Rusijos lėktuvų jie nenumuš. Ekspertas paaiškino, kokius naikintuvus F-16 gaus Ukraina  ()

Naikintuvai F-16 gali žymiai sustiprinti Ukrainos oro gynybą, nes gali būti naudojami kaip oras-oras raketų gaudytojai, sakė Mychailo Žirohovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Mychailas Žirohovas sakė, kad nėra žinoma, kokie pakabinami ginklai bus ant naikintuvų F-16, kuriuos gaus Ukraina.Tai jis sakė interviu OBOZ.UA.

Anot jo, partneriai neperleis daug lėktuvų.

„Niekas mums neduos dešimčių F-16. Tai pirmas dalykas. Antra, didelis klausimas, kas tiksliai bus duota su F-16. Turiu omenyje pakabinamus ginklus“, - sakė Žirohovas.

Jis pažymėjo, kad europietiškos naikintuvo modifikacijos yra pasenusios, todėl gali naudoti gana ribotą arsenalą. Visų pirma, jie nepalaiko šiuolaikinių tolimojo nuotolio raketų, kurios reikalingos Rusijos lėktuvams numušti priešlėktuvinėmis raketomis. Tačiau jie bus gana galingi kovojant su sparnuotomis raketomis ir „Shahed“ tipo nepilotuojamais orlaiviais.

 

Žirohovo teigimu, šiuo metu Ukrainos oro gynyba rodo didelį numuštų bepiločių orlaivių procentą, o naikintuvai F-16 bus naudojami kaip oras-oras raketų gaudytojai, kurie gali žymiai sustiprinti oro gynybą.

„Bus pastiprinimas, bet F-16 negalima laikyti „Wunderwaffe“ (vokiškai „stebuklingas ginklas“) ar kokiu nors stebuklingu ginklu, kuris iš karto pakeis situaciją fronte“, – pridūrė Žirohovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(20)
(39)

Komentarai ()