Rugsėjo 22 d. bus atliekama Telecentro radijo ir TV siuntimo stočių profilaktika  (0)

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) š.m. rugsėjo 22 d. atliks eilinius būtinosios radijo ir televizijos stočių profilaktikos darbus. Dėl šių darbų Telecentro tinklais nuo 9.00 iki 15.00 val. nebus teikiamos televizijos programų siuntimo, o nuo 10.00 iki 15.00 val. – radijo programų siuntimo paslaugos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Radijo ir televizijos programas visiems šalies gyventojams Telecentras siunčia nenutrūkstamai, ištisą parą. Bendrą visų siuntimo stočių profilaktiką bendrovė atlieka du kartus per metus. „Radijo ir televizijos siuntimo stočių profilaktika – įprasta prevencinė procedūra, kuria siekiama užkirsti kelią bet kokiems galimiems nesklandumams ir užtikrinti siuntimo paslaugų kokybę. Kai kurių patikros darbų siuntimo bokštuose neįmanoma saugiai atlikti tamsiu paros metu, todėl profilaktika atliekama dieną“, – sako Telecentro eksploatacijos direktorius Vilius Zlotkus. Jo teigimu, profilaktikos darbų datos radijo ir televizijos transliuotojams pranešamos iš anksto, pastarieji į tai atsižvelgia tvirtindami programų tinklelius ir planuodami savo profilaktikos darbus.

Telecentras – didžiausią patirtį ryšio paslaugų srityje turinti Lietuvos bendrovė. Jau 84 metus mūsų šalies gyventojams antžeminiais Telecentro tinklais siunčiamos radijo ir 53 metus – televizijos programos.  „Mes diegiame pažangias ryšio technologijas ir nuolat tobuliname teikiamų paslaugų kokybę. Esame pasirengę antžeminiais tinklais teikti televizijos siuntimo paslaugas ir tuomet, kai Lietuva pereis prie skaitmeninės televizijos atsisakant analoginės“, – tvirtina Vilius Zlotkus.

2006-aisiais Telecentras vienas pirmųjų pasaulyje įsidiegė vaizdo glaudinimo standartą MPEG-4 AVC/H.264, kurį naudojant galima transliuoti ne tik įprastos, bet ir didelės raiškos (HD) televizijos programas. Šalies mastu veikia ne tik antžeminės analoginės, bet ir antžeminės skaitmeninės televizijos Telecentro siuntimo tinklai.

Be siuntimo paslaugų, Telecentras teikia duomenų perdavimo, interneto prieigos, telefonijos ir kitas  paslaugas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)