Lietuvos verslo ir mokslo atstovai lankėsi EUREKA inovacijų renginyje Pietų Korėjoje  (0)

Praeitą savaitę Lietuvos verslo ir mokslo atstovai, atrinkti konkurso būdu, lankėsi tarptautinės programos EUREKA inovacijų renginyje „EUREKA dienos 2011. Tiesiant tiltą į inovacijas“, kuris vyko kovo 16-17 d. Seule, Pietų Korėjoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dvi dienas trukęs renginys pritraukė Korėjos pramonės gigantų, inovatyvių įmonių, taip pat mokslo institutų, universitetų dėmesį, kurie išreiškė norą bendradarbiauti su Europos partneriais naujuose EUREKA projektuose. Renginyje Lietuvos atstovai turėjo galimybę pristatyti savo idėjas ir surasti potencialių partnerių informacinių technologijų, lazerių, biomedicinos ir kitose srityse.

Paulius Lazauskas, UAB „iTo“ direktorius teigia, kad jų įmonei, kuri užsiima mobiliomis technologijomis paremtų programų kūrimu, dalyvauti renginyje buvo naudinga. Pavyko susitikti su kompanijos „Samsung“ atstovais ir pateikti jiems pasiūlymą dėl bendradarbiavio EUREKA informacinių technologijų klasteryje ITEA2. Taip pat minėta užklausa pateikta ir kompanijos „LG“ atstovams. „Sulaukėme susidomėjimo ir iš Turkijos įmonės „ARDIC“ dirbančios su mobiliojo ryšio operatoriais, kuriems pasiūlėme mūsų kuriamas programas, galinčias didinti pridėtinę vertę klientams “,- įspūdžiais dalinosi P.Lazauskas.

Anot Mykolo Romerio universiteto Socialinės informatikos dekano dr. Sauliaus Norvaišo, Korėja - tai didelis fabrikas, kur gerai organizuota gamyba, logistika. Korėjiečiai yra geri uždavinių sprendėjai (pirma vieta pasaulyje), taip pat ir matematikai (trečia vieta). Tačiau mes, europiečiai, galime jiems padėti kūrybiniuose procesuose. Mūsų siūloma kolektyvinio intelekto programinė įranga Synnet - kaip tik tam ir skirta. Galima sakyti, kad apsilankymas Korėjoje paleido labai perspektyvius procesus,- pasakojo S.Norvaišas.

UAB „Altechna“ valdybos pirmininkas dr. Gintautas Šlekys teigia, kad Lietuvos lazerinių technologijų taikymai greitai besivystančiuose saulės energijos, šviestukų (LEDų) pramonės sektoriuose yra didelis iššūkis. Korėja - viena iš lyderių šiuose sektoriuose, o kelionė į renginį Seule įgalino susitikti ne tik su „Samsung“, „LG“, bet ir kitomis naujas technologijas diegiančiomis įmonėmis, taip pat pavyko užmegzti kontaktų ir dėl bendradarbiavimo lazerinės medicinos srityje. Jis pabrėžia, kad galimybė Lietuvos atstovams susitikti su didelių pramoninių kompanijų aukštais pareigūnais, yra neįkainojama.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Arūnas Karlonas ragina verslo ir mokslo atstovus nepraleisti progos vykti į panašaus pobūdžio renginius pagal tarptautines programas EUREKA, EUROSTARS ir 7BP. Šiuo metu laukiama paraiškų ir dėl dalyvavimo tarptautiniame investuotojų renginyje „The First EUREKA Investors Shop“, kuris vyks birželio 1 d. Jeruzalėje. Renginio dalyvių kelionių išlaidos finansuojamos iš MITA vykdomo ES struktūrinių fondų projekto „Tyrėjų kompetencijos ugdymas“ lėšų.

Daugiau informacijos apie renginius: http://www.tpa.lt/TYKU/renginiai.htm.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)