Šarvuočiai iš Kuveito. Ukraina gali gauti 100 tankų M-84AV. Kas žinoma  ()

Šie tankai, pagaminti Jugoslavijoje, yra licencijuota sovietinio T-72 versija, tačiau su pažangesne ugnies valdymo sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai, tarpininkaujant Kroatijai, gali gauti 100 tankų M-84AV, kurie bus atgabenti iš Kuveito. Kaip pranešė Kroatijos portalas TV FRONT, toks variantas buvo svarstomas ilgą laiką, tačiau suaktyvėjo po Kuveito emyro Nawafo al Ahmado al Sabah mirties pernai gruodį.

Stebėtojai rašo, kad velionis šeichas nenorėjo net netiesiogiai kištis į Ukrainos karą, nors Kuveite laikomų tankų jam ir neprireikė. Faktas yra tas, kad Kuveito armija turi 218 amerikiečių pagamintų M1A2 „Abrams“ tankų, todėl šeichas galėjo suteikti Ukrainai 100 devintojo dešimtmečio vidurio tankų.

M-84AV yra eksportinė M-84A4 „Snajper“ versija. Savo ruožtu M-84A4 „Snajper“ yra jugoslaviška licencijuota sovietinio tanko T-72 versija, kuri, skirtingai nei sovietinė bazė, gavo efektyvesnę „Omega-84“ ugnies valdymo sistemą. Be to, M-84 gavo naują radijo stotį ir branduolinės gynybos sistemą.

 

1989 metais į Kuveitą turėjo atkeliauti 200 vienetų tokių tankų, tačiau dėl Jugoslavijos žlugimo ten atkeliavo tik 149 tankai. Stebėtojai atkreipia dėmesį, kad Kroatija savo M-84 gali pakeisti šveicariškais Pz.87 tankais – „Leopard 2“ variantu, be to, Ukraina gali gauti ir kitų transporto priemonių, likusių buvusios Jugoslavijos šalyse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai ()