Cukrinio diabeto bei skydliaukės susirgimų prevencijai - sveikatos šventė Druskininkuose  (0)

Rugpjūčio 5-6 dienomis Druskininkuose, klinikoje "Medea" vyks sveikatos šventė. Renginiu siekiama atkreipti dėmesį į vis dažniau lietuvius kamuojančius endokrininius (cukrinio diabeto, skydliaukės ir kt.) susirgimus bei jų prevenciją. Renginį organizuoja Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alytaus visuomenės sveikatos biuro duomenimis, Druskininkų mieste fiksuojamas didesnis endokrininių susirgimų skaičius nei Lietuvoje. 2008 m. endokrininėmis ligomis Druskininkuose sirgo 23,4 iš tūkstančio gyventojų, kai Lietuvoje vidutiniškai šis rodiklis siekė 20,3.

Higienos instituto Sveikatos statistikos skyriaus vedėja Rita Gaidelytė teigia, kad endokrininių susirgimų skaičius didėja ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje. 2007 m. endokrininėmis ligomis sirgo 200 tūkst. lietuvių, 2008 m - 230 tūkst., o 2009 m. - jau 240 tūkst. žmonių.

Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos prezidentė, gydytoja Dangira Babenskienė matydama liūdną statistiką ragina kuo skubiau imtis prevencinių priemonių. Tik tokiu būdu galima užkirsti kelią itin liūdnoms endokrininių susirgimų pasekmėms - akių, kojų, inkstų komplikacijoms, dažnesnėms širdies ir kraujagyslių ligoms.

"Neišaiškintos endokrininės ligos dažnai yra blogos savijautos priežastis. Žmogus gali nugyventi ilgą gyvenimo dalį net neįtardamas, jog serga endokrinine liga tol, kol nepasireiškia juntami simptomai. Deja, tokiais atvejais gydymas tampa sudėtingesnis ir brangesnis, todėl reikia sveikatos problemas aptikti kuo anksčiau kreipiantis į medikus ir profilaktiškai atliekant įvairius tyrimus: gliukozės kiekį kraujyje, glikolizintą hemoglobiną, fruktozaminą, skydliaukės hormonus. Ypač turėtų dėmesį atkreipti jau sergantys cukriniu diabetu. Nuolatinis savo sveikatos būklės sekimas padeda išvengti sunkių komplikacijų neretai besibaigiančių ir mirtimi. Manau, ši šventė - puiki proga pasitikrinti sveikatą", - akcentuoja D. Babenskienė.

Šventės dalyvius nemokamai konsultuos šeimos gydytojai bei profilaktinės diagnostikos specialistai. Atėjusieji į šventę galės nemokamai pasitikrinti gliukozės (cukraus) kiekį kraujyje, pasimatuoti kraujospūdį, raumeninių ir riebalinių kūno audinių santykį, sužinoti kūno masės indeksą. Klinikos "Medea" medikai norintiems nemokamai atliks skydliaukės profilaktinį echoskopinį tyrimą, o medicininių tyrimų laboratorija "Vivamedica" dovanos bendrojo cholesterolio kraujyje tyrimą. Laboratorijoje bus atliekami kiti  kraujo tyrimai.

Besidomintys sveiku gyvenimo būdu galės aplankyti sveikatingumo ir ekologiškų produktų prezentacijas. Naujų žinių apie tai, kuo pavojingas cukrinis diabetas ir skydliaukės sutrikimai, kaip sustiprinti imuninę sistemą, kaip saugiai sulieknėti, kodėl svarbūs kraujo tyrimai ir kokios šiuolaikinės ankstyvosios diagnostikos bei gydymo galimybės bus galima pasisemti šventės metu vyksiančiuose sveikatos patarimų klubo seminaruose ir renginiuose.

Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas džiaugiasi privačių gydymo įstaigų iniciatyvomis prisidėti prie kurorto strateginių tikslų įgyvendinimo: siekiu organizuoti ne tik druskininkiečių ir miesto svečių gydymą, bet ir jų sveikatinimą. "Druskininkai tarptautinėse rinkose jau pripažįstami kaip modernus, kokybiškas sveikatinimo, turizmo ir rekreacijos paslaugas teikiantis kurortas. Gyvenimo pilnatvė tiesiogiai susijusi su žmogaus sveikata ir jo savijauta, todėl tokie prevenciniai renginiai yra itin reikalingi bei naudingi", - sako Druskininkų meras R. Malinauskas. Druskininkų sveikatos šventė vyks rugpjūčio 5-6 dienomis nuo 10 iki 20 val. klinikoje "Medea", Sveikatos g. 34, Druskininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: