi jo nugalėjimo taktikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau Vakarų stebėtojai pastebi, kad bendras tanko efektyvumas priklauso nuo įvairių veiksnių, įskaitant įgulos mokymą, reljefą ir eksploatavimo sąlygas.

Rusijos informaciniame lauke pasirodė vadinamoji instrukcija apie galimų amerikiečių tankų „Abrams“ pažeidžiamumų panaudojimą. Juose yra konkrečios instrukcijos, kaip pasirinkti taikinius ir ginklus, pavyzdžiui, prieštankinę valdomą raketą „Kornet“. Tai pranešė „Army Recognition“ stebėtojai.

Medžiagos autoriai pažymėjo, kad kai tik tapo žinoma apie Baltųjų rūmų sprendimą suteikti Ukrainai tam tikrą skaičių pagrindinių kovos tankų M1 „Abrams“, Rusija paskelbė, kad su jais bus elgiamasi taip pat, kaip ir su kitų tipų Vakarų tankais Ukrainos frontuose.

Šių metų sausio pabaigoje savo mintis šiuo klausimu išsakė Rusijos pulkininkas Serhijus Suvorovas. Interviu agentūrai TASS jis, remdamasis ankstesne kovine patirtimi, kalbėjo apie tariamus tankų „Abrams“ pažeidžiamumus, vardydamas šių tankų sunaikinimo pavyzdžius susidūrus su sovietų tankais T-72 ir prieštankiniais granatsvaidžiais RPG-7.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į galimą vėlesnių amerikietiškų tankų modifikacijų pažeidžiamumą.

Apskritai šiose rekomendacijose pabrėžiamos kelios pagrindinės taktikos. Viena iš jų apima nukreipimo sistemų ir pagrindinio „Abrams“ tanko pabūklo nugalėjimą. Užpuolikams buvo patarta naudoti šaulių ginklus arba sunkiuosius kulkosvaidžius, kad būtų išjungta tanko valdymo sistema, kad sumažėtų jo tikslumas.

 

Susidūrus su tanku, buvo rekomenduota pataikyti į tarpą tarp korpuso ir bokštelio, esančio po ginklu. Ši zona laikoma mažiau apsaugota, palyginti su kitomis bokštelio dalimis. Priekinių atakų metu rekomenduojama naudoti prieštankinį ginklą „Kornet“. Tuo pačiu metu netikslinga smūgiuoti į apatinę priekinę tanko dalį, nes ji yra labai gerai apsaugota.

Kita taktika – sugadinti kuro baką, esantį abiejose vairuotojo kabinos pusėse, siekiant uždegti degalus ir sukelti variklio gaisrą bei galimą sprogimą. Tuo pačiu metu buvo pažymėta, kad M1A1 „Abrams“ yra įrengta variklio skyriaus gaisro gesinimo sistema.

 

Atakoms iš galo vadovo autorius pasiūlė atakuoti variklio skyrių arba izoliuotą šaudmenų talpyklą bokštelio gale, nes amunicijos nukenksminimas buvo laikomas vienu būdu tanką padaryti neveiksmingą.

Nors šios rekomendacijos ir taktiniai metodai leido suprasti galimus M1 „Abrams“ tankų pažeidžiamumus, rašo apžvalgininkai, būtina pripažinti, kad bendras tanko efektyvumas priklauso nuo įvairių veiksnių, įskaitant įgulos mokymą, reljefą ir eksploatavimo sąlygas.

„Taip pat svarbu pažymėti, kad Rusijos šaltiniai ne visada pateikia išsamų vaizdą. Pavyzdžiui, skirtingai nei rusų tankai, net jei tankas „Abrams“ bus sunaikintas, įgula greičiausiai išgyvens dėl vidinių apsauginių elementų“, pabrėžė medžiagos autoriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(6)
(16)

Komentarai ()