Jau dvejus metus naudojamės 4G technologijos „WiMAX“ mobiliuoju internetu MEZON  (0)

Lygiai prieš dvejus metus Lietuva pirmoji Europos Sąjungoje pradėjo naudoti ketvirtosios kartos (4G) ryšio mobiliojo ryšio technologiją „WiMAX“. 2009 m. kovo 3 d. AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) 4G interneto MEZON paslaugas pradėjo teikti Vilniaus mieste, o šiandien pažangiausia ryšio technologija prieinama jau daugiau nei 60 proc. mūsų šalies gyventojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lietuvos žmonės turi platų interneto paslaugų pasirinkimą, o gausėjantis 4G interneto MEZON klientų būrys tik patvirtina, kad mūsų paslauga yra reikalinga ir naudinga“, – sako Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

2010 m. apie 30 proc. naujų mobiliojo interneto vartotojų mūsų šalyje pasirinko „WiMAX“ technologijos 4G internetą MEZON. Telecentro vadovo įsitikinimu, ateityje belaidžių technologijų paslaugų populiarumas tik didės – tai rodo ir sparčiai didėjanti išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių bei kitų mobiliųjų įrenginių paklausa.

Mobiliuoju 4G internetu MEZON jau galima naudotis ne tik Vilniuje ir kituose didžiuosiuose mūsų šalies miestuose, bet ir Alytuje, Ariogaloje, Ignalinoje, Kaišiadoryse, Kretingoje, Lentvaryje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Molėtuose, Nemenčinėje, Nidoje, Palangoje, Plungėje, Raseiniuose, Šilalėje, Šventojoje, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje, Vievyje, taip pat daugelyje priemiesčių ir mažesnių gyvenviečių.

Telecentras ir toliau plečia „WiMAX“ ryšio tinklą, ruošiasi tolesniam jo modernizavimui ir jau netrukus žada vartotojams pasiūlyti naujų patogių įrenginių. Tarp mobiliojo interneto operatorių mūsų šalyje Telecentras – vienintelė tik lietuviško kapitalo bendrovė. Už „WiMAX“ technologijos diegimą ir jos naudojimą mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugoms teikti Telecentras 2010 m. buvo apdovanotas projekto „Pagaminta Lietuvoje“ prizu ir tapo nacionalinio konkurso „Inovacijų prizas 2010“ laureatu inovatyvios įmonės kategorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: