Į taikinį pataikys 1 iš 11. Rusijos „tamsusis arkliukas“. Kokią pabaisą gavo iš Šiaurės Korėjos  ()

Karo apžvalgininkas Denysas Popovyčius Šiaurės Korėjos balistines raketas pavadino „tamsiuoju arkliuku“, kurio nereikėtų nuvertinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos trumpojo nuotolio balistinės raketos, iš kurių bent viena Rusija tikriausiai smogė Ukrainai gruodžio pabaigoje–sausio pradžioje, gali kelti iššūkį Ukrainos oro gynybos sistemai. Tai „24 kanalui“ sakė karo komentatorius Denysas Popovičius, analizuodamas Šiaurės Korėjos ginklų technines savybes.

Ekspertas priminė, kad JAV yra įsitikinusios, kad Rusija gaus balistinių ginklų iš Šiaurės Korėjos. Vašingtonas taip pat tvirtina, kad Kremlius jau išbandė šį ginklą Ukrainoje.

„Remiantis turima informacija, Šiaurės Korėja neseniai perdavė Rusijai balistinių raketų paleidimo įrenginius ir kelias dešimtis raketų, o Rusija dalį raketų paleido virš Ukrainos“, – amerikiečių pareigūno žodžius cituoja „The Washington Post“ žurnalistai.

Spėjama, kad smūgis buvo surengtas balistine raketa KN-23, kurios prototipas yra rusiška raketa „Iskander-M“.

Ukrainos oro pajėgos kol kas oficialiai nepatvirtino Šiaurės Korėjos balistinių raketų panaudojimo virš Ukrainos. Tačiau tarptautinė bendruomenė tai jau tvirtina.

Sausio 10 dieną planuojama surengti JT Saugumo Tarybos posėdį, kuriame planuojama aptarti KLDR balistinių raketų tiekimo Rusijai klausimą. Beje, susitikimo iniciatorė buvo JAV.

Ar „Iskander“ klonas yra geresnis už originalą?

„Manoma, kad tai KN-23 yra yra „Iskander“ kopija. Tačiau taip pat daroma prielaida, kad tai yra patobulinta „Iskander“ versija. Tai yra, kopija pasirodo esanti geresnė nei „Iskander“ originalas. Todėl tai gali tapti iššūkiu mūsų oro gynybos sistemai“, – aiškino Denysas Popovičius.

 

KN-23 pirmą kartą buvo pristatyta 2019 m. Bandomųjų paleidimų metu raketa KN-23 parodė 690 km nuotolį.

Atsakymas į Šiaurės Korėjos raketas yra priešlėktuvinių raketų sistemos, galinčios numušti balistines raketas. Viskas priklauso nuo Ukrainos oro gynybos stiprinimo.

„Tai „tamsusis arkliukas“, kurio negalima nuvertinti. Netgi amunicijos tiekimas iš Šiaurės Korėjos yra problema, nors buvo skundų, kad ji nekokybiška. Taip pat ir šios balistinės raketos. Tegul 10 nukris laukuose, bet 1 pataikys į taikinį. Nuo to lengviau nebus“, – sako karo stebėtojas.

Jis taip pat pridūrė, kad karinė pagalba Rusijai iš Šiaurės Korėjos yra rimta problema. Būtina ieškoti atsakymų ir būdų, kaip to išvengti.

KN-23 raketa – kas žinoma

 

KN-23 yra kietojo kuro taktinė balistinė raketa, kurią gamina Šiaurės Korėja.

Raketos paleidimo svoris – 3,4 tonos (400 mažiau, palyginti su „Iskander“ komplekso 9M723), kovinė galvutė – 500 kg, patvirtintas skrydžio nuotolis – 690 km.

Iš išorės raketa KN-23 yra panaši į rusišką operatyvinio-taktinio komplekso „Iskander-M“ balistinę raketą 9M723 ir Pietų Korėjos „Hyunmoo-2B“ su tam tikrais išoriniais skirtumais.

KN-23 turi kvazibalistinę trajektoriją, pasiekusi apie 50 kilometrų aukštį juda atmosferoje, kur gali atlikti skrydžio trajektorijos korekciją aerodinaminiais vairais. Tai irgi panašu į rusiškus „Iskanderius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(11)
(-1)

Komentarai ()