Yra problemų. Kaip Rusija prižiūri savo branduolinę ginkluotę (Video)  ()

Rusija nenustoja priminti apie savo branduolinį potencialą, kurį kaupė ne vienerius metus. Tačiau tokio tipo ginklams reikia sistemingų patikrinimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaliai agresorei kilo tam tikrų problemų.

Apie jas „24 Kanalui“ pasakojo buvęs KGB ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos darbuotojas Sergejus Žirnovas. Visų pirma tai pasakytina apie SSRS laikus.

Bet koks ginklas turi būti sistemingai tikrinamas. Branduolinis nėra išimtis. Yra specialūs elementai, kurie nuolat genda ir įkaista, todėl jis turi būti nuolat vėsinamas. Tai labai sudėtinga techninė procedūra, reikalaujanti daug pinigų.

„Kartą per 10 metų reikia apžiūrėti šią amuniciją ir pažiūrėti, ar ji tinkama, ar ne. Reikia pakeisti tam tikrus elementus arba visiškai pakeisti jame esantį branduolinį užtaisą,“ – sakė buvęs KGB darbuotojas.

 

Bet, anot S. Žirnovo, Rusijoje SSRS laikais visi patikrinimai buvo tik popieriuje, o iš tikrųjų niekas netikrino tikrosios ginklų būklės. Todėl dabar kyla didelių klausimų dėl jų galimybių.

„Taip buvo iki V. Putino. Jis iškėlė užduotį kurti naujas ginklų rūšis. Tačiau nuo to laiko praėjo 25 metai, ir atitinkami patikrinimai turėjo būti atlikti du kartus,“ – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: